úterý 30. prosince 2014

Vánoce mým okem

Jak to tak bývá - dlouhé přípravy a pak je rychle konec:). Proto si užívám i ty přípravy a těšení... Pamatuji si na první Vánoce s dcerou, jak jsem už na začátku listopadu nemohla vydržet, zato letos jsem se snažila užít si naplno ten nádherný a neopakovatelný podzim. Ale počínaje adventem, nastalo to krásné čekání...

Sváteční dny byly úžasné, dítě nadšené z dárků... Místo slov tu máte fotky, které za mě mluví:). Je tu pár přátel, se kterými jsem na blogu v kontaktu, tak pokud by je zajímalo naše vánoční video, ráda pošlu odkaz na mail.


Fotky jsou převážně ze Štědrého dne...

























Doufám, že jste měli krásné svátky, že jste si udělali alespoň trochu volna, oprostili se od starostí a užili si dobrého jídla. Čeká nás poslední den roku - a ten já nemám vůbec ráda. Strávím ho doma pod dekou, snad u nějakých pěkných filmů. Co máte v plánu vy?

L.

17 komentářů:

  1. Luci, jako vždy krásné fotky!! Stromeček máte moc hezký, zvláště ty ozdobičky muchomůrek jsou skvělý! Já mám Silvestra docela ráda, ale jenom doma:) Nikam ven by se mi moc nechtělo. Takže bude taky pohoda u televize:) Hezké dny, Jana

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Jani, děkuju moc! No stromek jsem ani nechtěla ukazovat, když je to umělák, ale ty mi rozumíš:-)). Uvidíme, třeba příští roky bude živý. Jinak ty muchomůrky jsem kupovala pár let zpátky na trzích v Praze, to jsme tam tehdy oba ještě bydleli a studovali, pamatuju si to živě:). A letos mi muž sdělil, že by si příští rok přál víc barev, tak půjdu víc do červené a už se na to těším. Jinak máš pravdu, doma u televize to jde:), ale ty časy, kdy jsem v pubertě na Silvestra pařila, jsou už dávno pryč.

      Vymazat
  2. Teda některý ty odzoby jsou nádhera! Já jsem si letos při zdobení uvědomila, že vlastně nemáme žádný pořádný ozdobičky a tak je zde prostor pro investici do příštích let. Navíc jsem koupila špičku ve stříbrné barvě a všechny ozdoby máme buď červený a nebo slámový a ono se k sobě až moc nehodí (takže o důvod víc nakoupit nový ozdoby).

    A u nás stály Vánoce za starou belu. Všichni nemocní a předávali jsme si to od jednoho k druhýmu. Navíc o svátcích v Motole na pohotovosti (ale to už víš). A Silvestra stávím taky doma v posteli, s antibiotikama, který jsem dneska vyfasovala:o(

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Na sbírku ozdob jsem moc pyšná. Každej rok jich pár přikupuju, jsou dost drahý, ale třeba v povánočních slevách s 30-50% to jde. Máme ale málo figurek, takový ty ozdoby, který si dítě zapamatuje. To jen sova, muchomůrky... Letos jsem prošvihla kolekci Nordic od Jabloneckýho Ornexu, což mě fakt mrzí, ale psala jsem jim, jestli budou i další rok. Stromeček jste měli moc pěknej, ale rozumím ti! Já musím do budoucna vyřešit to dilema s živým/umělým. Letos už jsme byli fakt nalomený, ale 1400Kč za pěknou jedli se nám zdálo dost a hlavně - je nám těch stromků líto. To je škoda, že vám to letos nevyšlo. My měli v tomhle směru blbý Vánoce loni, my dva chřipku, horečku, E.děsnou rýmu... Letos dobrý. Tak ať jste rychle úplně ok!!

      Vymazat
    2. Vánočních stromků ti nemusí být líto, oni jsou za tím účelem pěstovaný, případně je to čištění lesa (když stojí stromy blízko sebe a tak).
      My bereme každý rok "kryply" - takový malý, nebo z jedný strany okudlaný (stejně ten strom stojí v rohu), blbě stavěný větve nebo tak:o) Prostě takový, který nikdo jiný už nechce a nám je toho stromečku líto. Letos máme taky takovýho chcípáčka, ale jak se to postaví do rohu a nazdobí ozdobama, vypadá hezky:o) Taková šance pro nepovedený stromky:o)

      S umělým stromkem není taková práce a uklízení, ale počáteční investice je vysoká (pokud má nějak vypadat a ne jako koště) a u mýho muže původem "z lesa" by umělák neprošel:o) Mně to nevadí, já mám v tomhle nevyhraněnej názor, takže se s klidem přizpůsobím a každý rok kupujeme:o)

      Vymazat
  3. Moc hezké fotky! stromek i když umělý tak moc uměle nevypadá :) My máme každá rok jedličku a ozdoby různě střídám, muchomůrky ještě nemám ,asi je čas dokoupit nějaké nové :)
    Silvestra ráda neám,ani moc neslavím, posledních pár let jsem vždy doma ,manžel v práci každý rok a mě to bez něj nebaví..
    V TV program uhozený tak budu koukat na DVD..
    Hezký zbytek roku..
    Petra

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Petro děkuju! Umělákem se fakt nechci chlubit, zatím to tak prostě máme, ale časem asi živej bude. Tenhle byl dost drahej, ale aspoň ve výprodeji, chtěli jsme, aby vypadal co nejmíň uměle:-D, jestli to vůbec jde. Určitě je lepší zvolit DVD než TV, to dobře uděláte! Mám v plánu to samý. A vzhledem k profesi mého muže jsem si pravděpodobně užila poslední Vánoce s takovou dovolenou, příští roky už se službám určitě nevyhne. Taky přeju hezký zbytek roku a krásný začátek toho nového! L.

      Vymazat
  4. Luci stomeček vypadá kouzelně i váš andílek,
    krásné fotky, ráda se k vám budu vracet.
    Také Silvestr moc nemusím trávíme ho s rodinou a přáteli, ale letos pěkně doma u kamen.
    Štastný nový rok plný radosti, štěstí a zdraví celé vaší rodince.
    Adéla

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Adélo, moc děkuju za návštěvu! I já budu ráda nakukovat k vám domů:). Do nového roku jen to nejlepší! Lucka

      Vymazat
  5. Ahoj Lucko, objavila som krásny blog...a suuuper fotíš. Určite sa už tu u teba budem často zastavovať. S umelákom sa môžeš pýšiť, zachránila si jeden stromček. Keď budeme menej živych kupovať, bude sa ich menej stínať. Silvester tento rok asi budeme doma, inak nepamätam si už či sme niekedy už doma boli :-)) čiže už dávno asi nie. Takže prajem veselého Silvestra a Śťastný NOVÝ ROK.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Děkuju za neskutečně milý komentář! Ano, stromky se sice většinou pěstují k tomu účelu, ale rostou tolik let a je mi jich líto. Ale nikoho nesoudím a sama přiznávám, že ten živý je nejkrásnější. Možná si v budoucnu živý pořídím, neříkám, že ne, ale je to taková škoda:-D. Všechno nejlepší do nového roku! Lucka

      Vymazat
  6. Luci krásné fotky.. Ozdobičky jsou jedna hezčí než druhá,také jsem letos přikoupila pár skleněných bílých. Máš pravdu,ut8ká tocsnad čím dál rychleji :-( Na video se moc ráda podívám,pokud mu pošleš odkaz ;-) Přeji celé rodině hlavně zdraví a ať si spokojená a šťastná. A.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Aničko, děkuju! Email nevidím, tak ti odkaz pošlu na MS, ok?:) L.

      Vymazat
  7. Lucko, fotky nádherné, že je stromeček umělý, co na tom? Důležitá je pohoda u vás doma. Jinak silvestr nemám taky ráda, ale mám dnes noční, tak mi to ani nepříjde. Vlastně pokaždé sama v sobě cítím takový smutek nad tím, že se už nic z tohoto roku nevrátí....To je život. Jedny dveře zavřeme a druhé otevřeme. A co nás za něma čeká????? No přeci překvapení!!!!!!!!!:-)))))))) Pa V.♥

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Věrko, vždycky to umíš tak pěkně napsat. Moc se mi líbí tvůj přístup k životu, budu se inspirovat:)). Lucka

      Vymazat

Děkuji za komentář!