úterý 2. prosince 2014

Carrot Cake pro krásné zimní odpoledne


Byl by to krásný den... První sněhové vločky, dokonalá venkovní dekorace. To by se ovšem dcera nesměla probudit s horečkou. I tak jsem během jejího spánku musela dodělat dort, na který jsem si v noci připravila těsto a stromečky. Alespoň nám trochu zvedl náladu. 

Recept jsem dostala od mé dobré kamarádky Magdy, která ho objevila v Apetitu. Pak ho předělala jiná kamarádka, která má skvělý blog Pradobroty. Ve svém receptu ubrala cukr, což mi vyhovuje. Já jsem navíc vynechala vanilkovou esenci, vyměnila bílý cukr za tmavý, do krému jsem cukr ještě ubrala a udělala jsem ho ze šlehačky, jedné Lučiny v papíru a jednoho kelímku mascarpone. Je výborný! Díky skořici chutná vánočně, je "mokrý" (můj muž nejí suché dorty:)) a krém je prostě vynikající. Zdobit ho nemusíte, ale dnešní zimní den mě inspiroval...






Ten dort musíte zkusit!

L.

6 komentářů:

  1. Prej mám skvělej blog, tak díky:oD Aranžmá s muffinama je dokonalý, asi si budu muset koupit bílý skleničky, který jinak nevyužiju, ale co bych pro focení jídla neudělala, že jo?:o)) Fakt super nápad:o)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Děkuju:-D, já jsem nad tím po pravdě ani nepřemejšlela, rychle jsem to čapla, nastavila...

      Vymazat
  2. Lucie, krásné fotky jako obvykle a dort určitě někdy vyzkouším. ;) Ať je dcerka brzy fit, my jsme též nachlazené, tak jsme už druhý den v teple... Veronika :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Děkuju a děkuju, vám taky brzké uzdravení! Řádí to pořádně... L.

      Vymazat
  3. To vypadá krásně,kdy můžu přijít ochutnat? :-) Ať se malá brzy uzdraví a hezký večer. A.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. No teď bych to nedoporučovala, jsme v karanténě:-D. Děkuju!!

      Vymazat

Děkuji za komentář!