neděle 6. listopadu 2016

Kuchařka Coolinářka a SOUTĚŽ!

Pár měsíců zpátky mi volala Svatka, kterou nejspíš znáte jako Coolinářku, že prý jestli se můžeme sejít a něco probrat. Ještě jsme se tolik neznaly a trochu jsem se bála, že se chce pustit do nějakého workshopu. Přišla s něčím jiným - s vlastní kuchařkou. To je bezpochyby skvělá příležitost pro food blogerku, ale zároveň je to neuvěřitelné množství práce. 

Samozřejmě mi udělalo velkou radost, že si mě vybrala ke spolupráci s vizuální stránkou, konkrétně s dotvořením atmosféry, zejména co se týče předělů ročních období. A to je právě to, co mě ohromně baví. Baví mě, když můžu zapojit svou fantazii a vyprávět příběh. Navíc se svou dcerou odjakživa fotím právě proměny ročních dob, ráda ztvárňuji emoce a atmosféru, takže je to taková srdcovka.


Ráda bych zdůraznila, že se fotilo na místech v nejbližším okolí - buď u Svatky doma, přímo v okolí jejich domu, nebo tam, kde je jí to blízké. Velkou výhodou je fakt, že bydlíme opravdu jen kousíček od sebe, takže i já mám k místům jisté pouto. Chtěly jsme, aby byly fotky přirozené, aby měly krásnou atmosféru, aby vyprávěly ten rodinný příběh. A také příběh o tom, že jedna máma a manželka si splnila sen, o kterém se jí vlastně ani nesnilo. 


Za tou knížkou je sice spousta práce, ale je přece úplně skvělé, když můžete lidem předat něco vlastního. A kromě toho se zrodilo jedno přátelství. Naše děti se mají rády, my rády zajdeme na snídani nebo vyrazíme na výlet. 

Co se týče knížky samotné, myslím, že tahle kuchařka může zaujmout úplně všechny. Není totiž zaměřená na nějakou konkrétní cílovou skupinu. Já měla možnost pár věcí od Svatky ochutnat, ona prostě umí. 

Přečtěte si, co o své knížce napsala přímo autorka na svém blogu. 

Knížku můžete koupit ZDE.

Račte se pokochat a na konci galerie na vás čeká SOUTĚŽ!!:)




















A teď už ta slibovaná SOUTĚŽ! Dva výherci se budou moct kuchařkou kochat osobně.







Soutěžní otázka do komentářů - na jaké jídlo vzpomínáte z dětství? U mě to byly takové tvarohové šulánky sypané strouhankou, které mi dělala prababička. Recept bohužel nemám, ale třeba se někde objeví. A jaké je vaše nejoblíbenější roční období a proč?

Nezapomeňte přidat kontakt.

Soutěž potrvá do neděle 27. listopadu do půlnoci (ano, už jsem to opravila) a v dalším týdnu pak bude vyhlášení. 

Koukněte i na Facebook Lucie Baštová Foto a Coolinářka!

Křest knížky proběhne 19. listopadu v Hradci Králové v Divadle Drak a knížku pokřtí Kristýna Kociánová, kterou můžete znát z Ordinace v růžové zahradě a nyní ze seriálu Přístav. 

Hodně štěstí!

L.

101 komentářů:

  1. Nezapomenu na babiččiny bramborové placky s tvarohem,které smažila přímo na plátech kamen,pochybuji,ze něco takového ještě ochutnám... Miluju jaro,nový začátek,konec zimy a plískanic. Miluju léto,kvůli prázdninám,ale poslední roky hůř snáším ty neskutečné hice. Na podzimu mám ráda barvy,ale rozteskňuje mě ten blížící se zánik. Co jezdim do práce denně autem,nesnásim zimu. Škrábání oken po ránu, strach z náledí,to mi kazí tu romantiku.Ivča. 2909@centrum.cz

    OdpovědětVymazat
  2. Milá Lucie, já jsem milovala maminčiny bramboráky. Když si vzpomenu na tu vůni, úplně jsem doma před 30 lety ☺
    A období?...mám ráda svým způsobem všechna, ale nejraději mám konec léta a brzký podzim.
    Měj se hezky, pa Martina
    m.svikova@centrum.cz

    OdpovědětVymazat
  3. V první řadě musím napsat, že knížka vypadá nádherně..Je vidět, že si člověk nejen pochutná na receptech, ale vychutná si tu krásnou atmosféru fotograií..Klobouk dolů, vážně krása! A na co vzpomínám z dětství? Na maminčin mřížkový koláč s její domácí marmeládou, který křupal a rozsypával se v puse..pomáhávala jsem ji dělat ty mřížky, to byla vždycky má dětská práce. A ještě jaké je moje nej roční období?Tak to je pro mě otázka nejtěžší, protože ono záleží na mnoha okolnostech. Pokud jde o barvy, tak je to určitě podzim, pokud o Vánoce, pak zimu , pokud o probouzení přírody, pak jaro a nakonec musím napsat, že to NEJ je pro mě léto. Mám prázdniny a jsme celá rodina pohromadě a to je pro mě to nejvíc ! Přeji krásné dny a mnoho čtenářů. Inka
    kontakt : j.fejfusova@seznam.cz

    OdpovědětVymazat
  4. Luci, mé nejoblíbenější jídlo z dětství byly babiččiny kynuté knedlíky na páře ...... dneska je mým dětem stejně dobře dělá moje maminka ..... kluci jsou ještě malí, ale už teď vím, že se je jednou budu muset taky tak dobře naučit, abych neporušila rodinnou tradici ..... a jaké roční období mám nejradši ??? ..... teplé a barevné babí léto ..... Marki

    hochova.marketa@seznam.cz

    OdpovědětVymazat
  5. Milá Lucie,teda stále se tu přesvědčují,že když se spojí kreativita blogerek vždy z toho vyjde nádherna vec!Kuchařka plná chuti a ještě k tomu nádherných fotek,paráda!Já vzpominam na více jídel z dětství!Třeba obložené housky od babičky nebo bramborové placky,...Já mám rád všechna roční období, ale nejvíce asi léto:-)Krasny listopad!Ilona.Rezaninova@seznam.cz

    OdpovědětVymazat
  6. Jako milovnice kavy vzpominam na mamky bramboraky, protoze jsme k nim mohly pit prave kavu, aby nam nebylo po nich tezko.
    Nejoblibenejsi obdobi je podzim, kvuli barvam a vzduchu.
    hercikp@gmail.com

    OdpovědětVymazat
  7. Dobrý den, zase máte krásné fotky! Vy to fakt umíte :) Co se ročních období týká, tak je mám ráda všechny - teď mně těší brzké stmívání a deště s mlhami, v zimě to ticho, když sněží, v předjaří zvláštní vůni ve vzduchu a přísliby všeho nového, na jaře bílé kvítky třešní, trnek a narůžovělé květy jabloní a v létě modré nebe a nadýchané mraky... a jídlo z dětství? Babiččiny buchty a narozeninový dort :) A na tvarohové šulánky máme doma tento recept: 30 hrubé mouky nebo krupičky, 15 dkg tvarohu, 120 ml mléka (i méně záleží na tvarohu), 1 vajíčko, 5 dkg tuku, 1 lžička soli. Ze všech surovin se vypracuju těsto, uválím hada, nakrájím na šulánky a vařím dokud nevyplavou v hrnci nahoru. Děláme je i jako knedlíky, ale ty se občas hodně rozvaří. Nevím, jestli to budou ty Vaše vzpomnínkové, ale třeba jo :) Pěkné podzimní dny Pavla sunnygirrrl@seznam.cz

    OdpovědětVymazat
  8. Knizka vypada bozsky... Moc si ji preju... Prvni, co mne napadlo jako vzpominka na jidlo z detstvi, je mamincin boruvkovy kynuty kolac s drobenkou... Tady u nas za morem si ho tezko vychutnam, ale doufam, ze jednou si ho zase jednou zbastime i s detmi, v lete na chaloupce u babicky... Mavam od more Terka

    OdpovědětVymazat
  9. Kniha vypadá nádherně. Já těch jídel z dětství mám několik, ale úplně to nej jsou palačinky s bílkovou pěnou z borůvek. A roční období mám nejraději jaro a pak vánoce :-)) Hezké dny D.

    OdpovědětVymazat
  10. Knizka i fotky vypadaji nadherne! Paradni spojeni zeny! ��
    Mym nejmilejsim jidlem byly buchticky se sodo. Babicka mi je delala, kdyz jsem byla nemocna, kdyz bylo ouha a kdyz se blizila zima. Tim jsem si zamilovala i koncici podzim, kdy se zacneme doma zachumlavat a varit tepla, tezka vonava jidla a jsme vsichni spolu. �� (martina.hametova@gmail.com)

    OdpovědětVymazat
  11. Moje nejoblíbenější jídlo z dětství byl rohlík s máslem a s domácí jahodovou marmeládou - všechny vrstvy na prst tlustý :)a k tomu bezedný hrnek kakaa od babičky - vařila "kakajínko" z plnotučného mléka a hořkého kakaa, řádně dosladila cukrem. Namazaný rohlíček mi naservírovala na vybledlý růžový talířek s bílým okrajem a kakao jsem upíjela z bílého hrníčku s karetním vzorem. Úspěch byl vždy zaručen a babička se na mne usmívala, vytřepala mi drobky ze svetru, který mi upletla, utřela mi pusu od marmelády a kakaa - ach jóóóó.
    Mým nejoblíbenějším ročním obdobím je odjakživa podzim, protože nás nemilosrdně vystavuje nejrůznějším barevným a teplotním kontrastům. Všechno je jako na houpačce, mění se barvy, útočí na nás syrovina, ta se pak jen chvilkově přetaví na sluneční mezivstupy, vše opět přechází do syrovosti, mám chuť na horký čaj s medem, na jablka, přemýšlím o dárcích - někdy je už i opatřím, těším se domů do tepla, podzim je pro mne nekonečnou inspirací. Hezké podzimní dny, Jana email:jana@sutory.com :-)

    OdpovědětVymazat
  12. Nikdy nezapomenu, když jsem od babičky přes dvoreček přebíhala k prababičce, v rukou pár pásků čerstvého těsta na nudle, které mi "babička stará" dala na plotnu kamínek a pěkně opekla. To byla lahoda! Právě tohle jídlo je jedno z těch dětských, na které nikdy nezapomenu.
    A jak se říká, že každý, jak je narozen, tak miluje roční období, tak já, červencová, mám nejradši jaro. Probouzí se příroda, všechno z toho zimního spánku začíná koukat na svět a to mě prostě baví. Nejvíc. I když ani barevný podzim a chlupatá zima nejsou marné :-)

    reenade.blog.cz
    reena.de@centrum.cz

    OdpovědětVymazat
  13. Já milovala bramborové placky na peci, které se snažím napodobit, ovšem už to není ono! A teď k ročnímu období, které je mému srdci nejbližší, což je jednoznačně podzim, i se svými plýskanicemi, ale i nádhernými barvami, slunečnými a syrovými dny, dny relaxace a uklidnění po létě, přípravou na vánoční čas :-) petabr2@centrum.cz

    OdpovědětVymazat
  14. Krásná práce Vás obou! Já mám s dětstvím spojenou krupicovou kaši, vždycky jsem si ji přála od maminky, když jsem byla nemocná. A mé oblíbené období je léto, slunce mě totiž neuvěřitelně dobíjí energií. Hezkou neděli. gis-ela@seznam.cz

    OdpovědětVymazat
  15. Dobrý den,
    z dětství nejraději vzpomínám na babiččinu rajskou polévku s rýží, kterou mi vařila na přaní pokaždé, když jsem u ní byla na návštěvě nebo na prázdninách. Polévku dělala z vlastního domácího kečupu. Na tu chuť nikdy nezapomenu :)
    Přeji Vám krásnou neděli a držím všem palce při soutěži!
    e-mail: barbora.francova@seznam.cz

    OdpovědětVymazat
  16. Milá Luci, zrovna jsem ti chtěla psát,jaka jste se Svatkou úžasná dvojice :-))) Jsem majitelkou knížky a nemůžu se vynadívat.... kochám se a kochám :-)))) Svatky úžasné a hlavně jednoduché recepty( už jsem je o vikendu zkoušela ) a tvoje nádherné fotky, které knihu parádně doladily. Zasoutěžím, protože bych ji věnovala jako vánoční dárek.
    Ráda vzpomínám na babiččiny bramborové placky.... ale taky na mé barbarské pochoutky jako např. měkký chleba s máslem a plnotučnou hořčicí nebo tatarkou.....brrrrrrr a taky u páteční televize jsem mlsala vajíčko s cukrem:-) teď bych se ani jednoho nedotkla.
    A mám ráda léto- pro cestování , lenošení, ochutnavání a prázdniny. A tobě přeji krásný podzim a díky za soutěž o moc pěknou cenu. Eva

    e.srbova@volny.cz

    OdpovědětVymazat
  17. Kniha musí být fajn.Já milovala u nás se tomu říkalo bramborové pekáče-placky.Maštěné sádlem a namazané švestkovým povidlím.
    pojeali@seznam.cz

    OdpovědětVymazat
  18. Luci tak za me patri vzpominky na maminciny domaci houskove knedliky.Delala je na pare,byly ovalne a velke a rikaly jsme jim "plachty" 😁 Stacilo snist jeden a mela jsi dost,vsichni jsme je meli moc radi.Doted me mrzi,ze me je nestihla naucit.Zivot...A co se tyce rocniho obdobi tak jednoznacne leto,mohla bych ho mit cely rok.Kvuli kvetinem,modremu nebi,kvuli koupani,svetlu,ktere je dlouho do vecera,kvuli tomu,ze staci si vzit jen saty,kvuli grilovani a taky ze se i vzdy vic schazime s prateli.A kvuli tomu ze jsem Beranka 😉 Hezky vecer ! P.S.me mas na IG tak snad kontakt dalsi psat nemusim

    OdpovědětVymazat
  19. Luci, ja vzpominam na chlupate knedliky s mraky cibulky navrchu a uzasne babicciny domaci koblihy. Ty jsem od doby, kdy umrela, uz nejedla. A nejoblibenejsi odbobi? Podzim je urcite krasny na foceni, vsude krasne barvicky, ale ja mam proste nejradsi leto. Byt venku cely den, mit otevrene dvere na terasu, miluju ty teple letni vecery, koupani, atd atd :) Mejte se hanka (hanicka@email.cz)

    OdpovědětVymazat
  20. Já jsem milovala babiččinu smetanovou bílou bramborovou polévku s tymiánem-hooodně tymiánu, novým kořením a bobk. listem, dědovy škvarkové placky pečené na sucho přímo na elektrické plotýnce, medové rezy a kynutou bramborovou buchtu na plech....a miluji to dodnes, jen to už vařím svým dětem....
    A čím jsem starší, tím raději mám všechna roční období :-)
    Hezký večer, Klára.
    kparikova@email.cz

    OdpovědětVymazat
  21. Jidlo,ktere mam spojene s detstvim...jsou vlastne dve,obe jsou spojene s jednou a s druhou babickou,prvni babicka delala vybornou polevku ze zelenych jarnich fazolek...varila na kamnech v jizbě...i kdyz sem uz jedla od te doby fazolkovou mockrat nikdy uz nebyla takova..druhe jidlo byly snidane u druhe babicky ktera nas vypravovala do skoly a pamatuju si ze to bylo kakao a pecivo rozpekane nasladko v troube...vlastne jsem nad tim pecivem mnohokrat od te doby pak premyslela a netusim jak ze se to vlastne pripravovali nemohla bych ani popsat co tam presne davala byla sem moc mala abych si to mohla pamatovat a babicka uz mi to bohuzel nepovi...ve me zustala vlastne jen takova jako klidna tepla nasladla atmoafera z tech snidani...lip to asi neumim popsat...kamila.maroszova@seznam.cz

    OdpovědětVymazat
  22. Ráda se zůčastním .
    Spojitost s dětstvím jsou podlesníky a bombony štolverky od babičky. Placky z brambor pečené na plotně kamen na zelném listu. Dokonalé polité smetanou. Štolverky jsou medové karamely. Děsně lepivé na zuby ale jinak skvělé.
    A co se týká ročních období tak za mě je nejlepší to kdy svítí slunce. Bez slunce nežiju takže asi léto .Mějte se pěkně.Jana
    Janninka.v@seznam.cz

    OdpovědětVymazat
  23. Moj najobľúbenejšie jedlo z detstva boli placky od babičky, ktoré sa natierali s džemom, pamätám si len že sa robili zo zemiakového cesta a krupicové rezance od prababičky. Recept babička nemala nikde napísaný tak mi jej placky veľmi chýbajú. Milujem jeseň kedy je všetko nádherne sfarbené. Krásny večer Maca macafus@seznam.cz

    OdpovědětVymazat
  24. Těch jídel mám v paměti opravdu hodně, ale co opravdu musím zmínit jsou babiččiny bramborové placky pečené na "šamotových" plackách. Výdy to dělalo na placičkách takové lekce připálené bublinky. Radost na to dívat a ještě větší pokušení je jíst. V kombinaci s výbornou hráškovou polévkou :-) škoda jen, že nemám doma plyn. Na Indukci nejsem schopná je tak dobré upéct. Pak vzpomínám na škubánky s mákem, ty mám spojené se školní jídelnou. Jediné jídlo, na které jsem se velmi těšila, to uměli uvařit opravdu nejlépe. JInak kuchařka vypadá opravdu nádherně, moc se těším. Spolupráce s Luckou na focení byla výborná volba. Ať se Vám daří a kuchařka sama prodává. Miluji kuchařky s příběhem. Veronika (veef@centrum.cz)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. A zapomněla jsem dodat, jako aktivní lyžařka miluji zimu, tu opravdovou bílou zimu, kdy při procházkách ve sněhulkách mi snížek praská pod nohama. Podzim pro své barvy, jen jako silný alergik nemám v oblibě jaro, byť je kouzelné, barevné a voňavé

      Vymazat
  25. Moc zdravím Luci. To jsou zase tak nádherné fotky a Svatka má neskutečné recepty :-) Už od dětství mám nejraději vdolky s povidly, které pekla babička. Byly nejlepší široko daleko a poctivě promazané sádlem :-)
    U období je to těžké - miluju léto, hlavně proto, že je venku dlouho světlo a můžu být pořád venku. A pak mám ráda zimu, když je všude krásně bílo a na stromech je jinovatka (a to hlavně taky proto, že v tomhle období jsou Vánoce :-)).
    Moc zdravím, Alča (alcap@seznam.cz)

    OdpovědětVymazat
  26. Lucinko v dětství jsem nebyla moc velký jedlík :-) A když zavzpomínám - jíst jsme snad ani nestíhali - pořád jsem byli někde ,,venku,,!! O to víc pak byla chuť na buchty s mákem - které se ještě teplé polévaly mlékem . A jestli si mám vybrat období - byl by to podzim - pro ty krásné barvy !!
    Mějte obě krásné dny ♥
    minefelicite@gmail.com

    OdpovědětVymazat
  27. Ja se budu stale opakovat - ty fotky jsou uzasne, nedivim se, ze si vybrala pro spolupraci Tebe.
    A me jidlo z detstvi - tech by bylo,ale ted prave me napadly maslove susenky s cajem, ktere jsme snidali, abychom vubec neco snedli. Namacela jsem si je do caje, aby trosku zmekly, ale jen malinko, tak akorat:-) Obdobi? Nevim, ktere je nej. Na kazdem je neco, co mam ale nejmene rada, to je obdobi od ledna do brezna, to je pro me takove hluche obdobi.
    Krasny vecer a dekuji za dalsi prilezitost.
    M.
    info@nordicpassion.cz

    OdpovědětVymazat
  28. Knizka vypada perfektne a uz ji mam na svem vanocnim seznamu :)
    Z detstvi vzpominam na svickovou omacku s kralikem a houskovym knedlikem...
    Z rocnich obdobi mam nejradsi jaro...kdyz se vse probouzi, neni jeste velke teplo, ale je uz dost svetla a slunecni paprsky prijemne hreji...
    Mej se pekne.
    Adela V.
    Adela.prsalova@gmail.com

    OdpovědětVymazat
  29. Moje nej jídlo z dětství je bílé kafe do, kt. jsem si namáčela chleba a mám to spojené s tou úžasnou atmosférou a pohodou u babičky a dědy. A nejlepší období je asi podzim, protože se mi v tu dobu narodily obě dcery a dále pro ty úžasný barvy a plody, kt. příroda v tu dobu hýří, jinak miluji léto, jaro a částečně zimní období hlavně prosinec pro tu vánoční atmosféru. Přeji krásný večer. Simča simca.val@seznam.cz

    OdpovědětVymazat
  30. Ahoj Luci, mé nejoblíbenější jídlo z dětství byly bezpochyby chlupaté knedle a horou vyškvařeného na kostičky pokrájeného špeku. Jako malá holčička s copánky a v růžových šatech jsem jich spořádala jak starý chlap (to říkávala maminka) . ☺ vždycky se jich dělala obrovská mísa, a nebylo možné je sníst všechny k obědu, takže na druhý den večer se nakrájely na litinovku po babičce, osmahly, vypnul se plamen a přidalo domácí vajíčko, které se s knedlíky zamíchalo a na rozehřáté pánvi ziskalo tu správnou konzistenci. No a dělám to dodnes stejně. ☺
    Mé nejoblíbenější roční období je jaro, pro ty barvy, nový život, zvláštní chvění v duši, spoustu čerstvých bylinek a jarní zeleniny po té úmorné zimě. ☺
    Veronikamorysova@seznam.cz

    OdpovědětVymazat
  31. Moje nejoblibenejsi jidlo z detstvi byly medové řezy. Dělala je babička, schovávala je před námi v zastrčené místnosti celého domu a my se sestřenicemi jsme na ně tajně chodily. Přecpávaly jsme se jich až nám bylo zle :-) Tajná receptura kterou zdědila teta.
    A moje nejoblíbenější roční období je podzim. Podzim miluju pro tu barvu, vůni listí, kaštany, žaludy a sychravé počasí. Podzim mi připadá nejzajímavější a každý rok ho vítám s nadšením. A pak zimu a Vánoce. Léto mám totiž nejméně ráda. janicka.b@centrum.cz

    OdpovědětVymazat
  32. Nádherné spojení Vás dvou.. Já když vzpomenu na svoje dětství, vidím jitrnici, česnekovou pastu na rohlíku a kloboučky... ty jsem na chaloupce milovala.
    Z ročního období jsem vždy milovala léto, ale poslední rok co fotím jsem dokázala vidět skrz foťák krásu každého období... na jaře hráškově zelenou trávu a pupeny s květy, v létě krásné západy slunce, na podzim krásně zbarvenou krajinu a v zimě světýka, klid a vůně za každým rohem..
    Hodně štěstí Svati i Tobě,Luci..
    Abelova@centrum.cz

    OdpovědětVymazat
  33. Svatku i tebe moc rada sleduju a je proste uzasny,kdyz si nekdo splni sen,moc to S.preju a verim,ze je kucharka urcite velmi povedena.

    Mam rada vsechna rocni obdobi,na jare ty vsudypritomne kvetouci stromy,proto se budu pristi rok na jare vdavat,leto budu mit vzdy spojene s narozenim dcery,podzim je kouzelny diky tem barvam a diky vinu (jsem z vinarske rodiny)a v zime se tesim na Vanoce jak maly dite a asi me to nikdy nepusti.

    S detstvim mam spojene buchty od babicky,odmala mi delala,co mi na ocich videla a dela to dodnes.

    Zuzana
    adamova@volny.cz

    OdpovědětVymazat
  34. Dobrý večer, Lucie. Vy tu atmosféru prostě umíte... Z fotek dýchá taková pohoda a teploučko domova...
    Nad jídlem z dětství jsem se zamyslela a hned mi naskočilo tolik jídel a k nim vždy i konkrétní situace. Nudlová polévka mého dědy, buchtičky se šodo, kulajda (u nás bez kopru), halušky... Díky za námět na vzpomínky.
    Kniha bude bezesporu úžasná, ráda bych do ní nahlédla, kacenkamala@seznam.cz

    OdpovědětVymazat
  35. Pekny vecer,

    jako prvni me napadly nudle se strouhankou na sladko a plnene ovocne knedliky.
    Cim jsem starsi, tim vic mam rada podzim a jaro, driv to bylo spis leto a zima.
    Fotky jsou krasne.

    Lenka (ludinova.lenka@gmail.com)

    OdpovědětVymazat
  36. ahoj vzpominam z detsvi na livance co delala prababicka na plotne takove ty prave a domaci ne zadne odtucnene a tak to byla topka detstvi a jinak miluju pozdzim to listi a blato dest a destniky a holinky proste vse co k tomu patri a top je dynova polevka tomanova.katerina@centrum.cz

    OdpovědětVymazat
  37. V dětsví jsme měli nejraději pečáky - brambory pečené na plechu se sádlem a kmínem a k tomu hrnek mléka. Mám ráda celý rok, každou jeho podobu, ale jestli o něco něco malinko víc, pak to bude léto které se mi pojí s cestováním, slunkem, co rozpaluje kůži na každém kroku, vítr, který čechrá vlasy v otevřeným oknem, když se zrovna jede, dny, které jsou o pár hodin delší než ty v zimě. janina.plesnik@gmail.com

    OdpovědětVymazat
  38. Jéj my se sestrou úplně zbožňovaly piškoty se studeným mlékem 😃 , kdykoliv a kdekoliv. Tím jsme mamce v krajních mdmentech usnadnily spoustu práce 😂😂😂. Bylo to hned připravené 😃. A pak jsme milocaly mamčino kuře na paprice s těstovinou.

    OdpovědětVymazat
  39. Jéj my se sestrou úplně zbožňovaly piškoty se studeným mlékem 😃 , kdykoliv a kdekoliv. Tím jsme mamce v krajních mdmentech usnadnily spoustu práce 😂😂😂. Bylo to hned připravené 😃. A pak jsme milocaly mamčino kuře na paprice s těstovinou.

    OdpovědětVymazat
  40. Lucie,
    já vzpomínám na dědečkovy škubánky.
    Všichni je znají na sladko s mákem, ale můj děda dělá škubánky se sýrem a šunkou, plněné a smažené.
    Trochu prasárnička, pravda, úplně nejzdravější jídlo to nebude, ale ony jsou tak dobré!! :-) dodneška mi je dělá....
    A nejraději mám jaro, když se všechno probouzí. Narodila jsem se v květnu a každý rok mám tak vždycky pocit, že se probouzím i já. A letos se mi v květnu narodil můj syn... Takže proto.
    Hezký den,
    Blanka
    kontakt: ancheblanche@seznam.cz

    OdpovědětVymazat
  41. Lucie, ve vzpomínkách na nejoblíbenější jídlo z dětství mi vyvstanou babiččiny smažené vdolky, mazané povidly, sypané tvarohem, pocukrované a polité smetanou. No mňamka. A z ročních období mám nejraději podzim pro jeho barevnost, nádhernou hru světla, mírnost slunce. A také pro jeho bohatost plodnosti.
    Přeji krásný den
    Táňa Bradová, e-mail: drhlikova.t@seznam.cz

    OdpovědětVymazat
  42. Moje nejoblíbenější jídlo z dětství je krupicová kaše s kakaem pořádně politá máslem po celé ploše, tu jsem mohla klidně obden :-) Z ročních období mám nejraději podzim. Na podzim je nejkrásnější světlo na focení a ty barvy přírody všude kolem. I každá nudná cesta autem se při sluníčku změní v jedno velké pokochání :-) Kuchařka je nádherná, pokud ji u vás nevyhraji...i tak si jednu musím co nejdříve koupit :-) Krásný den! Marcela marcela.fialova@email.cz

    OdpovědětVymazat
  43. Luci, u mě je to jsou bramborové šišky od babičky, kuře na country od dědečka, uhlířina od druhé babičky :-). Zavzpomínala jsem, dostala chuť a asi si budu muset něco z toho brzy uvařit :-).
    Já mám asi tu výhodu, že mám ráda všechny roční období. Nějak si nedovedu představit bydlet tam, kde je celý rok jen zima nebo léto. Každé období má to svoje, co nám nabízí :-). Kdybych si měla vybrat jen jedno, tak bych nevybrala... :-)

    Pěkný den!

    M.
    (mail: michaela.pr94@email.cz)

    OdpovědětVymazat
  44. miluju kucharky, ale prahnu jen po kvalitnich kouscich ... a tato vypada nadherne! rajska omacka s plnenymi paprikami, tak to si i dneska pochutnam .. a z rocnich obdobi mam rada vsechny, ale jaro jednoznacne vede .. ja si vzdycky na jare uvedomim, ze ziju, mivam pocit, ze jsem tu zimu nejak moc hibernovala :) diky za moznost vyhrat opravdu krasnou publikaci ... jana.bennettATseznam.cz

    OdpovědětVymazat
  45. Milá Lucie, ty vaše fotky....vy prostě umíte. (nesoutěžím, jen mne ty fotky opět dostaly)Jste vážně dobrá! Šárka

    OdpovědětVymazat
  46. Babiččina pražená polévka a škubánky, tak to miluju. A buchty s tvarohem, ty umí naše babička nejlepší na světě. :-) pa Zuza.
    Ja.zuzacka@seznam.cz

    OdpovědětVymazat
  47. Tvarohové buchty od babičky a žemlovka od mamky. Nikdy se mi nepodařilo dosáhnout té stejné chuti. Ale možná je to spíš tou nostalgií...
    Z ročních období jsem měla vždy nejvíc ráda léto, ale co už nemám prázdniny, tak se to tak rozvolnilo, že na každém ročním období si najdu něco hezkého. V létě mám ráda, když sněží a mrzne a dá se jít bruslit na rybník. Na jaře mám ráda, když roste první tráva, kvetou stromy a dá se sedět už venku. V létě mám ráda třešně a jahody. A válet se u rybníka. Na podzim se ráda zachumlám do deky na gauči a s hrnkem dobrého čaje koukám na seriály...
    Kuchařka vypadá moc hezky, mám moc ráda ty s hezkými fotkami a s příběhem. Svatky blog mám moc ráda.
    Mějte se hezky, R.
    romccca@atlas.cz

    OdpovědětVymazat
  48. Jídlo mého dětství je knedlo zelo králík od babičky...ráda si zasoutěžím a moc vám fandím. Veronika z Pie in the sky (Veru_b@email.cz)

    OdpovědětVymazat
  49. Kuchařka vypadá nádherně! Ach:)
    Mým nejoblíbenějším jídlem z dětství jsou bramboráky od babičky, takové jako ona neumí nikdo na světě:D;) Zapíjeli jsme je tehdá studeným mlékem:D I dnes jsou bramboráky jedním z mých zamilovaných jídel, akorát s mlékem bych je už nekombinovala;)...ale tehdy...tehdy to pro mne byla nejlepší kombinace na světě!!!
    Z ročních období mám nejraději léto pro jeho dlouhé dny, které se celé celičké můžou trávit venku, s létem mám spojené prázdniny z dětství a cestování, v létě prostě na výlety jezdíme víc než kdy jindy i nyní, když už jsme dávno dospělí a pracující...a hlavně proto, že můžu nosit sukně a šaty a mít holé nohy a že mi není zima:D
    Lenka F.
    lenka.cicha@email.cz

    OdpovědětVymazat
  50. Babiččina rajská :-) vždycky mi ji vařila, když jsme u ní byli v létě na prázdninách, protože já nerada právě ty šišky s mákem, který frčely u bráchy :-D
    Pro mě má každé roční období něco do sebe, ale podzim je asi nej - ten barevnej začátek, prostě podzim baví, když barví :-)
    Pavla
    (pavla.marsanova@email.cz)

    OdpovědětVymazat
  51. Kuchařka je krásná !!!
    Z dětství si pamatuji na úžasnou kopračku od mamky s bramborem a vajíčkem (tu mi vaří dodnes a od mé babičky na bramborové placky pečené na sporáku.
    Z ročních období mám nejvíce ráda jaro a léto.
    Jitka (judith@seznam.cz)

    OdpovědětVymazat
  52. To je taková nádhera! :)) A jídlem, na které vzpomínám z dětství, jsou pro mě bramborové šulánky s mákem od babičky. Když jsem byla malá, dělaly jsme je spolu, ona vždycky dělala mrzáky (samozřejmě, že schválně!:) a já je opravovala...:)) A u druhé babičky jsou to lívance a ty nejkrásněji zdobené vánoční perníčky.
    gathermoments(zavinac)gmail.com

    OdpovědětVymazat
  53. Kuchařka vypadá nádherně.Já si z dětství nejvíce vzpomínám na vdolky od maminky. A jaké se mi líbí nejvíce roční období? Mám ráda všechny, na každém se mi líbí něco jiného a každé je něčím skvostné. Na jaře člověk jakoby nově ožil spolu s novými květy a bující přírodou, v létě to je spousta výletů a zážitků za dlouhých dnů, podzim mám ráda pro svoji nenapodobitelnou barevnost a zima, to jsou pro mě Vánoce, zimní procházky a bruslení. Prostě bych nechtěla žít tam, kde se tato období nestřídají. Renča (renata.krejci@volny.cz).

    OdpovědětVymazat
  54. Překrásné fotky a Coolinářku sleduji už dlouho, takže se musím zapojit. Kuchařka celkově vypadá designově úchvatně. A teď už k otázce. Jídlo které mám spojené s dětstvím je určitě krupicová kaše, jako malé jsme ji se sestrou zbožňovali a bylo to taky první jídlo,které jsem se pokoušela sama uklohnit :)) Ale byl z toho jen zalepený a zničený rendlík :D A druhé jídlo jsou makové koláče,které do teď nemám ráda,ale babička mě je nutila jíst :D A roční období miluji jaro, vše se probouzí a i náš jídelníček je pestřejší.
    email - jana.wertheimova@seznam.cz

    OdpovědětVymazat
  55. Coolinářku sleduji už dlouho a moc jí fandím! Článek je moc hezky napsaný, o fotkách ani nemluvím...už teď se těším na vánoce, jak to na mne dýchlo z fotek :) A jelikož poslední dobou kupuji kuchařky všeho druhu, je jasné, že tahle v mé sbírce nesmí chybět! Jídlo, na které jednoznačně z dětství vzpomínám, je houbová omáčka s knedlíky od mé babičky. I když měla mamka recept opsaný, tak nikdy nechutnala jako od ní. A roční období je s tím spojené...bylo to léto, které jsme u prarodičů trávili a chodili s dědou houby sbírat. Léto, teplo mám ráda pořád stejně :) Lucka (budluc@seznam.cz)

    OdpovědětVymazat
  56. Inspirací k vaření není nikdy dost. Z dětství si pamatuji na škubánky s mákem, od dětství jsem je neměla, ale mák mám pořád ráda.
    Období mám nejraději jaro, to sluníčko po zimní tmě je nejvíc.
    Hezký večer, Anna, anuroka@email.cz

    OdpovědětVymazat
  57. Moc krásné fotky a nádherná kuchařka! Luci máte opravdu talent a cit pro krásu. Jídlo, na které ráda vzpomínám, jsou sobotní babiččiny kynuté ovocné knedlíky. Dělávala jich vždycky mraky. Krásně vyskládané na kuchyňské lince čekaly, až na ně dojde řada a poputují do páry. Chodila jsem nakukovat pod utěrku a tajně uždibovala těsto :-) Do dneška je miluji, ale dělat si je už musím bohužel sama :-( Roční období mám ráda všechny. Po dlouhé zimě se těším na nové jarní probuzení přírody, později na léto, dozrávání ovoce, teplé večery a pak taky na podzimní procházky v šustícím listí a nakonec na Vánoce a sníh, kdy vidím, ty zářivé oči mých dětí, které se radují z prvních vloček, těší se na jízdu na saních a stavění sněhuláka. Každé období má svoje kouzlo. Eva
    mea7@seznam.cz

    OdpovědětVymazat
  58. Ty fotky jsou kouzelné a na kuchařku se moc těším :-)
    Vždycky jsem měla hodně ráda podzim, ale teď se už dokážu těšit z každého ročního období. Takže teď si užívám nádherné barvy podzimu a procházky a už se těším na chvíle, kdy bude za okny padat sníh a já si budu lebedit doma v teple. A taky na stavění sněhuláků.
    Z dětství si pamatuju hodně jídel, ale zrovna dneska jsem si náhodou vzpomněla na babiččiny švestkové buchty, byly veliké jako cihla a pekla nám je ke snídani, když jsme u ní byli na prázdninách :-)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Zapomněla jsem kontakt, musím ho doplnit, kuchařka by mě hrozně potěšila :-) splasena.varecka@gmail.com

      Vymazat
  59. Dobrý den. Když jsem se tak nad tím zamyslela, první mě napadly buchtičky se šodó (ty byly mojí automatickou odpovědí, když se babička ptala, co si uvaříme) ale později jsem si uvědomila, že daleko větší vzpomínkovou hodnotu pro mě mají úplně jednoduché knedlíky s vajíčkem. Sama jídla s knedlíky (zatím?) nevařím, takže nikdy nemám knedlíků nadbytek, a mám to vlastně spojené jen s babičkou. Nepamatuji si ani, že bych je jedla doma od mamky. Vybavuju si vzpomínku, když jsem byla malinká a chtěla to uvařit, ale popletly se mi trochu ingredience - chtěla jsem po ní "knedlíky s bramborama"... a babičce nějakou chvíli trvalo, než jí došlo, co myslím :)
    No a co se týče ročního období, mám ráda všechna - ale na konci se vždycky už těším na to další - až nebude takové vedro a budou barevné stromy a budu moct nosit svůj oblíbený kabát do malé zimy - pak až skončí to pošmourné počasí, kdy nevím, jestli do 5 minut bude pršet nebo ne, až nasněží a začne období běžek a Vánoc - pak až skončí ta hrozná zima :) a začnou kvést kytičky a .... aha, na konec jara se od konce školy netěším :) Tak asi bude moje oblíbené jaro :) mějte se pěkně, kuchařka vypadá skvěle, jen tak dál. Hanka trinityhanka@gmail.com

    OdpovědětVymazat
  60. Já nejraději vzpomínám na bramborové šišky se strouhankou, cukrem a máslem. To mi vařívala moje babička, akorát recept si s sebou odnesla do nebe. Věčná škoda. A nejraději mám přechod jara a léta, teplé slunečné dny, kdy ještě není takové vedro. Miluju tu svobodu vyrazit jen tak ven, klidně naboso, jen v tričku a kraťasech. Ale já mám ráda všechny slunečné dny ať je jakékoliv roční období :) A hodně štěstí kuchařce ! katerinadurnak@gmail.com

    OdpovědětVymazat
  61. U jedne babicky to byly kynute boruvkove knedliky, u druhe sisky ci skubanky s makem a hodne huste polevky. Mnam. Kez by sel vratit cas..
    Driv jsem nemela rada podzim a zimu, ale nyni uz proti nic nemam. Venku je brzy tma, ale doma na sebe mame vic casu, uzivam si plaminky svicek, jehlice a hacek, cerstve plody ze zahradky a tesim se na vanocni pripravy.
    Krasne dny
    Bohunka zavinac naiser tecka cezet

    OdpovědětVymazat
  62. Hned jsem si vzpomněla na babiččiny třešňové pjery a na to, jak jsme předháněli, kdo jich sní nejvíc:-) A taky často vzpomínám na topinky dělané na plotně kamen, takové prostě topinkovač neumí.
    Já mám nejraději jaro, když se příroda probouzí...na to se těším už teď:)
    Přeji Vám hezké dny.
    Veronika V., v.veronika25@seznam.cz

    OdpovědětVymazat
  63. Krásná práce, blahopřeji. Jídlo? Babiččiny koláče :) a nejraději mám jaro, asi to bude tím, že jsem se na jaře narodila a vše hezké máme před sebou :)
    Mějte se krásně. Zdraví Petra (pp.artep_seznam.cz)

    OdpovědětVymazat
  64. Dobrý den, vzpomínám si na babiččin borůvkový koláč a taky speciální citronovou omáčku, kterou nám dělala ke knedlíkům a vařenému hovězímu. Mám ráda když svítí slunce a je jedno, jestli je to na jaře, v létě, na podzim nebo v zimě. Dřív to bylo jednoznačně léto, ale teď s dětmi jsem si našla na každém období něco, na co se těšit. V.Belikova@seznam.cz

    OdpovědětVymazat
  65. Dobrý den,
    Nejvíc asi vzpomínám na krupicovou kaši od babičky..posypanou kakaem..mňam..hned bych si ji dala :)
    A nejradši mám jaro..je krásné,jak se po zimě vše probouzí k životu :)
    prokesova.michaela@gmail.com

    OdpovědětVymazat
  66. Dobrý den,
    mé oblíbené jídlo z dětství jsou bramborové placky obalené v moučkovém cukru =) takové jídlo ze zbytků brambor - a tak si vlastně uvědomuji, že už jsem ho neměla několik let =) Ráda mám všechna roční období, miluji ty změny, vždy se těším na tu změnu, výzdobu, atmosféru, vzduch =)
    bysver@seznam.cz

    OdpovědětVymazat
  67. Mé oblíbené jídlo jsou prostě špagety =) dodnes. Oblíbené roční období léto a zima.
    stella.cernotova@seznam.cz

    OdpovědětVymazat
  68. Knížka vypadá krásně, vzpomínám na snídaně s lívanečky a kakaem u babičky a dědy :-) Mirka (tamu.sara@seznam.cz)

    OdpovědětVymazat
  69. Hezký den, moje oblíbené jídlo z dětství jsou babiččiny bramborové placky pečené přímo na kamnech a pak ještě horké pomazané máslem, taky škubánky s mákem a nakonec mámin úžasný do zlatova upečený bramborák. Jinak z ročním období mám nejraději léto, doba prázdnin a dovolených, teplo, koupání v přírodě, výlety, cestování, a pak taky jaro, kdy se příroda začíná probouzet a všude je plno zeleně a vše začíná kvést. Zdravím Ivana ivusep@seznam.cz

    OdpovědětVymazat
  70. Moc sympatické a krásné. Když si vzpomenu na dětství, tak vidím maminku u válu, jak vyvaluje těsto do průsvitna a pak metodicky krájí nudle, jednu jako druhou. Ještě teď si pamatuju chuť těch syrových nudlí... Na každém období je něco krásného a neopakovatelného, snažím se užívat dary každého z nich, ale přiznám se, že mám ráda teplo. Takže léto... helsis@seznam.cz

    OdpovědětVymazat
  71. Na bažanta :) a plivání zapomenutých broků na talíř a indiánskou čelenku z něj.
    Za mě asi léto.
    Míša (3332@seznam.cz)

    OdpovědětVymazat
  72. Vzpominam s laskou na babiccinu krupicovou polevku a na pecaky z modrych kachlovych kamen z babiccinych rodnych Beskyd...Stejne tak vidim beskydske babi leto a zacinajici podzim,cervene jerabiny,kouzelny sipek,krizaly na peci,caj se slivovicu...kozankova.lucie@seznam.cz

    OdpovědětVymazat
  73. Často vzpomínám na dědečka a jeho med... Takový med už prostě není... v zimě jsme se brodili sněhem a včely dokrmovali a na jaře a v létě jsme si smlsli zase na oplátku my... Rohlík s máslem a medem na štokrleti v kuchyni u prarodičů...škoda, že už to jsou jen vzpomínky..
    amore.julie@seznam.cz

    OdpovědětVymazat
  74. Knížka vypadá krásně a fotky úžasné. Já vzpomínám na babiččiny noky s vajíčkem a hlávkovým salátem od dědy:-)

    OdpovědětVymazat
  75. Ja s láskou spomínam na kyslú mliečnu fazuľovú polievku a slané kysnuté buchty od mojej babky.A tiež na najlepšie parené buchty s makom a vianočnú kapustnicu so sušenými jabĺčkami,hruškami a slivkami.Taktiež od babkičky.No a milujem leto..
    Lulu
    janickova.lulu@gmail.com

    OdpovědětVymazat
  76. Krásný i když zasněžený den. Já velmi ráda vzpomínám na šulany s mákem přelité máslem. Jsem velmi ráda, že se toto slovo objevilo i v článku. Moje prarodiče pocházeli z Moravy a jako malá jsem měla patálie s tím, že jsem používala spoustu slov, kteří moji spolužáci neznali :-) Jinak jsem měla a mám ráda léto, ale s věkem se mi začíná čím dál víc líbit podzim. Krásný barevný a slunečný podzim.
    Přeji pěkný den, Aneta (aneta.brindova@centrum.cz)

    OdpovědětVymazat
  77. první co mě napadlo byly makové osuchy - mňam, párkrát jsem se o ně sama pokoušela, ale na babiččiné prostě nemám. A ještě bílá káva - taková ta z melty. Děkuji za soutěž a přeji hezký den, Anet (patikova.aneta@seznam.cz)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. ještě jsem zapomněla na roční období - miluji zimu, ale takovou tu pravou, která už v dnešní době už bohužel není. Vzpomínám, jak jsem jako malá, když začal padat sníh, okamžitě vyrážela ven - jen tak :-) to už naše děti asi nezažijí :-(

      Vymazat
  78. Dobrý den,

    nejraději vzpomínám na bramboračku z čerstvých hub u mojí šumavské prababičky. Poté následovaly vdolky pečené na kamnech. Za chalupou les, před chalupou rybník. Ideální prázdniny...

    Mam ráda všechny období. Je přece príma, jak se nám to střídá. Není nuda a pokaždé je se na co těšit.

    kamilape.de@seznam.cz

    OdpovědětVymazat
  79. Dobrý den, já si vždycky vzpomenu na škubánky od babičky. Vlastně ani nevím, proč je doma nedělám, ale ony by asi stejně nebyly tak dobré jako ty vzpomínkové.:)
    Mějte se krásně. T.
    hojdyszova@seznam.cz

    OdpovědětVymazat
  80. Keď si spomeniem na moju milovanú starenku,zíde mi na um vôňa parených buchiet alebo lokší nasladko s makom. Krásny večer
    jjannina@gmail.com

    OdpovědětVymazat
  81. Krasna kniha a krasne naladove fotky!Tohle propojeni se opravdu povedlo.Vzpominam na obaleny celer ve strouhance,uvnitr se sunkou a k tomu bramborova kase.Z rocnich obdobi mam nejradeji babi leto.Katka bubnovak@seznam.cz

    OdpovědětVymazat
  82. Z dětství si nejvíc pamatuji babiččiny topinky dělané na kamnech a k nim bílou kávu (patrně to byl melta). Nebyl to sice kulinářský zázrak, ale voní dětstvím a vzpomínkami. Z období určitě podzim, mám ráda, když příroda usíná a hraje barvami.

    Zdravím, Aneta
    (bartosova.anet@gmail.com)

    OdpovědětVymazat
  83. Jako malá jsem měla moc ráda palačinky s domácí jahodovou marmeládou a také si vzpomínám, jak jsem jako malá chodila krást do trouby řízky a maminka měla strach, že se opařím :).
    Z období jsem vždy milovala zimu, ale od té doby, co není moc sněhu, ale samé bláto, mám raději teploučko v létě.
    Přeji pěkný večer Lidka
    slezackova.l@email.cz

    OdpovědětVymazat
  84. Ale proč teda je výše uvedeno datum do 28.listopadu, tomu nerozumím...

    OdpovědětVymazat
  85. Vzpomínám na babičiny kynuté koláče,neskutečně dobré........V poslední době nemám ráda zimu,jinak každé období má své kouzlo a je na co se těšit.......lukasova-k@seznam.cz

    OdpovědětVymazat
  86. Nedokážu vybrat jenom jedno jídlo, vzpomínám na knedlíky s borůvkama a řízky od mé nevlastní babičky, tam se mě vždycky snažili vykrmit, na babiččino cukroví (na to se těším každým rokem pořád), na hemenex od táty a všechno jídlo od mamky :-) Joo, jídlo já prostě můžu :-D
    Ani oblíbené roční období nedokážu vybrat, na každém najdu něco. Na jaře kytičky a mláďátka, probouzející se příroda, v létě dlouhé večery, teplé letní noci a koupání, na podzim krásně zbarvená příroda, v zimě sníh a těšení na Mikuláše a Vánoce.
    JanaBendova87@email.cz

    OdpovědětVymazat
  87. Z dětství si vzpomínám hlavně na babiččinu svíčkovou s brusinkama, citronem a zakysanou smetanou, mňam! Byly doby, kdy jsem tohoto jídla byla přejezená, ale teď se k ní zase postupně vracím s chutí a vždycky si vzpomenu na babičku a na ty radostné chvíle v dětství. Nemám už babičku ani maminku, tak mi zbyly aspoň vzpomínky a v poslední době se dojímám opravdu často:)
    Přemýšlela jsem, zda mám některé období raději než jiné, ale asi na každém je něco co mám ráda i naopak. (jaro - první kytičky, bylinky, léto - mám narozeniny, výlety, podzim - padající listí a slunce, zima - Vánoce a sníh na horách). Sleduji Vás už nějakou dobu a Vaše fotky mají vždy nádhernou atmosféru.:)
    jerabkovakristina@seznam.cz

    OdpovědětVymazat
  88. Hezký večer, když si chci vybavit nej jídlo z dětsví, napadají mě většinou taková, která nejsem schopná uvařit úplně přesně tak dobře, jako mamka, i když se jedná o jídlo úplně obyčejná a jednoduchá... Třeba rýžová kaše, NIKDY ji neudělám tak dobrou. Nebo šulánky a s mákem, žemlovka - děti tu babiččinu milují, já taky, doma už ji ani nedělám ;-). Z ročních období mám nejvíc ráda ta přechodová, bez extrémů, jaro a podzim, podzim jsem si zamilovala až na mateřské dovolené, obě děti se na podzim narodily, a stihla jsem si s čerstvými miminky užít nádherné podzimní procházky, miluju ty barvy. A jaro - období pampelišek.

    OdpovědětVymazat
  89. Krásný víkend Luci co se týká toho jídla u mě jsou to omáčky a hlavně koprovka... dodnes si pamatuju jak babička tančí po kuchyni v zástěře, všechno voní a vaří koprovku. Dnes občas přijde zatančit do té mojí a uvaří nám jí plný hrnec. Syn ji miluju (jak koprovku tak svou prababičku):-) Podobné vzpomínky mám i na kynuté koláče a druhou babičku. Koláče jsem se již péct naučila jelikož pečení miluju, ale s tou koprovkou ještě pokulhávám. Díky vám jsem si dnes vzpomněla na tuhle fotku https://www.instagram.com/p/BNAJ6H_jj4w/?taken-by=petrajavor děkuju...co se týká počasí miluju jaro kdy vše kvete, voní a svítí slunce nebo podzim a když je venku ošklivo, uvaříme si s rodinou kakao či čaj a zachumláme se pod peřinu jako dnes...

    OdpovědětVymazat
  90. Zapomněla jsem na mail, i když už jsem se dávno smířila s tím, že mám štěstí výhradně v lásce - Eva.Tkadlecova@email.cz.

    OdpovědětVymazat
  91. já jsem ještě dítě,ale nejradši mám řízek a krupicovou kaši a taky těstoviny.
    moje nejoblíbenější období je léto protože jsou letní prázdniny a můžem se koupat
    v bazéně. A taky zima protože jsou Vánoce a sníh.

    OdpovědětVymazat

Děkuji za komentář!