čtvrtek 18. prosince 2014

Emil

Máme vánočního skřítka. Jmenuje se Emil a během pár dní se u nás dokonale zabydlel. Nebojte, nejsem šílená nebo přehnaně infantilní, ale mám malou dceru, která miluje skřítky, pohádky, moje neuvěřitelné vymyšlené příběhy a cokoli, co pro ní nachystám. Má fantazii a já jí ráda podpořím. O skřítka se hezky stará. Abyste tomu rozuměli, on tu není jen tak. Emil dává pozor na to, aby tu panovala pravá vánoční atmosféra, aby se pořádně uklízelo, neodmlouvalo, a tak dále... Celkem to funguje. Taky to není jen tak, musíme ho krmit a rozmazlovat. Živí se jen perníkem a tajně v noci pojídá ty nejkrásnější kousky. 

Skřítci patří k Vánocům hlavně v severských zemích. Mají je pojmenované! Nadělují dárečky, ale jsou to i lumpové!

Náš skřítek pochází z dílny šikovné Jany alias LIZA DECOR. Jsem nadšená ze skřítka i z jejího přístupu a milé komunikace. Je to precizní práce podle mých představ. Ještě jednou díky, Jano.













Nevadí mi inspirovat se u jiných národů a vytvářet si vlastní tradice. Věděli jste, že Norové zbožňují naší Popelku? No vážně:).

Právě jsem koukala, že E. si ráno otevře pytlíček s číslem 18. Trochu jsem se ulekla. Ještě by to chtělo zapracovat na úklidu. Při klasickém santovském filmu jsme dnes tajně zabalili asi třetinu dárků a o víkendu se nějak zvládne ten zbytek.

L.

7 komentářů:

  1. Krásný skřítek a úžasně nazdobené perníčky...jůůů. Přeji krásný předvánoční čas... Štěpka
    zvu tě: https://www.facebook.com/pages/Handmade-by-Bunnysek/390388317756997

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Štěpko děkuju a taky přeju krásný Vánoce! L.

      Vymazat
  2. Luci já se z těch tvých perníčků picnu (z fitek taky). Pekla jsem včera,podle receptu by měly být do druhého dne měkké a mám je jako každý rok jak boty :-) Změknout asi už nestihnou. Nevím,kde se stala chyba..

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Ani, já bych zase potřebovala recept na tvrdý:))). Já mám ráda ty křupavý. Asi hodně medu. Tyhle jsou tak po dvou dnech...

      Vymazat
  3. Luci, fotky sú nádherné a tie perníčky. Neprídeš mi nazdobiť tie moje. Ja som na to ľavá, takže musia postačiť cukrové vločky a mandle. Škriatok je úžasný a k Vianociam sa veľmi hodí. Sneh by bol fajn, už dávno neboli také naozaj biele Vianoce. Andrea

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Andreo, děkuju moc:). Koukám, že jsem letos mohla prodávat:-D:-D. S tím potiskováním vločkama je to ale easy!:) No sníh asi nebude, jen na horách. No co naděláme...

      Vymazat

Děkuji za komentář!