pondělí 8. prosince 2014

2.

Dokončila jsem fotky poslední letošní rodině, přikoupili jsme nějaké dárky a balící papíry. Manžel napsal tradiční email Ježíškovi, který mi mimochodem přišel také. Vždy se jedná o potřeby pro automobilové nadšence a pro přehlednost jsou rozděleny do několika kategorií:). Mám v rodině funkci jakéhosi mediátora, který požadavky předává dále a díky tomu jsou na konci snad všichni spokojení. Se mnou je to těžké, všechno, po čem toužím, si koupím sama. A mám ráda společné dárky, většinou do bytu. Moc bych si přála nový jídelní stůl, ale to asi až po Vánocích. Přesto muž objevil jednu věc, kterou opravdu musím mít - batoh na foto vybavení, z čehož mám radost. 

Já si jinak v průběhu roku dělám radost často. Některé věci jsou ještě na cestě, ale dnes vám ukážu takový předvánoční dárek. Je to čajový servis Simax KON, který vytvořili čeští designéři Martin Žampach a Matěj Chabera a za který dostali americké ocenění GOOD DESIGN. Byla to láska na první pohled. Takhle vypadá užitkový design, který se opravdu nebojíte používat. Servis je naprosto funkční, je lehký a není vůbec drahý. Já jsem přidala ještě cukřenku a set tří skleněných misek KON. Vše je úžasné. Můžu vřele doporučit. 

Také jsem vybalila betlém - tedy spíš jen svatou trojku. Dcera měla radost a chodí hladit Ježíška. Neustále bojujeme s tím, jak to vyřešit se Santou - někdo nějaký nápad?? Santa tu prostě je, dceři se ohromně líbí a v současné době tu máme takové schizma. Nadšená z toho tedy nejsem. 













Krásný předvánoční čas...:)

L.

8 komentářů:

  1. Ještě jednou děkuji za doporučení simaxových misek a dalších skleněných nezbytností do kuchyně. I já jsem nadšená a používám každý den! My zatím Santu ignorujeme, ale je fakt, že ho nějak často "nepotkáváme"...Já se těším až vybalím náš starý papírový betlém co mám po babičce...ach ta nostalgie a vzpomínky na dětství...

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Magdi, není zač. Jsem ráda, že ti to vyhovuje. Ty misky jsou skvělý. Co se týče betlému z dětství, tak si pamatuju, jak jsem ho jako malá vystřihovala, nikomu z dospělých se totiž do žádnýho tvoření nikdy nechtělo. Pak někam zmizel. Holt já musím všechno zavádět a pořizovat znova:).

      Vymazat
  2. Betlém u nás ještě chybí, to musím napravit! Honzík se hodně na Ježíška ptá a tak, včera mi ukazoval figurku Ježíška u babičky v betlému, takže mám úkol nějaký pěkný koupit.. Viděla jsem i nějaké knížku, která se přímo jmenuje Ježíšek, asi ji koupím, protože vysvětlovat celý příběh a hlavně to, že vlastně Ježíšek už umřel, ale vlastně nosí dárky, to je fakt zapeklíté :-D ty děti nám dávají kouř :-D krásné fotky, Luci! Gabča

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Tu knížku taky znám, koupím na příští rok:). Sehnat pěknej betlém dá fakt práci. Mně se teď líbil jeden ručně odlejvanej. Jinak děkuju!

      Vymazat
  3. Ten čajový servis je moc pěkný... A fotky jsou také krásné... Příjemné adventní dny, Veronika

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Veroniko, moc děkuju! Také krásný advent a hlavně spokojenost:). Dnes jsem se kochala u vás na blogu...krásné.

      Vymazat
  4. Krásný svícen, servis i výzdoba. S dárky to mám úplně stejně :-). Třeba by dcerce pomohla ještě nějaká výstava betlémů a navíc Ježíšek plní přání po celý rok přeci nejen o Vánocích ;-). Ale jo, Coca Cole se dokonale podařilo zahrát na city celému světu, co naděláme :-). Pohodový advent s Ježíškem i Santou :-D

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Šárko, děkuju! Pochvaly si moc vážím. Největší potíž je asi v tom, že Santa má takový jasný příběh, pro ty děti je to poutavý. A ten zmatek v dětský hlavě... Jedeme městem a najednou po domě lezou Santové - no co to??:-D Děkuju, krásný předvánoční čas i vám:).

      Vymazat

Děkuji za komentář!