pátek 10. července 2015

Třeba k filmu

Aby to tu nebylo jen o sladkém, přidávám tip na moc dobré sýrové krekry...




Doporučuji již osvědčený, mnohokrát dělaný recept od Moniky z blogu U nás na kopečku. Dělala jsem je i na únorovou oslavu narozenin a všem moc chutnaly.


  • 120g tvrdého sýra (Grana Padano nebo Gran Moravia)
  • 125g hladké mouky
  • 80g měkkého másla
  • 2 lžíce olivového oleje
  • sůl (já už nedávám, protože sýr je slaný dost)
  • pepř
  • voda podle potřeby
  1. Máslo necháte změknout, zpracujete s moukou, přimícháte olej, nastrouhaný sýr, pepř, sůl (podle receptu od Moniky). Vypracované těsto můžete dát na chvilku odpočinout do lednice, aby se s ním lépe pracovalo.
  2. Těsto z lednice rozdělíte na dvě poloviny, z každé vyválíte kruh. Perfekcionisté si kruh vyříznou formou nebo talířem, kruh dále rozdělíte na osminy. Trojúhelníčky pak ozdobíte jako kousky ementálu. Já použila brčko a špičku na zdobení krémem (oba konce). 
  3. Zapnete troubu na 180°C
  4. Vykrájené tvary přenesete na plech vyložený pečícím papírem a dáte péct zhruba na 10 minut (prostě dozlatova).

Chtěla jsem vám ukázat hlavně ten vzhled, protože takhle zdobené vypadají skvěle a určitě zaujmou na každé party.


A mám i tip na film - můj oblíbený Walk the Line. Viděl jste někdo? My jsme fandové Johnnyho Cashe. Oba herci jsou tam úžasní a Reese se mi s tmavými vlasy moc líbí. Obdivuji, že to nazpívali sami. 

Z hudebních filmů ještě můžu doporučit Country Strong, kde vás možná překvapí zpívající Gwyneth Paltrow (a můj oblíbenec Tim McGraw). Vlasy asi nemusím ani zmiňovat - kdo by ten film nemiloval? Kdysi dávno jsem si asi třikrát po sobě pustila Across the Universe. A nedávno jsem s kamarádkou byla na povedeném filmu Druhá míza se skvělým Al Pacinem. 


Určitě ještě bude nějaký článek věnovaný oblíbeným filmům. Celkem ráda koukám sama, protože můžu libovolně plakat a přihlouple se usmívat na hezouny. Máte to některá taky tak??:)

Tak hezký filmový večer!

L.

24 komentářů:

  1. Ahoj Luci, díky za recepty, určitě vyzkouším! Super nápad s těmi dírkami! A souhlasím - Walk the line a zpívající tmavovlasá Reese nemá chybu! Country Strong neznám, ale Vlasy jsou má srdeční záležitost - když s dětma probírám muzikál, pouštím jim tu závěrečnou scénu s Let the Sunshine In a držím se zuby nehty, abych se nedojímala, je to pokaždé děsná síla! ;-)
    V.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Mluvíš mi z duše, ta závěrečná scéna je hodně silná...a jak ta hudba graduje...

      Vymazat
  2. Ten nápad s tvarem na sýrový krekry je skvělej! Ty druhý někdy udělám, díky za recept:o)

    OdpovědětVymazat
  3. Luci, děkuju za recept, vypadají dokonale! P.S. Miluju Walk the line! E.

    OdpovědětVymazat
  4. Tyhle krekry vypadají úžasné! Včera jsem je ukazovala Mirkovi, společně s tím skvělým rybizovym kolacem od Marcely z Pradobrot! Oboji mám v plánu vyzkoušet, ač na takové věci nejsem šikovná :-D Dekuji!

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Ty jsi náhodou moc šikovná, jen se podceňuješ!! Oslavu narozenin jsi měla úžasnou!

      Vymazat
  5. Moc diky za recepty,vyzkousim.
    Co se tyce filmu,uz si ani nepamatuju kdy jsem naposledy nejaky videla.Dcera,dnes ma rok,vyzaduje,abych lezela u ni,kdyz spi,takze to ted jde mimo mne.Uz se ale moc tesim,az bude vetsi,driv jsme meli filmovy maratony pravidelne.
    Mam moc rada seversky filmy,libi se mi priroda,atmosfera,blondati herci a krasne zarizeny domy:-)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Jako celou dobu když spí? Já akorát u usínání. Ale ono se to všechno zlepšuje...A severský filmy já taky ráda!! To bych byla vděčná za tipy - přesně, přesně...:))

      Vymazat
  6. Tak ten tvar je fakt super!!! Krásné léto, Luci...

    OdpovědětVymazat
  7. Hmm, mňam! To bych musela udělat aspoň dvojitou dávku :-)) A Walk the Line máme taky moc rádi.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. No já mám vždycky doma sýr akorát na tu jednu dávku (na obrázku je jich míň), ale joo, jsou fakt dobrý:). Jsem ráda, že nejsem jedna z mála, kdo má ten film rád!

      Vymazat
  8. Vcera jsem je delala a jsou skvele!!! Nebyt tehotna tak uz sosam vinko k nim

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Juu, to mám radost, že chutnalo!:) Koukněte k Michlovskému na výběr nealko vín. http://www.michlovsky.com/cz/katalog/terrasso/terrasso-nealko-rose.html Upozornila mě na ně kamarádka.

      Vymazat
  9. Vypadají skvěle a Walk the line, ach =)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Sama jsem překvapená, kolik lidí ten film vidělo!:)

      Vymazat
  10. Na filmu Walk the Line jsme byli s mužem před pár lety v kině - byl to náhodný výběr a skvělá volba. Myslím, že nastal správný čas mrknout na něj znovu. Díky za upozornění :)
    Ráda sem chodím nakukovat.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Není zač, Věrko:)). Jojo, to je přesně jeden z těch filmů, co je taky po čase můžu vidět znovu....a znovu...:). Jsem ráda, že se blog líbí, díky!:)

      Vymazat
  11. Díky za tip, dneska jsem je dělala, manžel je nesl na zahradní párty.... co zvolit v tomhle vedru! Vypadaji krásně a jsou moc dobrý!

    OdpovědětVymazat
  12. Dobry den, v recepte mate vodu, do cesta pridavate zltok, ktory zase v recepte nie je. Mne sa cesto zdalo dost sypke, tak som pridala mensie vajicko. Chutovo fajn. Hela

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Helo, s tím žloutkem se omlouvám, to byl pozůstatek z prvního receptu, který jsem později smazala, protože recept od Moniky je lepší. Ale v popisu to teď asi týden bylo. Nicméně, sypké to těsto trochu je, takže kromě toho oleje je fajn přidat trošku vody. Každá mouka saje jinak. Vajíčko tomu určitě nevadí.

      Vymazat

Děkuji za komentář!