středa 1. července 2015

Prázdniny

Asi vždycky pro mě bude konec června a začátek července znamenat příchod prázdnin. Už nejsem student, ale slovo "prázdniny" má v sobě prostě kouzlo. 




 Ale pro mě to vlastně prázdniny opravdu jsou, protože moje maminka má touhle dobou každý rok volno a letos se mi to obzvlášť hodí. Moc mi pomáhá s E. a E. si babičku užívá. 

Každý večer před spaním se mě malá slečna ptá, jestli je opravdu večer. Svítí sluníčko a na to, že by měla jít spinkat, to podle ní zkrátka nevypadá. Ona navíc vstane v šest a může jet na náročný výlet nebo na koupaliště, hodiny běhat po poli, ale večer stejně není unavená. 

Včera jsme vyrazily ven ještě po večeři. E. mi natrhala krásnou kytici do vázy. Přišly jsme někdy kolem půl deváté a domů se nám ani nechtělo, protože bylo opravdu krásně.  






Jinak nás čeká pěkné palermo. Budu muset napéct chleba do zásoby, protože to se několik dní nedá zapnout trouba, o žehlení nemluvě. A chleba mi připomíná i soutěž, kterou pro vás chystám, tak se snad máte na co těšit:). Musím to připravit, ale myslím, že by to pro vás mohlo být zajímavé. 

Mějte se krásně!

L.


13 komentářů:

  1. Jako vždy nádherné fotky! Nechystáš se někdy fotit i v Brně?:)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Zuzko děkuju, už jsem Brno slibovala, tak třeba v srpnu... Zkusím to nějak naaranžovat a kdyžtak dám info;-).

      Vymazat
  2. Prekrásne fotky. Povedz mi, kde tie decká berú energiu?

    OdpovědětVymazat
  3. Luci ahoj, moc krásné fotky! Miluju tyhle v podvečer, to světlo je úžasný... aaach :) Taky se chystám něco vyfotit, ale u nás není jednoduché najít hezkou lokalitu, asi budeme muset popojet. Jinak s tou energii to znám moc dobře. Nejhorší bylo, když teď chodila do školky, pokud jsem jí vyzvedávala do oběde, bylo to dobré (ale zase co člověk stihne za dopoledne... víme), jenže když zůstávala do 4, spala tam (prostě je dají spát všechny, i když už doma nespí 3 roky... a ruku na srdce, pokud jdou spát všechny děti, po obědě - kdy mají nacpaný bříška, jsou vyběhaný ze zahrady, zatáhne se jim a je klid... prostě usnou!) byla to hotová tragédie, usínala mi klidně až ve 23:00, pro mě hrozný muka a nervy! Sama neusne, prostě jsem si jí blbě naučila a tohle, něco děsnýho. A samozřejmě ráno nemohla vstát, takže začarovaný kruh. Ve školce nebyla diskuze, prostě mi bylo řečeno, že pokud dítě usne, potřebuje to... Jen doufám, že další rok bude lepší... Luci můžu se zeptat, jaký byl tohle objektiv a máš canon??? díky moc a hezký letní dny celé rodině ;-) pa R.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Ahoj Radu, díky moc! Mám velkou výhodu v tom, že bydlíme na kraji města a hned za domem jsou pole a lesy. Tam vzniká většina fotek - vlastních i klientů. Jinak s tou školkou jsi popsala mou noční můru - konkrétně to spaní. Navíc E.taky sama neusíná, musím číst a pak s ní ještě ležet. Mně to teda nevadí, ale usínat po 9 je pozdě, když potřebujeme pracovat, že? Jinak mám Nikon a objektiv na ven 85mm. Miluju ho. Mějte se s Julinkou krásně!

      Vymazat
  4. Luci, je to jako bys popisovala přesně naši dceru... nechápu, kde se v ní ta neustálá energie bere - jede a jede stále na plný plyn (přitom my jsme oba s tatínkem taaak klidní). Je teda pravda, že spinká po obědě (ale ještě má nárok)... Ale stejně, jako píše Ráďa, bez maminky neusne, takže čtu, zpívám pořád dokola... A prázdniny... hlavní důvod mé profese ;-)
    V.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Ty učíš?:) Jinak u nás se taky neusíná bez maminky. Ona už od dvou let přes den nespinká, takže usne relativně rychle, ale až kolem půl devátý.

      Vymazat
    2. Jojo, od září už zase... ;-)

      Vymazat
  5. Luci, krása. Já taky nedám na západní sluníčko dopustit. Užijte si prázdniny holky:-)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Přesně, to má atmosféru... Díky moc a vám taky krásný letní dny!:)

      Vymazat

Děkuji za komentář!