pondělí 2. února 2015

Víkend

Jak jsem psala v posledním příspěvku, čekal mě holčičí víkend, který dopadl úžasně. V pátek za mnou dorazila kamarádka z daleka, daly jsme si báječnou večeři, popovídaly si, trošičku popily (já jsem skoro abstinent:)). V sobotu jsme měly wellness program. Ráno jsme vyzkoušely focení v decentním boudoir stylu (já raději za objektivem), následoval dobrý oběd, úžasná masáž, káva s dezertem a společný večer. Neděle už byla více méně rodinná. Tyhle chvilky bez dětí a mužů (zato se spřízněnou ženskou duší) jsou čas od času k nezaplacení. 



Jinak jsem se dala do organizace rodinných fotek. Sakumprásk. Čekala jsem, že to bude práce, ale je to ještě horší než v mých původních představách:-D. Prakticky celý loňský rok jsem až na pár "polaroidů" nic nevyvolávala, ale fotila a fotila, takže teď mám fotek na půl tisíce:-D. Už jsem se hodně polepšila, ale dřív jsem nebyla schopná vybrat jen ty nejlepší záběry. Nakoupila jsem alba, zaúkolovala kamarádku nějakou grafikou a těším se, až se vám pochlubím s výsledkem. Zatím vidím, že bych za to měla celkem luxusní boty nebo pěkný šperk, ale tohle je zase na celý život...



Jak jste na tom s organizací fotek vy? 

L.

16 komentářů:

  1. Lucko, já vyfotím a hned je zpracují. Nejlepší z nejlepších :-)))) si nechám udělat a ty méně lepší :-) zazálohuji :-)Eva

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Já teda taky zpracovávám hned, ale fotím do RAW a je to víc práce, nehledě na to, že si ráda nechávám digitální negativy do budoucna jako zálohu - no a to jsou obrovský data...:-/

      Vymazat
  2. ja jsem loni začala vytvářet fotoalba :) je to teda větší investice do začátku, ale mě to lepení fotek a popisky a vůbec scrapbooking dost ba! :) mám to vymyšlené tak, že jednou za rok nechám vyvolat fotky a pak postupně pracuji na albech.. až se za rok zase nashromáždí další fotky, nechám znovu vytisknout a tak dokola :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Ty jsi moc šikovná! Mně se třeba scrapbooking líbí - myslím ten moderní, spíš s minimem zdobení. Jinak tenhle systém mi přesně vyhovuje taky. Nedokážu to tvořit každý týden, ale prostě vezmu nej fotky za rok a doplním to tím deníkem, popř.nějakýma artefaktama (např.narozeninový přání apod.).

      Vymazat
  3. J8 jsem na tom bídně... Přemek má album do cca 11 měsíců..... A je mu přes tři roky. Asi na to budu muset sednout, vytřídit fotky na vyvolání a vychytat nějakou slevu, ať se nebiju do hlavy, že by za to byly nový boty:oD

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. To jsi na tom hůř než já:-D. Právě alba jsou taky drahý - víš jak jsem ti to ukazovala...

      Vymazat
  4. Já vždycky jednou za rok vyberu nej fotky a nechám udělat fotoknihu. Ale taky je to vždycky na dlouho ;-)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Dokud jsme neměli dítě, tak jsem fotky moc neřešila:-D. Pak to začalo:-D.

      Vymazat
  5. Luci, já jednou za půl roku až za rok vyvolám fotky a ty jdou do rámečků a babičkám. A za každý Barčin rok bude velká fotokniha. Je s tím práce, ale na lepení alb moc nejsem.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. To máš pěkně systematický, to se mi moc nedaří:-/. Já zas nejsem na foto knihy, musím mít fotky. Foto knihu ale jednu máme, od narození.

      Vymazat
  6. U nas to jistí Vánoce, kdy vyberu nejlepší fotky a nechám všem babičkám, dědečkům, prababičkám a pradědečkům udělat fotoknihy (a jednu i pro nás). No, ale ještě hodně velké množství fotek má manžel, ale tím už se asi nikdo nikdy neprokouše. Ale jestli jo, tak to bude paráda :-)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Foto knihu jsem dělala jednou, v mimi období. Musím říct, že pro spoustu lidí je to super, ale fotky jsou fotky. Ale pro prarodiče přímo ideální. No a manžela popohnat no:). U nás muž vůbec nefotí, musím ho vyloženě donutit.

      Vymazat
  7. Lucko, skvělý víkend, takové jsou někdy k nezaplacení. A fotky? Tak v tom mám teď slabiny. Potřebuji už konečně nakopnout, abych se tím množstvím prokousala. Píši dětem deníčky a doplňuji je fotkami... a někdy prostě nestíhám...
    Krásné dny. Lidka

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Jojo, já mám k tomu taky deníček, respektive, zápisky k různým událostem, hláškám, zážitkům... Právě to hodlám spojit. Chce to hodně času, to je pravda.

      Vymazat
  8. Lucko, já tak tvůrčí bohužel nejsem. Koupila jsem takový ten polotovar album v knihkupectví, kde jsou předepsané kolonky (první zub, první slovo, oblíbená hračka...) ty se mi daří docela poctivě vyplňovat, ale fotky jsem tam nebyla ještě schopná nalepit... ale fázi jedna, vyvolání, už mám za sebou.
    Hezký den! S.

    OdpovědětVymazat

Děkuji za komentář!