Hledala jsem nějaké drobné pečivo na oslavu a zaujala mě stránka Pink Piccadilly Pastries. Tina tu má všechno tak rozkošné, až bych řekla jižanské:)).
No ale to je jedno, já mám ráda citronové pečivo, tak jsem zkusila tyto křehké koláčky. Křehké proto, protože se opravdu rozplývají na jazyku. Je v nich šlehačka. A koláčky proto, že krásně nabudou, navíc to prostě nejsou sušenky. A mně vyhovuje, že samotné těsto není moc sladké.
V původním receptu mají vzhled velikonočních zajíčků, ale je zcela jistě jen na vás, jakou podobu jim dáte. Já jsem je ladila do toho našeho vílího konceptu.
Těsto:
2 hrnky hladké mouky
1 polévková lžíce
prášku do pečiva
½ lžičky soli
3 lžíce cukru
kůra ze 2 citronů (chemicky neupravené)
110g másla
vanilka (libovolně)
3/4-1 šálek smetany
(odhadem do konzistence těsta na vyválení)
Poleva:
šťáva z 1 citronu
moučkový cukr
Mouku, prášek do
pečiva, sůl a cukr zamícháme robotem, přidáme kůru, máslo,
promícháme a postupně přidáváme šlehačku, dokud nebude mít
těsto správnou konzistenci. Na pomoučené podložce rozválíme
asi na 1cm a vykrajujeme tvary, které dáváme na pečící papír.
Je třeba dát je od sebe, nabudou na objemu. V původním receptu se
dávají ještě na čtvrt hodinky do lednice, aby zachovaly tvar. Já
to nedělala a nebyla potřeba.
Pečeme zhruba 10min na
180°C (podle trouby).
Poleva je klasická,
smícháme moučkový cukr a citronovou šťávu, dokud nebude mít
správnou konzistenci, což můžete zkoušet, dokud se netrefíte. Koláčky do ní namáčíme a ihned sypeme
kokosem, zdobením nebo necháme jen tak.
Tak ať chutnají!
L.
Vypadají moc dobře... A fotky též:-) tenhle vikend se peru s nemocí, žàdné pečení u nás nebude.
OdpovědětVymazatJejda, Evi! Doufám, že ses přes ten víkend trochu vykurýrovala!
Vymazatsehr süße FOTOS,,
OdpovědětVymazatvon den SÜßEN KEKSEN,,,,,
wünsche einen feinen ABEND
liebe GRÜßE aus TIROL
bis bald die BIRGIT
Thank you very much Birgit!:)
VymazatTeda to zni tak uzasne a jeste lip vypada, dala bych si! Hezkou nedeli :-)
OdpovědětVymazatŠárko, děkuju moc! A je to brnkačka:).
VymazatPráve som ich dopiekla a sú úchvatné! :)
OdpovědětVymazatTo mě moc těší, mám je ráda a hezky vypadají!:) L.
Vymazat