úterý 10. února 2015

Na vlásku

Kamarádky se mě často ptají na vlasovou kosmetiku - co ráda používám, co bych doporučila, jak si upravuji vlasy. Článek o kosmetice jste uvítaly (dámy), tak třeba vám přijde vhod i tenhle článek. Ano, asi je to nakonec reklama, byť neplacená (s mou spotřebou bohužel:-D). Všechny výrobky však byly mnou koupené a mám je prostě ráda, tak proč neporadit.

Vždy jsem byla zatížená na vlasy a vždy mě bavilo zkoušet nejrůznější značky a výrobky. Dost jsem experimentovala (experimenty s domácím barvením už jsem radši zapomněla). Za posledních pár let jsem ale našla to, co mi vyhovuje nejvíc - šikovná kadeřnice a oblíbené produkty, které se mi na poličce v koupelně už v podstatě nestřídají.



Co se týče péče a stylingu, povětšinou je to profesionální řada značky L'Oréal. Velká balení za rozumnou cenu a pro mě skvělý výsledek. Mám dlouhé, husté a melírované vlasy, takže podle toho vypadá i výběr řady. Používám tak zvaný silver šampon na stahování nežádoucích žlutých tónů a oblíbila jsem si růžové řady na melírované a barvené vlasy. Šampony jsou skvělé, ale ještě lepší jsou masky, které mají gelovou konzistenci a vlasy po nich snadno rozčešu a jsou krásně hebké a upravitelné. Na mokré vlasy hned používám oleje, které jsou vhodné hlavně na konce vlasů, ale opatrně i do délek. Kromě olejů Mythic Oil jsem si oblíbila hlavně pečující Elixír 79, který jsem dostala od kamarádky. Někdo z vás možná zná i tak zvané tekuté krystaly. Já mám uhlazující krystaly od italské značky Edelstein. Všechny tyto přípravky také krásně voní:). Čas od času, ale spíš výjimečně, sáhnu po termoaktivním přípravku L'Oréal Smooth Velour. Je to v podstatě stylingové mléko. Fakt je, že to obrovské balení asi nikdy nespotřebuji. 





Pokud jde o úpravu, vlasy vždy vyfoukám přes veliký kartáč (tak zvaný paddle brush) a pak je buď narovnám, nebo navlním. Vždy jen rychle po větších pramenech a přibližně jednou za tři dny. Používám k tomu už několik let výhradně žehličku a i díky tomu, že mám kvalitní a tvrdé vlasy, nejsou zničené. U mě vyloženě platí, že vlasy musím trochu "zničit" odbarvením, abych vůbec mohla existovat:-D, protože jinak by byly skoro neupravitelné a neustále mastné. To vždy vidím na odrostu. Ze všech levných i drahých laků, které jsem kdy vyzkoušela, mi nejvíce vyhovují laky od značky Syoss, byť si jinak jejich výrobky nekupuji. Obzvlášť mi vyhovuje ten černo-modrý. Jiné mi prostě vlny neudrží.




Co můžu doporučit dál, je už legendární Tangle Teezer a gumičky Invisibobble. Kartáč používám jak já, tak dcera. Pro děti je to opravdu úžasná věc - velikost akorát, ale hlavně netahá. Gumičky zase nedělají otlak na vlasech po rozpuštění a hlavně drží a nebolí mě po nich hlava, což může být při delších a těžších vlasech problém.

V budoucnu bych chtěla vyzkoušet více přípravků značky Matrix. Už několik let používám jejich melírovací prášek a také přelivy - s velkou spokojeností. 



Podělíte se o vaše oblíbené produkty nebo tipy? 

Teď se musím zaměřit na výběr dětské vlasové kosmetiky, protože dcera už má hustší a delší vlasy (foto z loňska). 

L.


14 komentářů:

  1. Ahoj Lucko,
    také si dost zakládám na své "hřívě" a musím trošku narcistně říct, že své vlasy mám ze svého těla asi nejradši a jsem na ně nejvíc pyšná ;-). Já tedy barvím doma, vlastně jenom "tónuju" šampónem, protože mám vlasy naopak jemné a kadeřnické přelivy mi je prostě ničily. Ale Tangle Teezer je fakt zázrak, to můžu potvrdit, česání s ním miluju a pro dcerku je taky skvělý (je docela vlasatice odmalinka a stříhání tvrdě odmítá), občas přistihnu i muže, že si s ním vlasy "prohrábne" ;-). A gumičky mám také, perfektní věc. Já se právě chystám vyzkoušet z řady Biolage od Matrixu šampon, posilující balzám a olej pro oslabené vlasy, které mám od Ježíška, tak jsem zvědavá a moc se těším...
    V.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Verčo, to jsme na tom tak nějak stejně. Moje vlasy jsou na mně asi to nejlepší:-D. A když o ně přijdu, můžu se jít zahrabat:-D. Tmavý vlasy bych se doma barvit nebála, ale to zesvětlování už je fakt trochu věda a ačkoli jsem celkem obstojně zvládala i domácí melír, tak moje pubertální odbarvovací pokusy byly legendární:-D. Biolage už chci zkusit strašně dlouho. A jsem spokojená s přelivama Color Sync bez amoniaku, tak můžeš vyzkoušet;-). A prosím tě, na jakej mail mám napsat ohledně těch podtácků? Nějak jsem ho nenašla:-D. Díky!

      Vymazat
    2. Díky za tip na přelivy! A mail je V.Palusova@seznam.cz. A doufám, že nevadí, jak jsem plynule přešla na tykání ;-), už začínám mít chaos v tom, s kterou blogerkou si tykám a s kterou (ještě) ne ;-)

      Vymazat
    3. To určitě nevadí, naopak! Myslím, že všechno blogerky by si mohly klidně automaticky tykat, aniž by to bylo nějak hloupý, tohle je takovej svět sám pro sebe:). Díky, napíšu!!

      Vymazat
  2. Díky za tip na syoss lak, vyzkouším ho. Jinak já si vystačím s šamponem, pěnovým tužídlem a lakem, když jsem nosívala hodně krátké vlasy, tak ještě gel na úpravu. Po čemkoliv jiným (včetně kondicionerů) mi vlasy neskutečně plihnou a nedrží tvar ani tři hodiny:o( a kéž by na ty moje mastící se vlasy něco zabralo. Vyzkoušela jsem už nespočet šamponů, barvení i melírování vlasů a nic.. Vlastně něco jo! Těhotenství:o) Ale to už tak nějak neplánuju:o)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Ty máš tvrdý a těžký vlasy, ale zase jich máš dost, tak ten objem je v pohodě. Zkus je tvarovat žehličkou, fakt to krásně drží.

      Vymazat
    2. Tvrdý vlasy nemám, právě že jemný. Bez tužidla vypadám jak vodník česílko:o) žehličkou jsem měla vlasy upravený jen 2x - jednou mi je vyžehlila kamrádka a vypadala jsem strašně a poudruhé použila žehličku kadeřnice na můj svatební účes. Asi tě budu muset přijet navštívit, abys mi ukázala, jak se se žehličkou pracuje, aby to za něco stálo:o)

      Vymazat
  3. Když jsem nosila dlouhé vlasy, také jsem používala profesionální řadu značky L'Oréal, nemůžu jinak než chválit, chválit, chválit.. Chvíli jsem používala i Redken - řadu na vlnité a kudrnaté vlasy a také můžu jen doporučit. Teď, když mám vlasy krátké, tak musím přiznat, že už na vlasovou kosmetiku tolik nedbám, protože už to s mými vlasy není takové trápení :-) jen kvůli barvě občas použiji Silver od L'Oréalu. Jinak lak Syoss jsem měla taky, vyhovuje mi ale i Taft, nesnáším Wellu, tu drogérkovou, děsně mi od těhotenství smrdí. Můj kadeřník používá Wella-performance, krásně voní a říká, že s tímhle je spokojen úplně nejvíce. Přemýšlím ale, že se k profi vlasové kosmetice vrátím, no co, i krátké vlasy si zaslouží být hýčkany, že :-) :-)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Wella Performance jsem nezkoušela, díky, Gabi! :)

      Vymazat
  4. To je skvělá výbava..já dlouho pokukuju po Mythic Oil...Je to skutečně takový zázrak? A můžu se zeptat, kde objednáváte profi mega balení? U své kadeřnice? Díky.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Zázrak zase ne, to bych neřekla. Ale určitě super věc. Přijde mi, že je o něco lepší než "no name" oleje (nebo například Avon), možná i složením, to já moc nestuduju, ale jinak ty oleje obecně plní slušnou službu. Takový ty speciální jako proslulej Moroccan Oil jsem ale ještě nezkoušela a ten je takovej vyhlášenej. Olej bych doporučila každý ženský s delšíma vlasama. Co jsem je začala používat, je to úplně o něčem jiným. A když ho vynechám, je to znát. Profi velký balení už mají v podstatě všude na internetu, koukněte třeba na www.vlasy-kosmetika.cz :-). Lucka

      Vymazat
    2. Diky moc...clanek prisel oresne vcas.vlasy mam po ramena....dnes jsem byla u kadernice...takze tangle teezer...gumicky i mythic oil uz jsou na ceste ;-) diky moc za tip... jeste premyslim nad nejakou zehlickou na vlny...mam jinak rovne vlasy....mozna dojde na hit roku babybliss...;-)

      Vymazat
    3. Tak to jsem moc ráda, že článek někomu pomohl! Vůbec není zač;-). Já mám žehličku za tři stovky, takovej střední průměr, slušnej povrch, zaoblený hrany... službu plní skvělou.

      Vymazat
    4. Jinak já mám svoje vlasy taky rovný. Takový dráty.

      Vymazat

Děkuji za komentář!