pondělí 16. února 2015

Šaty pro princeznu Mimu

Je úplně jedno, že nemusíte motýlky a růžovou, protože když si vaše holčička přeje růžové šatičky s motýlkama, tak se najednou přistihnete, jak vybíráte kýčovité ozdobičky a šijete. Ono je dost často lepší danou věc prostě koupit, ale všechny ty princeznovské šaty v obchodech připomínající popelku a sněhurku jsou tak ošklivé, že jsem se do toho zase pustila (akorát jsem slevila a koupila jsem kostým Zvonilky, protože ten se mi opravdu nechtělo šít:)). Chtěla jsem původně něco víc bohémského, několik vrstev tylu, ale nakonec jsem vyslyšela, po čem mé dítě touží. Tyl u nás nemá dlouhou životnost, dcera ho vždycky hned potrhá, navíc tady neměli ten jemný a růžový a byla jsem líná objednávat, tak jsem zvolila cosi jako monofil, ale ne nijak lesklý. Vypadá to slušně. Nevěděla jsem si rady s tím, jak šaty koncipovat, aby z nich hned nevyrostla a abych nemusela příliš zaměstnávat maminku (nemám doma stroj a nemůžu šít potají), tak jsem je vymyslela jako dvoudílné a v podstatě bez práce. Nakonec jsem koupila body z KIKu, které je pružné, což mi ušetřilo dost práce. No a sukně bude ideálně na gumu, jen musím vymyslet, jak jí nařasit, aby to vypadalo pěkně a abych mohla zakomponovat ještě tu stuhu. Ještě našít všechny ty serepetičky a pak už jen doufat, že se budou líbit. Znáte to, jeden den chce dítě motýlky, druhý den srdíčka:-D.  








Určitě vám pak ukážu princeznu v akci, až to bude hotové. V sobotu je dostane jako jeden z dárků k narozeninám.

L.

20 komentářů:

  1. No páni Luci,vymyslela jsi je fakt nádherně :-))úžasný modýlek. To bude u vás v sobotu radosti.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Evi, děkuju moc:). Původní plán byl trochu jiný, ale tyhle se jí určitě budou líbit víc:).

      Vymazat
  2. Krásné šatičky pro malou princeznu. Taky jsem tvrdila, že já růžovou na malých slečinkách moc nemusím a pak jsem se přistihla, že jí začínám pro naši Viki nakupovat sama a ve velkém. Když ony v ní vypadají tak sladce... :-) Kostým také chystám - zvonilka či lesní víla... materiál jsem za velkého adrenalinu (nakupovala jsem s Jiříčkem, který se rozhodl objevovat galanterní svět) nakupovala dnes dopoledne. Už se také těším na přípravu. Tak ať se kostýmek líbí, o tom, že bude slušet, totiž není žádných pochyb :-) Měj se krásně Anička

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Já tu růžovou opravdu nemusím. V 90% kupuju jiný barvy, mám ráda takový ten Zara styl. Nebo když vypadá jako "Wintonovo dítě":-D:-D. Ale je pravda, že máme i spoustu poděděnýho oblečení, hlavně na doma, tam je ta růžová dost zastoupená. Tahle růžová mánie asi patří k věku a když to není ta vykřičená růžová, tak budiž:-D. Zvonilku jsem nakonec koupila, ale to může bejt fajn na výrobu, snad se pochlubíš! Nakupovat s Emou jsem zkusila zase po dlouhý době dneska a to byl fakt zážitek! Díky moc a taky se měj hezky;-). L.

      Vymazat
  3. Krása... Taky se budu muset do něčeho pustit sama. Justýnka asi před čtrnácti dny chtěla v hračkářství princeznovské šatičky, ale ten materiál a provedení - hrůza... U těchto nepochybuji, že se budou líbit :-)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. No přesně, většinou je to fakt hrůza a nevkus. Děkuju!:)

      Vymazat
  4. To budou krásné šatičky,já takové dostat jako malá,tak se asi zblázním :-) A.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Aničko, díky:). Já jsem furt tahala máminy šifonový šaty:))).

      Vymazat
  5. jsou dechberoucí, hned bych sedla a šila taky takové - jen mít tu holčičku. :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Luci, co není, může být:)). Jsem si vzpomněla, že Ema měla bejt původně Felix, jak odvážně předpověděl jeden doktor... Tak to bych teď asi stavěla roboty nebo kupovala traktory, co já vím:).

      Vymazat
  6. Teda Lucka, su nadherne a uzasne nafotene...to bude radosti :-)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Děkuju moc za krásný komentář, udělal radost:). Lucka

      Vymazat
  7. Už teď satičky vypadají nádherně! Ty určitě potěší :-)
    Pěkný den, Marie

    OdpovědětVymazat
  8. Vypadají krásně,jemná Zara růžová je fajn,princezně se určitě budou líbit,přeju povedenou oslavu a jiskřičky v očích oslavenkyně!!

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Díky, díky, na tvůj karkulkovskej kostým nemám, ten je parádní! Určitě, baby pink nebo pudrová je v pohodě... Jiskřičky budou, to jsem si jistá, ona si umí věci užívat:).

      Vymazat
  9. Lucie, you are so talented, this dress is amazing :). Really beautiful, I love those butterflies you picked :). Not mentioning the lovely pictures :).
    I myself cannot stand the candy-pink color from head to the toes ;) but I have to say I do love the dusty pink :). It is very feminine, matches my color-type (they say I am "spring" type), and we do have some pieces in our wardrobe for Kalinka, although I am rather on the neutral beige/grey side :).
    We have almost the same ballet overall from H&M, but it's too big, Kalinka will have carnival week in kindergarten and now you reminded me that I saw such overalls in KiK (they were with tulle tutu I think) :). I was going to sew for her Indiana-costume, but maybe will do the same, if you don't mind, I mean to make a dress from this overall... I see headband (or a crown) and magic-stick, with pieces of ribbon going with such dress :).
    I like KiK for their inexpensive stuff, which you can use to make some other things :).
    Will you have some pictures from the party? :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Monika, this is so easy to do as you don't have to sew it all around, just on the sides. I made it even easier as I bought the overall. Sure I don't mind, this is why I share the inspiration! I also bought the ballet overall in KIK (white one)! That indian costume sounds great, I'd like to do a feather headband at least for some photo sessions... And I absolutely share your point of view, I don't like candy pink (which you will find in birthday celebration, don't ask!:-D). I love neutrals and dusty pink is great! No doubts I will show some pictures and recipes!:)

      Vymazat
  10. Ty jo, to vypadá úžasně!!! Už se těším na fotky, jak budou princezně slušet - už teď věřím, že bude ta nejkrásnější princezna v okolí :-D

    OdpovědětVymazat

Děkuji za komentář!