středa 17. března 2021

Akvarelová vajíčka

Každý rok zkoušíme nějaké nové zdobení vajec na Velikonoce. Loni bylo dost času a dopředu jsem si připravila několik vyfouknutých vajec. Věděla jsem, že koledníci nepřijdou, tak bylo zbytečné těch vařených dělat moc. 

Napadlo mě, že bych na ně mohla zkusit malovat. Pravda, moc to neumím a ani nemáme pořádné barvy, jen vodovky, ale ono to vypadalo hezky tak jako tak a dceru to také bavilo.

Syn pak jedno rozbil, ale vtipně jsme toho využili. 


 





Zkoušíte letos o Velikonocích něco nového? Já jsem s dcerou vyráběla papírová závěsná vajíčka a vypadají moc hezky.

L.

3 komentáře:

  1. Vajíčka jsou nádherná, prý že "moc to neumím"! Moc se mi líbí ty barvy. Já obecně nemám moc ráda tvoření, protože pak je nutné ty věci vystavit, a na to nemáme místo. Ale dcera pořád chce něco tvořit a tohle je kouzelné. Ty papírový vajíčka na mě taky furt někde vyskakuji, tak možná seberu zbytek energie a vyzkoušíme je!

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Děkuju! Ne, na malování opravdu moc dobrá nejsem. Nějak to umím nakonec udělat tak, aby to vypadalo obstojně, ale musím si ty motivy někde najít, ideálně YouTube tutorial. Teď jsme nedávno s Emou zkoušely podle návodu krokusy, to byla ale fajn aktivita, která mě namotivovala k objednání kvalitních barev a štětců. Vajíčka určitě zkuste, to ani není moc pracný. Jinak to mám stejně, ještě pár měsíců budeme v našem milovaným, ale malým, bytě. Tady mám na výstavu v podstatě jen jednu polici a už tak malej jídelní stůl. Ale za rok touhle dobou už by to mělo být jinak.

      Vymazat
  2. Vajíčka jsou nádherná, letos jsem zkoušela vajíčka z balonků ze sádry podle rava411 a papírový zajíčky z ubrousků podle julishome z Instagramu. Pěknou neděli. Dana

    OdpovědětVymazat

Děkuji za komentář!