čtvrtek 30. dubna 2015

Maminko, pojď malovat

Také vaše dítě miluje kreslení/malování?

U nás je to jedna z nejoblíbenějších činností - společných činností, protože jsem vždy zapojena:). 

I já jako malá pořád kreslila a malovala, chodila jsem do výtvarky a moc mě bavilo, když se mělo malovat na nějaké téma, ale zároveň jsem mohla udělat všechno podle sebe.

Mám doma tříletou, ale je to taky nadšenec a je moc šikovná. Alespoň v mých očích. Mě ty dětské kresby prostě fascinují a baví mě o nich přemýšlet.





Ráda si ty výtvory, často něčím upatlané, schovávám. 

Ale úplně ideální je si je fotit třeba hned mobilem a pak dát do koláže. Přece si nebudeme navždy nechávat všechny výtvory ze školky a tak podobně... Tahle forma uchování je fajn.

Horní řada: Někdy jí udělám vlastní omalovánky. Tatínek (dokreslila). Maminka (sama).
Prostřední řada: Chlapeček kaká (bez komentáře). Ježíšek (hrozně roztomilej, kreslila je i na přáníčka). Bouřka.
Dolní řada: Na Krtka svítí sluníčko. Princezna potřebovala prince. Sluníčko.

Sluníčko 3 roky, jinak vše 2 roky. 

Malba je také oblíbená:). 2 roky. 

Co se týče nástrojů, máme doma hodně pastelek a voskovek. Dost se jich polámalo, poztrácelo.Většinou to byly levné kousky. 

Teď jsem od známé dostala pár věcí značky Stabilo a jsem nadšená. Opravdu se vyplatí připlatit i za pastelky. 

Fixkám jsem se vyhýbala až do teď, do tří let. Nějak je nemám ráda. Děti naopak. Ale hlavní je, že jí to baví. Je z nich nadšená.

Pastelky Woody 3 v 1 jsou zajímavé. Pro dítě akorát do ruky, pěkně robustní, krásně kreslí, opravdu dobrý pigment. Dítě tedy nemusí tolik tlačit a zvládne s nimi namalovat i větší plochu (na zeď ideální:)). Trochu barví i ruce, ale to ničemu nevadí.


Stabilo Woody 3 v 1



Nadchly mě i fixy Cappi, protože víčka se ztrácejí a tohle je geniální. Sice jsou ideálně od 6 let, ale i tříleté dítě je používá úplně v pohodě. Nevysychají a hrot se neničí.


Stabilo Cappi

Tohle pero už je pro starší, ale je opravdu skvěle tvarované. I malé dítě s ním může kreslit (dcera nám pořád krade propisky) a šikovně jí to nutí ke správnému držení.



Reklama zadarmo, ráda doporučím dobrou věc.

Také milujete kresby vašich dětí? Už jsem vám tu ukazovala, jak mi slečna kreslí i do deníku s recepty. Je to tak milé...

Ale co mě zajímá - kreslí vaše děti nějaké šílenosti? Naše E. se vyžívá v nesmyslech... Chlupatá brambora, smradlavá bota, plíseň (nevím, odkud to zná:-D, z domova ne)... No je to legrace:).

L.


4 komentáře:

  1. Jé, malá je fakt šikovná! Já v tomhle svou dceru trošku zanedbávám, takže jí nezbývá nic jiného, než čmárat po zdech...;-) musím to napravit!
    V.

    OdpovědětVymazat
  2. ... i my máme doma malířku tělem i duší ... své výtvory rozdává všude ...kamkoliv přijdeme, vyndá si z kabelčičky papír a pastelky a "jede" ... její kresby visí u lékařů, na městském úřadě, na policii, ve škole...všude, kde něco řešíme, Carolinka kreslí... na žádné nesmí chybět její věrný přítel...náš pes :-) Myslím, že to je genetická záležitost. Měla jsem to nastavené podobně.Ať vaší maličké to pořád tak krásně maluje a tak moc ji to baví. Věrka

    OdpovědětVymazat
  3. Já jako malá kreslila zahrady. Moc jsem si užívala tu volnost při výběru velikosti zahrádky, rostlin, dekorací :D Samozřejmě provedení bylo úměrné věku, ale mám je schované dodnes :)

    www.suzieway.blogspot.cz

    OdpovědětVymazat
  4. Mala je sikulka. Taky si ukladam kresby naseho Bobana. Par jich mam zaramovanych, vzdy s udajem, ze kdy to je a kolik mu vlastne bylo let v te dobe. Pastelky jsou uzasny. Ja vzdy nejake koupim a pak me je lito je Bobanovi dat, aby je nezlamal, takze je znarodnim. Jsem totiz sberatelkou pastelek, propisek, fixu a taky blocku - sileny:)))

    OdpovědětVymazat

Děkuji za komentář!