středa 8. dubna 2015

Hnízdo

Dnes vám povím příběh. Často se mě ptáte, jak vznikají fotky...

Možná jste si všimli, že na titulce blogu přibylo hnízdo. Je to takový symbol, který samozřejmě koresponduje s názvem. Chtěla jsem, aby bylo jasné, co to NESTO znamená. 

Ale ta fotka vlastně vznikla úplně náhodou, zároveň obsahuje všechno... 




Byla jsem s E. v květinářství a kupovala jsem frézii na velikonoční dekoraci. V tom ona někde v polici vyhrabala hnízdo s peříčky a pravila, že ho chce. Tak ho měla.

Odpoledne jsme šly na procházku do lesa a hnízdo si vzala s sebou, aby ho tam ptáčkům mohla jako dát.



A tak vznikly fotky, za které jsem moc ráda. Bylo nádherně. Přiznám se, že vizuálně mám nejradši období, kdy není nutně všude zeleno a moc slunečno. A zbožňuji les. Trávíme tam celkem dost času.





Mám ráda, když je za fotkou příběh. 

Přeci nefotíme jen proto, abychom zachytili podobu věcí a lidí, ale především proto, abychom uchovali vzpomínky. 
A takové vzpomínky... To jsou nejen krásné věci, ale hlavně zážitky, emoce, pocity. 

Ideální fotka nás má vrátit na místo a do rozpoložení, které jsme měli. Má zachytit to, co nás zaujalo, co se nás jakkoli dotklo, co pro nás bylo důležité.



Na fotkách chci mít všechny emoce, které jsem do nich dala. O tom to všechno je. Za vším je nějaký příběh a pocit. A i úplně všední věci mohou být nezapomenutelné. Průzkumné vycházky, skotačení, smích, hry, nespoutané vlásky... prostě všední věci, které pro nás ale tolik znamenají. 




Zaznamenávejte si ty okamžiky a detaily a nechtějte po dětech, aby pózovaly. Dejte na jejich fantazii a zachyťte je v tom, co je baví, protože to je to opravdové a zajímavé. Právě to po letech oceníte nejvíce.








Pokud by se našel někdo, komu by se fotografie hnízda hodily, můžete si je stáhnout (samozřejmě pro osobní potřeby) :-). Variant je víc, tak se snad trefí do vkusu.

Odkaz najdete ZDE

L.

10 komentářů:

  1. Luci,Tvé fotky v době mají příběh,opravdu😊Nikdy jsem se nad tím nezamýšlela.Fotka se většinou líbí nebo ne,ale jak píšeš,může v ní být něco hlubšího-to jsou pak ty fotky,které si člověk vybaví i po letech.Vyvoláváš si fotky,které nafotíš nebo je máš jen uložené?My si ty uložené málokdy prohlídneme,tak se ptám z vlastní zkušenosti.Hezké jarní dny,Monča

    OdpovědětVymazat
  2. Výstižné a přesné. Proto mě nebaví fotit jídlo a nějaký styling. Potřebuji zachytit moment, okamžik a náladu. Fotka musí být zajímavá. Ono to často není ani o kvalitě fotky, ale o fotce samotné. Musím říci, že mám vybrané blogy, kam opravdu chodím za tím tajemnem a krásou ve fotkách a naopak, kde jsou fotky nacvakané, byť dokonalé, tam už mnoho nezavítám. To se ovšem netýká tebe:-)) A taky se na to nemůže nikdo urazit, spíše zamyslet. Už ani pro blog neupravuji fotky extra. Ty, které mám upravené na blog ani nejdou, ale do kompu a na papír:-)))) Vzpomínky jsou vzpomínky♥ pa

    OdpovědětVymazat
  3. Pěkně napsáno, tvoje fotky jsou opravdu kouzelené. Mohu se zeptat čím fotíš? Děkuji :-)

    OdpovědětVymazat
  4. Pěkně napsáno, tvoje fotky jsou opravdu kouzelené. Mohu se zeptat čím fotíš? Děkuji :-)

    OdpovědětVymazat
  5. Luci, krásně napsáno! A fotky jsou nádherné, přesně jak píšeš, s příběhem :) Líbí se mi moc! :))

    OdpovědětVymazat
  6. Nadherne fotky jako vzdy! a uplne souhlasim, foceni pro me je take hlavne o pribehu a udalosti, o tom abyhc zachytila ten okamzik.

    OdpovědětVymazat
  7. Luci, Tvé fotky jsou pro mé oko, srdce i duši KOUZLO.... a já říkám DÍKY za ně... Věrka

    OdpovědětVymazat
  8. PS: hodně podobné pocity mám i z tohoto blogu : http://podnorweskimniebem.blogspot.cz/

    OdpovědětVymazat
  9. Nádherné fotky Luci. Kochám sa znova a znova. Andrea

    OdpovědětVymazat

Děkuji za komentář!