pátek 17. dubna 2015

Co nás čeká

Čeká nás zápis do školky.

Dnes.

Loni E. nevzali, nesplnila podmínku věku, je únorová. Letos to samozřejmě zkoušíme zase. 

Já už jednak potřebuji mít prostor pro práci, ale jde hlavně o to, že tříleté dítě se doma nudí - ať se snažíte jakkoli. Potřebuje vrstevníky. Jako sůl. A navíc, já mám té práce zrovna celkem dost, takže nějaká ta chvilka ráno a noční hodiny to jistí. 

E. děti miluje a chová se k nim hezky a je ohromně kontaktní. Je zvyklá na neustálé mazlení:). Jsem si jistá, že bude pro kolektiv obohacením:-D.

Nicméně, školková situace je prostě špatná, tak nám nezbývá než doufat. 

Držte nám palce:)).










Užijte si víkend!

L.

14 komentářů:

  1. Nádhera jako vždy Luci ;-) držím palce.. A.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Aničko, moc děkujeme, snad aspoň ta jedna vyjde:). L.

      Vymazat
  2. Držím pěsti, ať se Emička do školky dostane... a taky držím pěsti, ať tam zapadne a líbí se jí tam... a ať to prostě neprobíhá jak u nás (však víš):o)) O tom, jak se tříleté dítě doma už nudí bych mohla taky vypraávět - aneb P je už třetí týden v kuse doma..

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Marcelko díky, snad jo. Já myslím, že s ní v tomhle nebude problém. Ona spíš nikdy nechce domů.

      Vymazat
  3. Moc krásné fotky, Taky držím palce, se školkama je to špatné všude :-(. Petra

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Děkuju moc, Petro. Jo, to je, občas je situace lepší na vesnicích nebo v těch míň atraktivních školkách, ale jinak bída no...

      Vymazat
  4. Portugalske skolky prijimaji deti uz od ctyr mesicu veku, protoze materska je tu jen pul roku :/

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Jo, v zahraničí je to dost drsný. Zároveň, my si tu soukromý školky často dovolit nemůžeme a nedá se říct, že by ten návrat do práce byl pro maminky úplně jednoduchej.

      Vymazat
  5. I keep my fingers crossed for you both :). We've got really good experience with the kindergarten here in Czech Rep. Kalinka spoke Czech just a little when she joined last September, so I was worried how she will be doing, but ladies at skolka are really nice and now she speaks fluent Polish and Czech :). And you are right, our girl was also a bit bored at home. Apart of this I was working remotely part time and it was horrible for me to feel that I was not taking proper care of her. It is much better for all of us now :).
    I wish you good luck :) And have a lovely weekend :)
    (Your pictures are amazing, as always :) )

    OdpovědětVymazat
  6. Moju dcerku to tiež čaká, pôjde od septembra, bude mať tri roky, už by išla asi do kolektívu, je trošku samootárka, introvert, ale ked má chvíľu máme s ňou do roboty:))je to moje 3.dieťa, tak si to užívame všetci, :))dá to zabrať .Lucko, držím palce. A tie fotky, kráása .

    OdpovědětVymazat
  7. Holky, držím palce a svetřík se babičce povedl. Krásné fotky Luci a pěkný víkend. Pa

    OdpovědětVymazat
  8. Ani nevíte, jak mně mluvíte z duše! Můj synek by taky moc chtěl do školky, máme doma úplně stejnou situaci. Je to špatné. Nezbývá nám, než doufat, nebo zakládat vlastní školky :-)
    Držím palce.

    OdpovědětVymazat
  9. Luci, my jsme na tom stejně, akorát o rok zpět ;-). Naše malá je taky únorová, takže počítám, že si zápis za rok zopakujeme... Ale zdá se mi, že projevy vůči jiným dětem má podobné jako Tvá dcera, taky je mazlicí typ ;-). Každopádně vám držíme palce, ať to klapne!
    V.

    OdpovědětVymazat
  10. Luci, opět krásné fotky plné atmosféry :)) Tak přeji hodně štěstí, ať to letos vyjde!

    OdpovědětVymazat

Děkuji za komentář!