středa 9. ledna 2019

Ještě o Vánocích

Byly to krásné Vánoce, ale zase tak rychle utekly. Snažila jsem se, aby všechno proběhlo v co největším klidu, ale stejně mám pocit, že poslední dobou jedu na autopilota. Ještě ale není tak zle, abych nestihla pár fotek. A tak i z těch posledních Vánoc mám krátký report.

Manželovi vyšla pěkně dovolená, tak jsme si tatínka o svátcích užili. A co je hlavní, nikdo nebyl nemocný. Stihli jsme pěknou dávku vánočních filmů, obešli jsme všechny rodiny, dospali jsme deficit. I přes nevelká očekávání jsem dala dohromady docela pěknou dávku cukroví. Na tom etažéru to vypadá tak elegantně a slavnostně. Stromeček byl zase překrásný, tentokrát přibyly nějaké nové ozdoby - medvídek se jménem za narození chlapečka, pastelka za první třídu. Z minulých let máme kouličku se jménem slečny, baletku za etapu baletní školy, Louskáčka za první návštěvu stejnojmenného baletu v Národním, brusli za kurz bruslení, a tak dále... Mám ráda symboliku. Zase jsem si užívala tu červeno-bílou výzdobu a kamarádka mi udělala velkou radost, když mi donesla Ilex, což je druh cesmíny. Ten už nám na Vánoce nikdy nesmí chybět, jen tak ve váze vypadá úchvatně. Děti byly kouzelné. Nejmladší to všechno kolem pozoroval z mé náruče, slečna byla nadšená z dárků. Vlastně byla uchvácená vším. Byly to pro ní asi doposud nejkrásnější Vánoce. Obdivovala i sváteční tabuli a se vším pomáhala. Ale jestli mi něco vážně pomůže, tak je to manžel, který vaří jen dvakrát v roce, na Štědrý den dělá řízky a na Štěpána husu/kachnu. To je paráda. 

Doufám, že jste měli také krásné Vánoce. Našli jste pod stromečkem nějaký opravdu nečekaný dárek? Já letos nic, co by mě opravdu překvapilo, ale všechno to bylo krásné. Na Tři krále jsem tradičně všechno vánoční schovala a vyhlížím jaro:)).

Sice trochu opožděně, ale přece... Všechno nejlepší do roku 2019. Ať je pro vás šťastný. 

Máte nějaká předsevzetí? Loni mi s nimi pomohlo těhotenství, to jsem striktně chtě-nechtě dodržovala celý seznam. Letos bych se chtěla zaměřit na protřídění věcí v bytě a připravit nás na novou etapu. 




















L.




2 komentáře:

  1. Luci, nádherné a ten nápad s památečními baňkami je skvělý! Pěkný nový rok i Vám. Lucie

    OdpovědětVymazat
  2. Vše nejlepší v Novém roce i Vám a celé rodině. Taky máme každý rok nové baňky, máme dokonce auta skleněná a letos přibyl i kamion. Mme stromeček taky v červeno-bílé kombinaci. Dana

    OdpovědětVymazat

Děkuji za komentář!