neděle 13. ledna 2019

Zimní říkadla

Na knížky není nikdy brzy. Slečně jsem četla snad od narození. Pamatuji si na doby, kdy jsem se učila na státnice, měla jsem mimino na hrací dece, střídavě četla skripta a knihy a střídavě říkadla. 

S dcerou jsem za ty roky dala dohromady krásnou sbírku knížek a jsem přesvědčená o tom, že to čtení mělo velký smysl. Má slušnou slovní zásobu, fantazii, miluje ilustrace a ve škole ji čeština baví. Teď už celkem dlouho čte sama, ale snažím se udělat si na to společné čtení čas i v týdnu. 

Co se narodil bráška, byly večery hodně hektické, mívali jsme klasické vstřebávací hodinky mezi šestou a osmou, kdy byl doma řev. Se školní přípravou a všemi večerními povinnostmi se to těžko stíhalo. Ale teď už je to lepší a navíc čteme i miminku. 

Pořídila jsem říkadla s ilustracemi Jiřího Trnky, které jsou pro každé roční období, pro ráno i večer. Začali jsme logicky se Zimními říkadly a líbí se oběma:). Když pak vyjde chumelení za okny, je to příjemný bonus.







L.

7 komentářů:

  1. To je dobře, že čtete. Jsem stejného názoru, taky jsem dětem říkala říkánky, četla. Mám natočeného nejmladšího syna, jak mu ve čtyřech měsících říkám Paci paci a on je dělá...pa Vokopka

    OdpovědětVymazat
  2. Ano, je to moc dobře, že si pěkně spolu čtete. Obohacuje to dětem slovní zásobu.
    Hezké dny celé vaší rodince!
    Hanka

    OdpovědětVymazat
  3. Luci, krásný fotky jako vždy a moc díky za inspiraci. Mají v nabídce krásný knížky ♥

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Díky, Zuzko! Já jsem třeba myslela, že se doma Trnka neujme, přece jenom ne každýho ty ilustrace osloví - ale naopak.

      Vymazat
  4. Lucie, mohu se Vás zeptat, odkud máte to krásné body nebo overal s ježkama pro syna? Děkuji. Petra

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Zdravím, je to pyžamo z HM: https://www2.hm.com/cs_cz/productpage.0657434001.html

      Vymazat

Děkuji za komentář!