pondělí 18. prosince 2017

Sváteční stůl


Už nějaký čas  rozšiřuji sbírku skla a porcelánu. Je to něco, co mi přináší radost, takže to považuji za dostatečné ospravedlnění této materiální posedlosti. Finská Iittala je zkrátka srdeční záležitost. 

Všechno to začalo kolekcí Ultima Thule, následovala řada Tanssi, nakonec Kastehelmi. Velkou výhodou této značky je fakt, že všechny kousky lze vzájemně kombinovat. Sklo s porcelánem, různé barvy, velikosti, typy sklenic, talířů, misek... Ono to vždy funguje. A nic z toho vás neomrzí. 

Jablíčkový svícen jsem kdysi dávno objevila na Pinterestu. Je to opravdu jednoduše proveditelný nápad, který skoro nic nestojí. A uznejte, že to vypadá krásně. 

Talíře s liškou Bystrouškou vypadají naprosto úchvatně a koupit je můžete třeba na Terve.cz






L.

11 komentářů:

  1. Tieto taniere ma veľmi zaujali v časopise:-)
    A tie bublinkové kedysi za socíku boli bežné, úžasne ladia spolu s tým prírodným tajomným motívom.
    Ja som pod vplyvom tohto krásne prestretého stola pozerala potom aspoň v Ikea po porceláne a zaujal ma tam bielo modro tyrkysový akvarelový porcelán:-)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Ano, já jsem dokonce dostala moc pěkný normalizační mističky, který připomínají Iittalu (něco mezi Ultima Thule a Avena:)). Ale přece jenom, tohle je jiný kafe. Jinak přesně, ty motivy jsou takový tajemný. Naprosto mi to učarovalo. Ikeu jsem poslední dobou přestala sledovat, my jí tu nemáme, ale kouknu se ze zvědavosti.

      Vymazat
  2. Luci, nadhera. Svicinky z jablicek jsme delavaly jako male deti. Tak uzivejte v poklidu. M.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. My taky! Zapíchaný špejle a na tom rozinky a kandovaný ovoce. Děkuju a nápodobně, Vánoce ve zdraví a rodinnou pohodu!

      Vymazat
  3. Luci je to nádhera.Domů se snažím po kouskách též něco prikupovat.
    Jinak talir s Bystrouskou je průměr 27 a ten čirý? Doma mám 17 průměr ciry ale budu dokupovat ještě větší.Vypadá to moc hezký ciste mam ráda jednoduchý věci.Do misek dáváte polévku? ☺

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Ten čirý je 17cm, ten rozměr mě baví. Vypadá na něm skvěle úplně všechno, třeba čajový pečivo, dezert, ovoce... Do misek jsem zatím nedala nic, ale asi spíš cereálie k snídani, případně dezert. Upřímně, takhle jsem to prostě nastajlovala:). Já mám k Tanssi ještě úžasně ladícího Jamieho Olivera, má stejnej krémovej odstín a podobnou strukturu vlnek. Jinak mám i Kastehelmi cca 25cm a to je taky parádní rozměr. Všechno je to krásný, vážně. Moc si to užívám. A u Kastehelmi se ani tolik nebojím v myčce. Když tam dávám Ultimu, tak mám strach, ale K. je bytelná kolekce.

      Vymazat
  4. Nevim, jestli je to umocněné tou Enyou, co mi hraje za hlavou, ale jako celek to vypadá famózně! krásný advent přeji od nás ze zasněžené pohádky:)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Mockrát děkuju, Zuzko, taky mi tu pořád hraje něco podobně příjemnýho! Veselý Vánoce!

      Vymazat
  5. Krásně to lahodí oku,u nás bílí porcelán a sklo masivnější s nádechem do modro-zelené ale lyška je parádní ráda jsem se jako malá dívala na obrázky při jídle (na talíři jsem měla perníkovou chaloupku s ježibabou a top hrnek byl s ovečkama jak jdou vesnicí na pastvu to pak chutnalo)i já mám úchylku na sklo a hlavně hrníčky na kávu.Pěkný den.

    OdpovědětVymazat
  6. Luci co to máte prosim za krásné jednoduche příbory? Nejsou to značka Cutipol? Děkuji moc��

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Cutipol to neni, ale jsou si dost podobny. Je to 16ks sada s nazvem "Matera". Myslim, ze svedske. Objednavala jsem na Westwing, kde rada nakupuju. L.

      Vymazat

Děkuji za komentář!