čtvrtek 7. prosince 2017

Zasněžené


Každé Vánoce musím přikoupit nějakou tu vánoční ozdobu. Většinou se to stane na adventních trzích, kde je nákup podtržen úžasnou atmosférou. Letos jsem to stihla ještě dřív, byť na trhy jsem se ještě nedostala. 

Koupila jsem šišky a omrzlé koule na internetu, které vyrábí družstvo ve Dvoře Králové nad Labem, kousíček od nás. Nakupuji od nich každým rokem. Koukněte na jejich eshop. Musím pochválit jejich zákaznický servis. Kamarádce jsem u nich pořídila ještě trojici kočiček, protože vlastní tři kočky, které můžete znát z mých fotek. Ona mi na oplátku koupila krásnou kouli a rampouchy, což je přesně můj styl, trochu vintage. V obchodě u nás ve městě jsem pořídila další ptáčky. Mám pro ně slabost a vůbec mi nevadí, když bude stromek plný ptáčků. Ale letos bylo třeba sehnat hlavně baletku! Baví mě představa, že se pořídí něco tématického, takže letos je pro nás ta baletka jasná. Přivezla mi ji kamarádka z Osla, ale myslím, že je to belgický Goodwill. 

Ceny českých ozdob jsou krásné, je hřích kupovat cizí. U nás doma je to trochu mix, ale ty české jednoznačně převažují. A já je každý rok vybaluji se zatajeným dechem, každou pečlivě prohlédnu a vyberu pro ni to nejlepší místo. 

Máte nějakou nejoblíbenější? Zděděnou? Darovanou?











Letos je ten advent krátký a já jsem ještě ani nezačala s cukrovím. Zato dárky čekají schované ve skříních. Nemíním se stresovat tím, co nemám a nestíhám, naopak si užívám té naší domácí pohody, protože se mému muži povedlo něco velkého a my máme zase klid. Doufám, že vy také!

L.

24 komentářů:

  1. Milá Luci, aj keď nepíšem,sledujem tvoj blog, patrí k mojim obľúbeným. Baletka je úžasná, a vtáčiky patria tiež k mojim najobľúbenejším ozdobám. Želám tebe a tvojim blízkym nielen krásne a pohodové dni adventu ale i pokojné a milostiplné Vianočné sviatky.
    Marta♥

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Marto, mockrát díky za krásný komentář a přání. Moc mě těší, že ke mně ráda chodíš. Ptáčky na stromku jsem obdivovala už jako malinká a kdysi dávno jsem viděla překrásný stromek zdobený jen těmi ptáčky, to mě okouzlilo. Krásný advent a ať se daří! Lucka

      Vymazat
  2. Nadherne ozdoby, baletka dokonala.Manzelovi gratulace, uzivejte pohody. M.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Marcelo, mockrát díky!! A nápodobně, hezký advent...

      Vymazat
  3. Dobrý večer, ta kniha je odkud? Mohla byste mi případně poslat link? Děkuju velice. Jinak jsem sběratelka starožitných ozdob, mám jich stovky. Pídím se po jejich historii. Krásný advent přeju.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Zdravím, Lucie. To není kniha, ale krabice. Jinak koníček máte krásný! Lucka

      Vymazat
  4. Luci, nádhera.... krásné ozdoby, také by se mi takové líbily... Třeba postupně každý rok něco:-) Já jsem letos koupila jen skleněné čiré, také ručně foukané a vyplnila peříčky. Krásný advent přeji. L.:-)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. A to jsi krásně vymyslela, s těma peříčkama to vypadá překrásně! Čirý koule bych chtěla koupit příští rok, aby je Ema mohla sama nazdobit. Jinak určitě je to pěkná tradice - koupit každej rok něco;-). Veselé Vánoce!

      Vymazat
  5. To je krása! My zatím zdobíme kvůli malé raději nerozbitně, ale těším se, až tak za dva roky pořídíme tu křehkou nádheru. Dva ptáčci od babičky u nás ale nechybí :)

    OdpovědětVymazat
  6. Milá Lucie,baletka je krásná u nás by asi na stromku dlouho nevydržela mladší syn miluje panáčky všeho druhu a baletka by nebyla výjimkou.Ostatní ozdoby jsou také moc povedené,já mám ráda skleněné baňky měla jsem dvě velké stříbrné jedna už padla😔pak různé rampouchy a andělíčky a panenky ještě z dob dětství to jsem měla taky dvě ve kterých byla figurka dědy Mráze a v druhé srnka(vánoční kýč jak bič)ty se bohužel nedožily ale stejně jako ty, mám ráda ty české skleněné nebo přírodní.Přeji krásný adventní čas.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. No je mi jasný, že kdyby spadla, hned by se jí urazila noha. Musím říct, že Ema je od malička nad očekávání opatrná. Rozbila jen jednu, loni. Ta byla teda německá, nebylo mi to až tak líto. Byla z toho smutná, ale to k tomu patří. A jinak já jsem měla taky takovou kouličku s nějakou figurkou! A spoustu koulí si z dětství pamatuju, ale jednou nám spadnul stromek a většina se rozbila. Bohužel.

      Vymazat
  7. Zrovna dneska se chystám do vedlejší vesnice, kde má družstvo Dvůr Králové prodejnu. Už jsem tam kupovala čiré kouličky, ale ještě to chci omrknout 😉 A moje nejoblíbenější je korálková hvězdička, kterou mi muž koupil před pár lety ve starožitnictví.

    OdpovědětVymazat
  8. Ja taky miluju ptacky a ta baletka, ta je!

    OdpovědětVymazat
  9. Tuším atestaci....správně?

    Ev@

    OdpovědětVymazat
  10. Luci, zrovna sháním šišky, pošleš mi prosím link? Nemohu je v jejih eshopu dohledat. Moc děkuji a pohodový advent. Domi

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Bohužel jsem je nenašla už v době, kdy jsem článek psala, tak jsem nemohla dát odkaz:-/. Je to škoda, protože jsou krásný. Možná bys jim mohla zkusit napsat, nikdy nevíš. Děkuju a nápodobně!

      Vymazat
  11. Manželovi velká gratulace!
    Atestovali jsme s mužem současně já ARO a on urologii,
    také v prosinci a dceři bylo 5 let :))))
    Byly to nekrásnější vánoce...
    Pyšná jste právem,vím o čem to je.
    Krásné svátky celé rodině.
    Ev@

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Jste borci, dvojitá atestace zároveň zní šíleně, to bychom doma asi umřeli hlady, ve špíně... Ale ten pocit potom...

      Vymazat
  12. Díky za tip. Vypadá to moc pěkně a asi taky něco objednám, jen mám obavy, že s rychlostí naší pošty to asi nestihne dorazit včas, takže spíš až na další rok :D Libí se mi, že na eshopu používají https, což většina lidí a majitelů eshopů neřeší. Zajímalo by mě, zda se tento trend změní s příchodem GDPR.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Jéé, tak tomu já vůbec nerozumím, ale ráda se o tom nechám poučit.

      Vymazat
  13. Tento komentář byl odstraněn autorem.

    OdpovědětVymazat
  14. Já atestovala loni na konci listopadu, doma 5leťáka a v bříšku dcerku, ty měsíce co předcházely byli pekelné, ale ten pocit, co se dostavil pak byl dokonalej. Celý prosinec jsem pak doháněla vánoční resty, ale o to víc jsem si to užívala. Nikdy nepřestanu být manželovi vděčná za podporu, vy druhé polovičky atestujících to s námi máte sakra těžké :-), obzvlášť když fungujete kolem dětí a máte toho pracovně taky dost. Moc gratuluji manželovi a přeji ať si co nejvíce užijete zaslouženého klidu! Zároveň chci napsat, že asi nepřestanu obdivovat tvoje neutuchající nápady a styl. Máš neskutečný cit pro estetično. Tvůj blog je můj nejoblíbenější, je opravdu inspirující. I díky tobě jsem objevila skleněné ozdoby a začala je postupně sbírat a až ta mladší poporoste a my se nebudeme bát že shodí stromek, teším se až ho nazdobíme mou "tajnou sbírkou". Mě by ale zajímaly i ty kovové bílé ozdůbky co máš na fotkách. Dají se někde pořídit? Díky M.B.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Máte můj veliký obdiv, to je ještě jiná úroveň! Je ale pravda, že ta satisfakce je pak neskutečná, ten pocit si člověk pamatuje celej život. Já jsem s dcerou dostudovala VŠ a když mi pak jako dvouletá nesla v Karolinu kytičku, bylo to moc dojemný. Jinak děkujeme za gratulaci a pochvalu, jsem moc ráda, že se ti blog líbí a inspiruje. Sice odpovídám pozdě, ale ozdoby jsou od značky House Doctor. Myslím, že by se někde mohly objevit i další Vánoce. Na to, kde jsem je loni koupila, už si bohužel nevzpomenu. Ale jsou moc hezký. Ať se daří!

      Vymazat

Děkuji za komentář!