sobota 20. května 2017

Zase ty Poděbrady

Místo, kam si jezdíme odpočinout, kde je to jako na dovolené, to jsou Poděbrady. V dubnu jsme tam strávili dva týdny, protože můj muž měl pracovní záležitosti v Praze a nechtělo se mu jezdit 200km denně. Chudák si tentokrát vůbec neodpočinul, ale my dvě jsme to vzaly za něj:). Dva týdny s babi a dědou, vyplněné kavárenským povalečstvím, setkáváním s přáteli, brzkým usínáním, poznáváním...

Já jsem trochu dost podcenila svoje oblečení, takže jsem ty chladné dny v první polovině dubna klepala kosu v mikině, ale následky to nemělo. Načerpala jsem inspiraci a věnovala jsem se slečně na maximum. Zbyl čas i na oblíbené čtivo a na nějaké to focení.

Myslím, že tomu městu dělám slušnou reklamu. Ráda doporučuji Cukrárnu U Reinvaldů, Café Ritual a restauraci Sotto Ponte. 

A sbíráte turistické vizitky? My už ano. Nálepka za každé místo, kde slečna byla. 

V původní obrazárně, dnes Kavárna Viola.




Cukrárna U Reinvaldů je nej. Nezapomeňte si vzít krabici domů.


Na náplavce. Parník vás dopraví na soutok Labe a Cidliny (tam můžete i vláčkem od zámku), nebo třeba do Nymburka. 














Café Ritual je perfektní volba!

A ten den mi bylo 31:).






L.

5 komentářů:

  1. Luci, dodatečně všechno nejlepší k narozeninám. Fotky opět super. Pá Věrka

    OdpovědětVymazat
  2. Krásné fotky! Poděbrady jsme ještě nebyli a asi to budeme muset změnit. Turistický deník jsem neznala a hned, jak jsem ho uviděla u Vás na i., tak pořídila. Nikdy se mně nelíbily ty dřevěný placky, ještě jak tím někdo má doma posetou stěnu. Moc díky za tip, tohle je super! Hana M.

    OdpovědětVymazat
  3. Dobrý den Luci, hezky nám ty Poděbrady propagujete :-)

    OdpovědětVymazat
  4. Dekuju za tip na vizitky, neznala jsem a je to kazdopadne skladnejsi forma nez drevene znamky! A vse nej k narozeninam, moc vam to slusi ;)

    OdpovědětVymazat
  5. Já to tam taky miluju, jezdíme trasu z Nymburka do Poděbrad a zpět na bruslích. V Nymburku na parkovišti trháme moruše do pusy, na oběd v Poděbradech v pivovaru u vody a na cestě zpět zastávka pod kostelem v úplně úžasném mini občerstvení U štiky v Kovanicích ...

    OdpovědětVymazat

Děkuji za komentář!