pátek 5. května 2017

Oblíbené produkty

Ty doby, kdy jsem bezhlavě utrácela za kosmetiku, jsou dávno pryč. Bavilo mě zkoušet nové a nové lahvičky, přičemž moje pleť a vlasy respektovaly všechno. Vlasy jsou na tom pořád stejně dobře, ty mám naštěstí kvalitní a snesou toho hodně. Navíc jsem se zbavila neustálého odbarvování melírem. Na prosvětlení chodím jednou za 5-6 měsíců a je to v podstatě balayage s přirozeným odrostem. Sice dost drahá záležitost, ale to je relativní vzhledem k tomu, že nechodím každých pár týdnů. Navíc můj kadeřník, mistr ve svém oboru (Roman Pozler), používá kvalitní produkty a Olaplex, což je znát.

S pletí to začalo být po 25 čím dál horší. Nikdy jsem netrpěla vyrážkami, ekzémem, ani v pubertě jsem se netrápila s pupínky. Zato poté, co se mi narodila dcera, to šlo od desíti k pěti. Je mi jasné, že za hodně problémů může špatná životospráva a hormony. Ponocuji, málo spím, jím hodně sladkého a pitný režim moc nedodržuji. Asi nikdy do sebe nebudu lít litry vody, protože to pro tělo (hlavně pro ledviny) není správné, ale kolikrát na to pití úplně zapomenu. S ponocováním jsem se trochu zlepšila a co mám dítě, už se tolik nestresuji. Nebo se o to alespoň snažím.

Některé produkty už používám roky, jiné jsem si oblíbila teprve nedávno. U vlasové kosmetiky se dlouhá léta spoléhám na profi řadu L'Oréal, hlavně co se týče šamponů. Jen ty žluté, hodně výživné řady mi nesedí, protože mi zatěžují vlasy a rychle se pak mastí. Asi dva roky používám masku Black, která je úžasná, levná a dlouho vydrží, protože balení je velké a do délek stačí trošička. Přibližně od Vánoc mám doma Silk Infusion od značky Chi, což funguje zhruba jako tekuté krystaly. To hedvábí používám vždy až na suché vlasy před závěrečným stylingem. A jsou opravdu úžasně hladké. Na mokré vlasy dávám jen olej a Mythic už mám potřetí. Pěna na objem od Toni&Guy byla náhodná koupě v DMku, ale funguje skvěle. Používám jen malé množství na vršek hlavy. Laků na vlasy jsem vyzkoušela nespočet. Výrobky Syoss nepoužívám, ale tenhle lak je snad jediný, který mé tvrdé a těžké vlasy udrží v nějakém tvaru. Dceři vyhovuje značka Hristina a jelikož má hodně dlouhé vlasy, chce to i nějakou péči. Ovečková řada pro děti od L'Oréalu není špatná, ale nedoporučila bych šampon. Ten vlasy zanechal takové upatlané. Poslala jsem ho tedy dál a používáme jen kondicionér. Jednou za čas jí ale dám svojí masku Black. A co se týče úpravy, používám buď širokou kulmu Babyliss Pro s turmalínem, nebo žehličku. Kadeřník mi doporučil kartáč Air Motion, který používám hlavně na rozčesávání. Klasický Tangle Teezer, který používám na dceřinu kštici, nezvládal pojmout všechny vlasy a asi by nesnesl horký vzduch fénu. Navíc jsem chtěla rukojeť.


Jak už jsem psala, s pletí je to u mě složitější. A čím jsem starší, tím méně chemie snesu. Začala se u mě prosazovat přírodní kosmetika. A v posledních měsících se moje přání omezila spíš na to, aby mi výrobky neškodily. Taky se snažím používat co nejméně produktů. Moje pleť skvěle snáší například Ranní masku a Krásnou slečnu od Havlíka, na oči mám SebaMed a odličuji se micelárkou od Uriage. Tu mi doporučila paní v lékárně a moc jí za ten tip děkuji. Ještě si mě získal vzoreček Hyseac, takže to bude další nákup. Zhruba jednou za měsíc na sebe plácnu masku od 7th Heaven, kterou seženete normálně i v obchoďáku (Tesco). Má i dobrá hodnocení na internetu a mně jednoduše vyhovuje, pleť pěkně vyčistí. Celkem dobré jsou i produkty z Manufaktury. K tělové kosmetice jsem se ještě nepromazala, ale levandulový krém na ruce a nohy je parádní. Kamarádce Magdě děkuji za tip na A-Dermu, kterou nám vzápětí doporučila i dermatoložka. Dcera se totiž od zimy potýká s ekzémem na noze, takže na promaštění používáme toto. K Vánocům jsem nám koupila elektrické kartáčky Philips Sonicare, což bylo úžasné rozhodnutí. Myslela jsem si, že mám dobře vyčištěné zuby, ale Sonicare je vyčistí opravdu skvěle. Máme je celá rodina. A já jsem konečně sehnala hezkou, lehkou a těsnící lahev na vodu, se kterou můžu do terénu (z Makra).



Doufám, že se vám nějaký tip bude hodit, já budu ráda za vaše postřehy a doporučení.

L.

2 komentáře:

  1. Mně na vlasy moc pomohlo vše od Alciny. Kartáčky často měním (hlavně dětem po každém nachlazení, nemoci...), jen je potřeba hlídat si u Curaproxu počet štětin, já to pořád šudlila s tím 5000, ale je potřeba 1560. No a mezizubní k tomu.
    Děkuji za Vaše tipy, určitě něco na pleť vyzkouším! Hana M.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Alcina je super znacka, diky za pripomenuti. My uz prave klasicke kartacky nepouzivame, jsme nadseni ze Sonicare a hlavice menime taky casto. Hezky vikend!

      Vymazat

Děkuji za komentář!