středa 10. května 2017

Nejoblíbenější jídlo

Naše slečna miluje špagety a palačinky. A palačinky už umí v pěti letech udělat v podstatě sama. Ví, z čeho se dělá těsto, všechno zamíchá, nalije rovnoměrně na pánev, já jen asistuji, aby se nespálila. Obracení je zábavná část, ale to děláme spolu:). Džem jedině meruňkový, výjimečně s tvarohem.

Já se přiznám, že palačinky jsou někdy takové to záchranné jídlo, když nestíhám vařit a ani nevím, co bych udělala. Ale všichni je milujeme. 

Snažím se zase o něco víc fotit ty běžné věci a činnosti, protože ty jsou nejcennější.




L.

9 komentářů:

  1. Palačinky také miluji. Plníme je marmeládou a zmrzlinou, na to šlehačku, někdo ještě Granko a baštíme hned po stočení :O)
    Přeji krásný den.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Já jsem je dřív taky zdobila ovocem, šlehačkou a kakaem, ale pak nám vždycky bylo hrozně špatně, jak jsme se toho přejedli:)).

      Vymazat
  2. Lucko,
    máš doma šikovnou kuchařinku :-)
    U nás se také palačinky můžou, dělám je většinou o víkendech k snídani ;-)
    Já miluji ty s tvarohem a Šíma s borůvkami, jahůdkami, nutelou.

    OdpovědětVymazat
  3. Palačinky jsou i u nás nej jídlem. Nejraději je máme s domácími hruškovými povidly, šlehačkou, tvarohem i nutelou;-) mňam, asi je udělám o víkendu:-D

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Můj muž občas ještě javorový sirup, ale mně teda nechutná. Prostě ta meruňková marmeláda u nás jede nejvíc:).

      Vymazat
  4. Taky je milujeme,hlavně mladší syn a marmeláda?u nás jede jahodová rybízová a mě chutnal nej můj domácí višňový džem a jablečný rosol s kardamonen(jako dítě byla nej babiččina rybízová a meruňková v jahodové mi vadí paradoxně kusy jahod)a ano i u nás je to záchranné jídlo😁

    OdpovědětVymazat
  5. To je nádhera, máte nějaký vychytaný recept na palačinky? Všechny dererty podle Vás jsou luxusní, a tyhle palačinky jsou tak tenoučké. Děkuji

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Děkuju za pochvalu!! Ano, jsou tenoučké, krajkové, nejlepší:)). Záleží dost na správné konzistenci a poměru, ale já to dělám od oka. 2 vejce, hladká mouka, lžíce cukru, plnotučné mléko... A chce to pánev na palačinky. Mám Tefal.

      Vymazat

Děkuji za komentář!