pátek 22. ledna 2016

"Po ó"

Snažím se brát slečnu často domů po obědě. Samozřejmě pak nic nestíhám, ale jejím prosbám neodolám. Ona je totiž nespavec. V noci spí krásně od miminka, když pominu období nočního kojení, které jsem musela zhruba na roce a třech měsících utnout, ale ona od dvou let nespí přes den. A ve školce jí ta dlouhá pauza, kdy sice nemusí nutně spát, ale musí být v klidu (a hlavně potichu, její největší výzva), dost trápí. 

Pamatuji si to sama, byla jsem stejná. A když mi maminka slíbila, že půjdu "po ó", byla jsem nejšťastnější na světě. Všichni to přece známe! To je prostě jakási společensky sdílená zkušenost.

A tak jsem jí vzala i dneska a přinesla jí nový batůžek, na který se těšila. Má celkem šikovný batoh z Tchiba, ale jelikož je trdlo, nechala si v něm otevřený fix a batůžek je prostě zničený, je to celé rozpité. Tenhle si vybrala sama podle svých představ (můžete si povšimnout, že je to jednorožec:)), já zase koukám na jiné vlastnosti. Měla jsem problém sehnat nějaký, kam se jí vejdou věci na přespání u prarodičů. Tenhle má ideální velikost (zhruba od 2, spíš 3 let). A hlavně - uvnitř je omyvatelný a má i malou kapsu se síťkou. No a dětem se ta zvířata a barvy prostě líbí. Mým favoritem byla liška, ale ta neprošla, prostě byla málo cukrkandlová:). Musím uznat, že se mi ten jednorožec líbí, barvy taky a je moc pěkně ušitý.

Batůžek je od oblíbené značky Skip Hop, z eshopu ProDěti. Když byla E.miminko, chtěla jsem jí od té značky pořídit pár věcí, ale na našem trhu toho tehdy ještě moc nebylo. Líbí se mi i ostatní produkty, třeba ty jídelní sady, deštníky a pláštěnky. No prostě bych asi měla pořídit sourozence, protože ty hračky jsou kouzelné:)).

Bundu a sněhulky už znáte, obojí super. 











Jinak jsou teď opravdu mrazivé noci a dny. Já si léčím svůj kašel a snažím se dostat do tempa. Jde mi to pomalu, stejně jako loni:). Ale podařilo se mi doma zorganizovat pár věcí, pár věcí vyhodit, schovat, hned se mi dýchá lépe.

Užijte si víkend!

L.

4 komentáře:

  1. S uklidem to mam podobne, tak nejak tridim a uklizim i v sobe.
    Fotky nadherne.
    K detem barvy patri, i kdyz my rodice to nekdy vidime v jinych barvach. Hezky den a brzke zotaveni. Marcela

    OdpovědětVymazat
  2. Eli také chce vždy jít domu po o, moc toho za ty 3 hodiny nestihnu. Jsou to nespavci. Krásný batoh!!!

    OdpovědětVymazat
  3. Máme ježečka a jsme také moc spokojení! Každopádně u nás vyzvedává po "o" děda s tetou...ode mne už to není ono :D

    OdpovědětVymazat
  4. My máme kravičku a také super :) Maty jde od února do školky na dopo, tak jsem na něj zvědavá :)

    OdpovědětVymazat

Děkuji za komentář!