pátek 27. března 2015

Velikonoční jarmark


O víkendech tu teď máme velikonoční trhy. Nadšeně jsme tedy vyrazily (my ženy)... 

Nevím, proč jsem opět čekala něco zajímavějšího, jako například více velikonočních věcí, více tradičních výrobků z přírodních materiálů, méně kýčů. Balonky s Disney motivy sem nepatří, ale opět byly všudypřítomné. Bohužel jsem podlehla a dceři jeden koupila, jinak by nebyl klid. 

Ale zkrátka, ani pomlázky neměly hezkou stuhu, nevšimla jsem si žádných krásných kraslic, nejzajímavější byly asi ošatky a košíky. Pravděpodobně většina akcí proběhla už dopoledne, tudíž odpoledne už nebylo moc k vidění, ale to mi přijde zvláštní. Jsem z těch sezónních akcí u nás ve městě zklamaná. Pořád to samé jen s menší obměnou. Vánoční trhy však byly letos překvapivě celkem slušné.

Jak je to u vás ve městě? Na vesnici to v tomto období může být hezké. Nezbývá, než si tu velikonoční atmosféru s pár zvyky udělat doma nebo vyrazit někam jinam...







Při psaní článku mám dceru na klíně a vypráví mi o malování vajíček. Už se moc těší. Jen teď zrovna bojujeme s rýmou a venku není moc hezky. Sobota bude trošičku pracovní, ale na neděli máme nějaké plány, tak snad bude sluníčko a trochu tepleji.

Krásný víkend!

L.

10 komentářů:

  1. Přesně tak,všude na trzích kýčů plno!Hezký víkend....Věra

    OdpovědětVymazat
  2. Taky mě tohle mrzí... u nás není téměř nic ani na vánoce, přitom jsme malé městečko pod horama, které k tomu přímo vybízí, je tady spousty turistů a nic... A jak píše Míša, člověk pak přejede hranice a nádhera... úžasné trhy a neprodávájí jen kýče, ale opravdu krásné dekorace...
    Ať jste brzy zdraví,
    Inka

    OdpovědětVymazat
  3. Tento komentář byl odstraněn autorem.

    OdpovědětVymazat
  4. Lucko, zítra na Malém náměstí bude jarmark na téma Veliké noce :-) mrkni na www.zaberhradec.cz nebo www.vilaamatka.cz. Určitě to bude jinej level, než to co pořádá Adal... Já tam měla být taky, ale jsem marod :-(
    užij si to! S.

    OdpovědětVymazat
  5. To jste mě navnadila... Zítra se koná velikonoční jarmark u nás (Tábor) a jsem moc zvědavá, v jakém duchu se to ponese. (Obávám se ale všudypřítomného kýče.) Jana

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Tak to bylo dle očekávání - tři čtvrtiny nestály za pozornost. Trochu zajímavé keramiky, dřeva, kožešiny, nějaké bylinky a koření. Velikonoční dekorace děsuplné a pomlázky vypadaly stejně jako u Vás... Takže, bohužel, žádný posun k lepšímu. J.

      Vymazat
  6. My se chystáme na trhy zítra - tedy spíš farmářské a do Prahy, tak snad to bude lepší než u vás :))

    OdpovědětVymazat
  7. Musím přiznat, že mě sezónní trhy v Cechách taky většinou zklamou. O to víc jsem byla překvapená, když jsem loni jela na velikonoční trhy do Zubrnic (Severní Cechy, takže pro tebe z ruky :)) Všude malovali kraslice, pletli pomlázky, ve starých chalupách dokonce v pecích pekli koláče a hned prodávali. Docela lituji, že se tam letos nepodíváme.

    OdpovědětVymazat
  8. mne to pripomina uplne jak u nas...jednou jsme meli mit francouzske trhy, no...byly tam 3 stanky s levanduli. Ale za to hodne stanku s balonky, cukrovou vatou, pletenymi ponozkami....vetsinou me to take zklame.

    OdpovědětVymazat
  9. Dámy, píšu souhrnně... Koukám, že je to všude spíš bída s nouzí. My ještě byly (opět ženy) o víkendu na dalších trzích - a ty byly lepší. Poreferuji také!

    OdpovědětVymazat

Děkuji za komentář!