středa 4. března 2015

Seen in a New Way

Víte, že jsou pro mě důležité fotky, že je to můj koníček, že jich produkuji tisíce a že nejradši fotím své dítě. Mám nové sklo a docela si ten efekt, který umí (za mé spolupráce:)) užívám. Přijde mi, že se skvěle hodí k té nezbedné náladě, kterou mají děti tehdy, když jim dovolíme dělat to, co je baví. A já svému dítěti dovolím hodně - samozřejmě do vhodné míry:). Často na mě maminky koukají nechápavě, že E. nechám skákat v blátivých kalužích... Ano, většinou nechám. Vidím svět jejíma očima. Nebo se o to alespoň snažím. 














Prostě jsou procházky, které pro nás rodiče nekončí dobře (dítě jde do vany i s botama a my můžeme čistit, prát a uklízet), ale ta dětská radost...

L.

15 komentářů:

  1. poskakování v blátivých loužích ... jak přesné, ano i s námi žije jedno malé prasátko ( ne Peppa ) Honzík. zdravím :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Ano, ano, prasátko:). A Peppina je studnice moudrosti :-D.

      Vymazat
  2. Odpovědi
    1. Děkuju moc, jsem jak malý dítě a strašně mě baví ta nespoutanost, dynamičnost a to, že můžu prstama přesně ovlivnit tolik věcí....

      Vymazat
  3. Super práce, LensBaby je fajn, že? Jak se ti ostřilo? Domi

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Domi, děkuju!:) No ostření je bojovka, ale o to větší výzva a zábava:). Je to plnej manuál, jak ostření, tak nastavení (já stejně fotím jen na manuál). A fakt mě zaujal ten tilt shift efekt, pozornost přitáhnu tam, kam potřebuju. A zase něco novýho!

      Vymazat
  4. Krásné fotografie-můžu prosím poprosit o pár postřehů a doporučení ohledně Lensbaby, také o něm uvažuji... který typ objektivu či optiky jste zvolila?
    Děkuji za Vaši odpověď
    Dana

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Dano, děkuji za pochvalu. Zvolila jsem pro začátek nejlevnější Spark, protože jsem nechtěla investovat do něčeho, o čem nevím, jak mi bude vyhovovat. Ale fakt mě zaujal. Chce to určitou zkušenost s focením, s nastavením, ostření chce dobré oči (což já nemám). Na ty děti se nejspíš nehodí, spíš na statické věci, ale je to výzva a ty já ve focení ráda. Určitě mu dám ještě trochu času, pár dalších snímku, no a pak poreferuji na svém foto blogu v rámci podrobnější recenze:). Lucka

      Vymazat
    2. Ještě bych dodala, že ostrost a kresba odpovídají ceně a technologii. Samozřejmě je to víc o efektu a tom "arty" rozměru. A má pevnou clonu 5,6, takže ta světelnost podle toho vypadá - prakticky je jen na ven.

      Vymazat
    3. Moc Vám Luci děkuji za rady a poradu!!
      Focení miluji- jsem samouk a laik- a výzvy mám moc ráda!!!
      Krásný den
      Dana

      Vymazat

Děkuji za komentář!