pondělí 24. listopadu 2014

Ozdoby z korálků


Vždycky jsem měla slabost pro korálky. Nemusíte je nutně nosit, ale dají se hezky uplatnit v dekorování interiéru. Mně osobně se líbí hlavně ty naturální a bíle lakované. Koupila jsem je ve třech velikostech (7mm, 10mm, 25mm) přes Ebay (prodejce 8seasondisplay), dceři jsem navíc přibalila nějaké barevné kytičky. Všechno za pár korun i s elastickým vlascem. Ale seženete je i u nás, byť o něco dražší. Hradečákům můžu doporučit skvělou galanterii na pěší zóně. Kupuji tam všechno od látek, nití, vlny až po motýlky a flitry:).

Chtěla bych vám ukázat jeden moc hezký nápad, který mě kdysi oslovil na Pinterestu - vločky či hvězdičky z korálků. 

Využila jsem přiloženého návodu. Na první pohled to vypadá složitě, ale není to nic těžkého. Je na vás, jaké si vyberete korálky a jaké zvolíte vlákno. Já nejprve použila tenoučký elastický vlasec, aby mi mohla pomáhat i dcera. V tom případě jsou hvězdičky či vločky poněkud volnější. Pak jsem zkusila jehlu a nit a tím se vločky víc utáhnou. Ideální je asi klasický tenoučký vlasec, ale nemohla jsem ho doma najít.



Z menších korálků jsou nejhezčí (7mm)

nicestthings.com

Tady je ještě vlastnoruční návod pro nás blondýny:) (dcera ho stihla pokreslit):





A takhle vypadá výsledek mého tvoření:







Velmi jednoduchá varianta, kterou zvládnou i děti

Další možnost využití



Aby se děti nenudily, mohou navlékat větší korále. Nebo vyrobit náramek pro sebe či kamarádku. A ještě si procvičí barvy. 

Motouz od Nana PARTY. Používám na všechno!








Pochopili jste návod? A jak to dopadlo?

Máte tip na nějaké další tvoření z korálků? Pamatuji si na velké korálkové období na základní škole a na úžasného krokodýla, kterého jsem vyrobila:).



L.

10 komentářů:

  1. Milá Lucie, tak to je velká nádhera! V jednoduchosti je prostě krása. A moc se mi líbí ten provázek, zřejmě budu muset vygooglit :-).
    Krásný den!

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Šárko, děkuju za velikou pochvalu! Já mám motouzek od kamarádky, která tyhle věci prodává: http://www.nanaparty.cz/motouzky.php. Má i papírový brčka, sáčky,... :).

      Vymazat
  2. Lucko, krása! Vždy se mi to zdálo moc složité, ale ono by to možná podle přiložených návodů šlo :) Děkuji za inspiraci a hezký víkend, Jana

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Určitě šlo! Když jsem to zvládla i já:))... Já děkuji za komentář a těším se, až si s kávou trochu víc prostuduju váš blog. Také přeju krásný víkend a hezké zahájení adventu. Lucka

      Vymazat
  3. Krásný... Bezva návod, díky...

    OdpovědětVymazat
  4. děkuju za tak skvělý nakreslený návod:) chci je zkusit, už mám i odkaz na paní z Fleru,která prodává korálky- ale má jen 6 nebo 8mm, ty píšeš 7mm, myslíš že z těch 6 půjdou udělat, nebo to bude moc titěrný? a moc se mi líbí ten bílý tác/podnos, prosm odkud je? děkuju Káťa

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Káťo, 6mm bude určitě ok, to je jen malinkatý rozdíl. Ten podnos je náhodný kup z Aukra, původně to byl snad tác do mikrovlnky.

      Vymazat
    2. díky, koupím ty 6mm...a takový nákupy mám nejradši- něco na něco úplně jinýho a vypadá to skvěle:) Aukro je na tohle super:)

      Vymazat
  5. Ahoj Lucie:) jdu zas kvůli korálkům:) ten pán z Fleru nemá dřevěný neupravovaný, ty má jen ve velkých velikostech...ale ty z nich hvězdičky máš, prosím ,kdes je sehnala?
    děkuju moc
    Káťa

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Káťo, na Ebayi, ale co vím, tak je dámy kupují i na Fleru;-).

      Vymazat

Děkuji za komentář!