sobota 22. listopadu 2014

DIY malovaný polštář

Nejsem si jistá, jestli většina z mých čtenářů zná některé klasické kousky z nordic stylu, ale polštář Gran od značky Fine Little Day je jednou z nich. Opět se jedná o poněkud dražší záležitost, ne každý je ochotný dát za povlak něco okolo tisícovky. Ačkoli se mi tenhle kousek moc líbí a pokud to jde, vždy volím koupi originálu, zároveň přiznávám, že by mě v tomhle případě asi hodně bolela peněženka. Pro mě je totiž největší problém to, že mě tyto "trendy" věci často co nevidět omrzí, no a pak přijdou výčitky... Navíc, mnoho stylistů a blogerů se pokusilo o DIY verzi, což mi dlouho vrtalo hlavou a lákalo mě to. Já ty DIY výrobky vlastně zase tak moc nemusím. Nejednou to končí nezdarem a musí se pro to něco sehnat. Ale zase jsem v dětství milovala výtvarnou výchovu a vždycky jsem ráda tvořila:). Po dlouhých měsících jsem se do toho pustila také.

Většinou se tiskne. Každý z nás zná pravděpodobně z dětství tisk bramborou:). Já jsem se rozhodla motivy stromečků namalovat. Je to o dost pracnější, ale chtěla jsem docílit výraznějšího motivu. Co se týče propriet, potřebujete na to následující:
  • Bavlněný povlak na polštář libovolného rozměru (originál má 50x50cm)
  • Černou barvu na látku (pokud chcete dělat tuto barevnou kombinaci)
  • Štětec (co nejtenčí)
  • Šablonku (já jsem obkreslila formičku na vykrajování cukroví)
  • Něco na zakrytí stolu 
  • Něco na podložení látky při malování
  • Žehličku pro konečnou úpravu







Bavlněný povlak jsem (na radu blogerky Venoškamade) koupila za 30,- Kč v prodejně Jysk. Barvu jsem sehnala za 60,- Kč (značka ArteMiss) v klasickém papírnictví a při malování jsem jí trošičku ředila vodou (dávejte pozor, abyste jí nenaředili moc, motiv by se mohl rozpíjet). Opravdu důležité je podložit si vnitřek povlaku při malování něčím nepropustným, abyste si motiv nepropili až na zadní stranu povlaku. Já jsem na to použila pečící papír, který se hodil i při zažehlování. Obkreslené stromečky jsem jednoduše vybarvila. Látka několik hodin zasychala a na závěr jsem polštář z rubu pořádně přežehlila. Není to úplně "easy peasy", chce to pečlivost a trpělivost. A pokud chcete polštář vyrábět s dětmi, zvolte radši tisk bramborou.




Tady je výsledek. Zklamání se nekoná, ale stejně musím přiznat, že originál je prostě nejlepší:).



Příště vám ukážu, jak i díky polštáři vykouzlit severskou atmosféru.

L.

8 komentářů:

  1. Moc se Vám povedl, taky už mám doma barvy, jen se do toho pustit ;-)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Aničko děkuju, pak nezapomeňte poreferovat. Ale vy jste s tím textilem mnohem zručnější!;-)

      Vymazat
  2. To je krása! To prostě musím zkusit, jen doufám, že mám aspoň trošku zručné prsty jako ty :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Pájo, vyřež z brambory a můžete zkusit s Áďou;-). Díky!

      Vymazat
  3. Milá Lucie, moc se Vám polštář povedl, tleskám! Já bych to s Amálkou kolem asi nejspíš nezvládla, tak mám originál, nakonec jsem neodolala. Tento týden vyfotím na blog, tak se zastavte... ;) Hezký večer, Veronika. :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. No to je právě ono! Já měla dceru na hlídání, jinak by to vůbec nešlo:-D. Moc ráda se stavím (respektive, až mi to v oblíbených vyběhne) a okouknu ho. Já si ten originál jednou taky pořídím, ale nejdřív musím koupit nový jídelní stůl:-D. Každopádně, je to skvělá volba i za ty peníze, on opravdu interiér pozvedne a je krásně přímočaře vánočně-zimní:). L.

      Vymazat
  4. Luci, krásný, taky jsem jeden takový se stromečkama dělala a pak ještě ptáčky a křížky a ornament ... jojo, tohle DIY mě taky moc baví.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. No ty křížky, ty jsou!! Objednala jsem stromečkovou látku, tak jsem zvědavá:). Díky, Lucka

      Vymazat

Děkuji za komentář!