pátek 9. listopadu 2018

Tak chutná hygge


Už podruhé si mě Svatka Coolinářka Vašková přizvala ke spolupráci na kuchařce. A to znamená celkem dost práce a focení v průběhu několika měsíců. Ale opět to stálo za to, protože vznikla nádherná knížka, na které mám sice jenom malý podíl v podobě portrétů, rodinných fotek a tématických předělů, ale i tak jsem na ten výsledek pyšná.

Možná se někdo ptáte po významu slova hygge, které pochází z dánštiny. Je to už nějakou dobu trend, ale chápu, že ne ke každému se dostal. Nejsem na to expert a vlastně to slovo nepoužívám, ale myslím, že hygge praktikuji. Kdybychom to slovo přeložili jako "pohodu", jistě bychom mu ubrali spoustu z jeho původního významu. Ale dejme tomu, že je to pohodový přístup k životu. Je to něco, co můžete zažít tehdy, když jste šťastní, je vám fajn. Jak toho dosáhnout? Obklopit se rodinou, přáteli, krásnými věcmi. Je to útulný domov, atmosféra, ale i dobré jídlo.  

A právě to jídlo spojuje s hygge i Svatka ve své nové kuchařce. Snad vám to přiblíží i těchto pár fotek, ale není nad to držet tu krásnou knížku v ruce.

Kuchařku "Tak chutná hygge" můžete zakoupit třeba ZDE. Doufám, že se bude líbit. 










L.

Žádné komentáře:

Okomentovat

Děkuji za komentář!