sobota 30. června 2018

Sezóna meruněk

Narazila jsem na parádní meruňky - jak vzhledem, tak chutí. Chutnaly jako ty z dětství. Pár kilo jich bylo, ale stejně jsem váhala - sníst jen tak, udělat knedlíky, nebo upéct koláč? Zvládli jsme postupně všechny možnosti. Jelikož nemíváme přebytky z vlastních zdrojů, většinou veškeré sezónní ovoce sníme v čerstvém stavu. Nemívám domácí marmelády. Navíc jsou roky, kdy i to domácí pomrzne, například jako loňské třešně a višně. 




Tvarohové knedlíky jsem připravila podle tohoto receptu od Marcely z Pradobrot. Byly vynikající. Výborné knedlíky ale dělá i moje máma, která dává do těsta máslo.

Koláč je kombinace tohoto křehkého těsta a této náplně. Jen místo 500g tvarohu jsem použila 250g tvarohu a 250g mascarpone (o tom ostatně Marcela sama píše) a vynechala jsem drobenku, která u nás doma nikomu nechutná. 

Na koláči jsme si pochutnali dnes odpoledne s návštěvou. Já vyzvedla fotky z května a z červnové dovolené u moře, tak jsem se u kávy kochala... Bylo krásně. 




Dnes se k nám, alespoň na ten jeden den, vrátily letní teploty. A já jsem si zase připomněla, že vnímám 28°C v Čechách hůř než u toho moře. Je to prostě jiné klima. 

L.

2 komentáře:

  1. Mohu se zeptat odkad dozicka na cukr?Děkuji

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Je z West Elm a slovo "dózička" nesedí, protože je obrovská:))). Ale krásná. Se clem se to nevyplatí, ale já po ní toužila roky.

      Vymazat

Děkuji za komentář!