pátek 2. června 2017

V kabelce

Vždycky se mi líbily ty příspěvky o tom, co ženské nosí v kabelce. Jako malá jsem je vídala v časopisech. Drahá rtěnka, pěkná klíčenka a stylová peněženka, pořádek... Já tam mám hlavně takový chaos a binčus, který jsem vám logicky nefotila. Samé účtenky a rozsypané koruny, gumičky. Alespoň mě to zase donutilo si tam uklidit. 

A co tam teda mám? To nejdůležitější je asi telefon, nějaké to platidlo (v mém případě často jen platební karta, protože hotovost už téměř nevedu), ale hlavně sluneční brýle. Ty jsou pro mě snad i důležitější než ty dioptrické, což mohou doložit známí, které často nezdravím, a cizí, které zdravím místo nich. Když jedu někam sama a zapomenu sluchátka, mám na sebe vztek. Se svým fototypem se dost bojím sluníčka, především na obličeji, takže přes léto nezapomínám krém. A samozřejmě rtěnka (někdy jen balzám) a pudr. Když náhodou nemám krém na ruce, tak trpím, to je taková moje záležitost. Nesnáším suché ruce a nemůžu pak sahat na určité materiály (kdo se mnou sdílí tuhle úchylku?:)). Přiznám se, že až v poslední době tahám i lahev s vodou. Nejsem ten typ člověka, co by se do sebe snažil nalít tři litry vody denně, ale naopak se s tím pitím musím trochu hlídat, protože mě i díky tomu často bolí hlava - což vysvětluje ty schované růžové prášky. Léky obecně užívám málo, ale někdy, když jedu z delšího focení, se bez prášku na hlavu prostě neobejdu. A co tam najdu úplně vždycky? Nějakou hračku. Ať jsou to pejsci, poníci, šmoulové, vždycky tam něco je. A obvykle tam mám i dceřiny sluneční brýle.

Zapomněla jsem na klíče, protože mi chybí ta stylová klíčenka:).

A co tam nesmí chybět vám?


L.

7 komentářů:

  1. Tak s kremem na ruce to msm uplne stejne, Luci.
    Jinak v kabelce mam uplne vsechno- doklady, kabely k telefonu, power banky, rtenky, vonavku, drobne, drobky, damske propriety...letacky, obrazky deti, sluchatka ktera nikdy nepouziju, tuzky,.. no mela bych si ji uklidit... :-D Mavam od more Terka

    OdpovědětVymazat
  2. Hlavně peníze, klíče, náplasti na paty, milion načatých balíčků kapesníků, protože bez těch se zase neobejdu já :-) A dál už jen binec a sem tam autíčka, traktůrky. . .
    Jarka

    OdpovědětVymazat
  3. Rozumím, rozumím, rozumím ... http://carolinamia.blogspot.cz/2017/03/kabelka-jako-hrom.html

    Prostě stejný chaos ať je malá, velká nebo jako hrom... Pá Věrka

    OdpovědětVymazat
  4. Bez balzámu na rty ani ránu,k tomu mám pilník na nehty,svinovací metr,kudličku,dezinfekční gelík na ruce,gumičky na vlasy,ubrousky suché i vlhčené,propisku+zápisník a hlavně Imodium!

    OdpovědětVymazat
  5. Co mám děti, tak skoro pořád s batohem, když si vezmu kabelku, tak to vůbec nezvládám. A tahám s sebou dezinfekční gel (v Brně je žloutenka) a spray proti klíšťatům (ty jsou všude :-(), nový kuličkový deodorant od Weledy (konečně něco, co funguje a je to přírodní), látkovou tašku, igelitovou tašku, balíčky kapesníků a deštník - vždycky mě udivuje, že začne pršet a většina lidí ho nemá. Hana M.

    OdpovědětVymazat
  6. Ahoj Luci, jestli tomuhle říkáš nepořádek, tak se začínám stydět za obsah své kabelky. Často je její dno vystlané letáčky z obchodů nebo účtenkami a můj muž někdy šílí. Se sluchátky to mám stejně, bez nich se obejdu jen těžko, sluneční brýle ani balzám na rty nesmí chybět, stejně jako papírové kapesníčky a ještě eko nákupní taška. Hezký víkend, Monča http://mishmash6.webnode.cz

    OdpovědětVymazat
  7. Moje kabelka obsahuje peněženku,telefon,klíče,kapesníky,sluneční brýle,žvýkačky,kartu do práce bez toho se neobejdu a pak ty zbytné věci jako parfém,rtěnka,vajíčko z Oriflame,skleněný pilník,zrcátko, gumičku do vlasů,lihový fix a pak taky nějakou tu zapomenutou hračku že školky,drobky a slunečnicové semínka z finského rohlíku co si kupuju k snidani😊

    OdpovědětVymazat

Děkuji za komentář!