čtvrtek 22. června 2017

S linkou

Víte, že jsem blázen do skla a porcelánu. Dlouho jsem toužila po servisu s černou linkou, ale nedařilo se mi ho najít. Nikde nic, ale teď mi ten sen splnila německá značka ASA. Je to fine bone china, takže fakt moc krásný kostní porcelán, úplně tenoučký. Přikupuji ho kousek po kousku, protože tu částku bych najednou snad ani vidět nechtěla:). Ale stojí za každou korunu.

Není návštěva, která by šálky, ze kterých každý den servíruji kávu, nepochválila. A byť je ten porcelán minimalistický, líbí se prostě každému. 



Nedávno mě ještě uchvátily tyhle lžičky Goa od Cutipolu, protože jsou k té kolekci jako dělané na míru. Jsou pěkně drahé, ale alespoň dva kousky jsem musela koupit. Ještě mi chybí dezertní talířky, takže to zase příště. 



A jestli vám něco připomíná, tak ano, mně taky - milovaný čajový servis od Sutnara, který má moje máma. 

L.

16 komentářů:

  1. Nádhera!Lucko já se zase zbláznila do porcelánu lodickoveho od Tchibo,který jsem dostala k narozeninám:-)Bohužel nemají v nabídce hluboké a mělké velké talíře,tak jsme to vyřešili podobnými s modrou obroučou z Ikei Tak ať návštěvy stále chválí a krásné léto!

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Tchibo má moc pěknej porcelán, to je pravda. A sedí barevně? Třeba porcelán od Dity P. je mnohem víc do šeda než to ostatní, co doma mám.

      Vymazat
    2. Úplně stejně barvy to nejsou,ale to je vždycky problém sladit odstín!Krásne léto:-)

      Vymazat
  2. Prosím kde koupím ty krásné lžičky,a servis moc pěkný,dae

    OdpovědětVymazat
  3. Nádherné a elegantní...
    Jiřina z N.

    OdpovědětVymazat
  4. Wow, to je kráááása .....Šá

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Jsem z něj nadšená a myslím, že vždycky budu:). Neomrzí.

      Vymazat
  5. Odpovědi
    1. Je to tak. A baví mě to postupné přikupování:).

      Vymazat
  6. Servis je nádherný, hneď by som ho brala. Pozerala som cenu, je vyššia, ale stojí naozaj za to. Je to nadčasový kúsok ako ten po dedovi a tiež je stále krásny. Tak nech Ti kúsky pribúdajú Luci. Andrea

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Fakt ho můžu doporučit, já jsem hezčí asi neviděla. A přesně jak píšeš, připomíná mi právě Sutnara po pradědečkovi.

      Vymazat
  7. Zdravím,
    servis je krásný, bílá a černá, bílá a cěrvená , bílá a modrá - to je nesmrtelné a vždycky elegantní a "in",
    Prátelé mých rodičů (au ,to je už dávno, dávno....) měli podobný servis , Rosenthal. Byl jemný,jednoduchých hladkých tvarů, úplně bílý až namodralý, jak sníh, s jednou tenkou tmavě modrou kobaltovou linkou při kraji, obdivovala jsem ho snad od poprvé, co jsem ho viděla jako malá holka, a je to jedno z mých velkých (a asi nesplnitelných) přání dodneška....
    Zdravím
    Jitka M.

    OdpovědětVymazat

Děkuji za komentář!