čtvrtek 12. ledna 2017

Pro slečnu


Z miminka je slečna a kromě vkusu a zálib se mění i potřeby. Těmi potřebami myslím hlavně lepší uložení věcí a především pracovní kout. Letos by se tedy měla dočkat nového pokoje.

Dcera opravdu hodně kreslí a i když spoustu aktivit provádí na podlaze, já bych jí ráda pořídila pořádný stůl. Jistě, máme větší stůl v obýváku, ale přece jenom půjde za rok a půl do školy, takže bude potřebovat svůj prostor. Zároveň se pořád hýbe a natřásá před zrcadlem, takže efektivní řešení místa je potřeba, stejně jako holčičí, ale přesto minimalistický design.

Nábytek bude čistě bílý a na míru, ale nějaké barvy u doplňků si neodpustím. Dcera v procesu výběru samozřejmě figuruje, takže má své slovo. Ona vnímá detaily, barvy a má svůj názor. Má ráda růžovou, modrou a žlutou. Já jsem milovník mid century modern stylu, takže bych tyto barvy ráda zvolila v tlumené retro podobě. Růžová spíš jako blush pink, modrá s nádechem zelené, žlutá s hořčicovým tónem. Paletu ideálně doplní právě neutrální bílá, šedá, případně hnědošedá, tzv. taupe. 

V kurzu jsou velká kulatá zrcadla, kulaté věšáky, geo vzory a ovčí kůže (ať už pravé, nebo syntetické). Plakát si slečna vybrala sama, doplní ho nějaké fotky. Já už koupila neutrální povlečení, protože s větší peřinou jsem to musela řešit hned. Nebude chybět osvětlení a nějaká nástěnka.

Zcela jistě se to budování protáhne (truhláři toho mají vždy hodně), ale už se na to moc těším.






L.

7 komentářů:

  1. Dobrý den, při pohledu na Vaši nástěnku mi zaplesalo srdce. Růžové lněné polštáře mi přišly včera poštou a mám z nich radost. Koš mám podobný, vyrobený partnerem a kulatá zrcadla vyrábíme v koženém opasku k prodeji. Kdybyste měla zájem, mohu Vám poslat foto. martinaczech@seznam.cz Pěkný den

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Martino, mockrát děkuju. Já právě potřebuju zrcadlo bez toho řemene a nejlépe bílé.

      Vymazat
  2. tak to bude krásna detská izba :) tiež milujem minimalistický štýl s pastelovými farbami :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Doufám, že se to povede! Někdy ta realizace dopadne trochu jinak. Ale představu mám tentokrát naprosto jasnou, úplně jsem se do těch barev a doplňků zamilovala. Děkuju za návštěvu!

      Vymazat
  3. Lucko, krásná inspirace. Máš prosím nějakou osvědčenou značku povlečení? Stále jsem nenašla "to pravé". Díky :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Milá Petro, děkuju za pochvalu. Co se týče povlečení, to byl vždycky trochu boj. Dokud měla malou peřinku, něco se ušilo nebo zkrátilo. Teď jsem vyměnila peřinu za velkou a koupila jsem povlečení v HM Home a je naprosto úžasné. Za 599Kč skvěla kvalita, moc příjemná bavlna a design taky.

      Vymazat
  4. Omlouvám se za pozdní reakci. Paletu jsem dělala na coolors.co.

    OdpovědětVymazat

Děkuji za komentář!