čtvrtek 19. ledna 2017

Hlavně šetrně

Mám citlivou pleť a roky se mi nedařilo najít takovou kosmetiku, která by mi vyloženě seděla. Byly doby, kdy jsem si myslela, že platí úměra čím dražší, tím lepší. Také jsem měla období, kdy jsem zuřivě kupovala určitý druh produktů a bavilo mě zkoušet nové a nové značky. To je dávno pryč. 

Mnohé krémy na citlivou pleť z lékárny mi vůbec nesedly a přání se omezilo už jen na to, abych druhý den po namazání nenašla na pleti apokalypsu. Až ve třiceti jsem přišla na to, že mi nejvíc sedí přírodní kosmetika. Konkrétně, Havlíkova Apotéka je hodně vychvalovaná a podle mě právem. Mám moc ráda jejich ranní čistící masku a dobře snáším krém Krásná slečna. Slečna už sice nejsem, ale Krásná paní je na mě moc výživná a to by špatně dopadlo. Oleje a čistící gely mi obecně nesedí. Od Weledy můžu snad úplně všechno, ale konkrétně tenhle mandlový čistící krém je moc fajn. Moc mě mrzí, že mi nesedla dánská bio kosmetika Urtekram, ale je pravda, že jsem zkoušela jen tu březovou řadu. La Roche Posay jsem používala roky a asi to chce změnu. Pro děti musím vychválit přírodní kosmetiku Hristina. 

Máte nějaký tip? Chtěla bych něco hodně hydratačního. Vždycky dám na něčí doporučení, tak teď koukám po kosmetice Kivvi, Dr. Hauschka, ale láká mě i Kiehl's. 

A vím, že je to hlavně o genech, hormonech a životosprávě. Mám rezervy v jídle, jím hodně sladkého, ale alespoň se mi daří víc spát (předsevzetí).

L.








8 komentářů:

  1. Citlivou pleť nemám, takže v tomto neporadím... Ale moje zkušenost s péčí o pleť? Po letech zkoušení dražších krémů (přesně se stejnou úvahou dražší=lepší) jsem se vrátila k úplně obyčejné modré Nivei, kterou nás maminka mazala jako děti. Maminka ji používala celý život, a je pravda, že měla pěknou pleť a v padesáti jí hádali o deset míň. Jasně že je to i o genetice, doufám, že tohle jsem po ní zdědila:-) Nejvíc mě zasáhlo, když jsem četla kdysi článek o kosmetickém průmyslu, a jak se na něm vydělává, a přitom je to převážně placebo. Podle spotřebních testů lidi nejlíp reagují na obyčejný masťový základ, který se dává do testů jako kontrolní vzorek a stojí stovku za čtvrt kila...

    OdpovědětVymazat
  2. Se svou přecitlivělou pletí, někdy extra suchou, jindy mastnou v oblasti T, jedu už nějakou dobu na Biodermě. Vadí mi zima, klimatizace a mám alergii na slunce (pouze na obličeji). Hodně let jsem používala Niveu soft, ale přestala mi stačit na těch sušších částech obličeje. Havlíka jsem zatím nezkoušela, přijde mi na experimentování drahý.
    Jarka

    OdpovědětVymazat
  3. Ahoj Luci, děkuji za tipy! Já používám Laveru (v dm) a jsem konečně spokojená. Nejsem mastná, nemám šupiny a hlavně žádné fleky a pálení. To mi např. dělal oční krém od Nobilis tilia. Vůbec mi jejich výrobky nějak nesedly. ale to je individuální, protože na ně slyším samou chválu. Máme od nich dětský olejíček Žofinka a ten je fajn. Předtím jsem byla spokojená s Avene, ale to je dražší kosmetika. Jinak moc neporadím, chce to opravdu vyzkoušet, co komu sedí. Jen to testování se trochu prodraží, to chápu:-( L.

    OdpovědětVymazat
  4. Pracuji v lékárně, takže už jsem zkusila různé věci a ze zkušenosti z práce vím, že opravdu je to velmi individuální a každému sedí něco jiného. Mě nejvíc vyhovuje micelární voda od Biodermy, termální voda a hydratace od Avene-ta mě naprosto sedí. Momentálně mi moc ale vyhovuje měsíčkový krém karité od Nobilis Tilia a na noc Nuxellence detox od Nuxe. Na ruce mám ráda Havlíkův krém Krásné ruce (ta vůně :) ) a krém od Minus 417. Plno zajímavých věcí mají na https://www.nuspring.cz/. Míša

    OdpovědětVymazat
  5. Mandlový od Weledy nemá chybu a jinak doporučuji zkusit Bioaromu :)Z Havlíkovy apotéky mi třeba vůbec nesedl ten Český krém a hrozně mi vadila jeho vůně. Ostatních mám doma po vzorečk, ale ještě na ně nedošlo.

    OdpovědětVymazat
  6. Dobrý den, taky jsem dlouho hledala kosmetiku, která by mi sedla. Teď jsem zakotvila u olejíčku Nuxe a dalších výrobků této značky - jednak se mi líbí filosofie firmy a jejich výrobky mi zatím sedí :-) Olejíček je na hydrataci parádní. La Roche-Posay je taky dobrý, ale občas to chce opravdu změnu a Unterkram ani mě nesedl, což jsem taky olitovala :-)

    OdpovědětVymazat
  7. Tak ja mám smíšenou pleť, citlivou a snažím se take používat spis přírodní kosmetiku Havlika mam take a používám, ale víc ujíždí na Dr.Hauschka, hlavne ten medunkovy krem kupuju ho znova a znova :)urcite ty jejich produkty doporučuji :) ale chce to zkoušet :)

    OdpovědětVymazat
  8. Ja mam citlivou jen v urcitem obdobi roku a saham po Nicream od ceske znacky Syncare. Tusim, ze se daji koupit i vzorky, tak muzes vyzkouset. Pekne dny, Iveta

    OdpovědětVymazat

Děkuji za komentář!