úterý 20. prosince 2016

Perníčky 2016


Letošní perníčky jsou opět v podobném stylu jako loňské roky - folklorní motivy, jednoduché tvary, těsto i poleva stále stejné. 

RECEPT si oblíbilo mnoho z vás, vidím i vizuální inspiraci, což mě velice těší. A vždy mi udělá radost, když dostanu zpětnou vazbu, případně mě třeba označíte u příspěvku, abych mohla nakouknout.

I letos jsem některé tvary vykrajovala podle šablony z papíru (koník, ptáček, ozdoba), ale na příští rok to vymyslím lépe. Není to zrovna efektivní. 

Zdobila i slečna, ale příště jí udělám víc tekutou polevu. I tak se jí ale moc dařilo a sama byla s výsledkem spokojená. 

Na Instagramu jste mě tedy pořádně pochválili, na což ani nejsem zvyklá. Když otevřu Google, každá druhá hospodyně zdobí líp než já, takže si říkám, že jde asi spíš o fantazii. A kdo si myslíte, že na to nemáte, tudíž to radši ani nechcete zkusit, pamatujte, že ty jednoduše ozdobené perníky jsou stejně nejhezčí. A komu se nechce dělat poleva, dejte tam mandličku;-).








Dnes jsem dokoupila zbývající dárky a dodělala poslední druh cukroví. Upřímně už na to sladké ani nemám chuť, těším se na salát. A na zdobení stromečku. Kdyby bylo po mém, tak už stojí, ale můj muž trvá na tom, že to bude každý rok až 23.12. 

L.

17 komentářů:

  1. Chodím k Vám pravidelně,až dnes ale už musím napsat.Za ty perníky by Vám ruce měli pozlatit.Krásná,jemná práce.Poklidné vánoční svátky a vše dobré celé rodině v novém roce.Díky za Vaše psaní a fotky co pohladí.H.

    OdpovědětVymazat
  2. Nemůžu s vámi souhlasit perníčky máte moc krásně nazdobené a jednoduše to vůbec.Jsou doslova vymakané do detailu,a malá slečna je šikulka.Užívejte si předvánoční čas už teď se těším na další reportáž a taky na salát 😀

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Já se ke zdobení ještě nedostala zato upečené jsou už dlouho

      Vymazat
  3. Teda Lucko, Tvůj Google zřejmě vyhledává nějak jinak než všem ostatním. Já na něm teda nenašla jedinou hospodyňku, která by zdobila lépe než Ty, natož "každý druhá". Máš je DOKONALÉ !!! Já tvůj blog sleduji už dlouho a našla jsem u tebe vždy perníčkovou inspraci, takže letos takto:http://ladytattooch.blogspot.cz/2016/12/pernicky.html
    Ale je mi to sem úplně trapné dávat, protože proti těm Tvým je to hodně jiná (nižší) liga :-)))

    OdpovědětVymazat
  4. Lucko nádhera, jako vždy, také jsem pekla podle tvého receptu, ale nezdobila jsem vůbec, krásné předvánoční dny,
    Marcela

    OdpovědětVymazat
  5. Pernicky jsou dokonale, ale tady ani nic jineho necekam:-). M.

    OdpovědětVymazat
  6. N.Á.D.H.E.R.A. Jste úžasně šikovná. 😃 Náhodou jsem včera objevila Váš blog a jsem nadšená. Celý večer koukám a kochám se. 😃

    OdpovědětVymazat
  7. Luci krasne to mate! Klobouk dolu. Neni slov popsat opravdu. Take jsme pekly, zdobily, byla to zabava mit 2 pomocnice👸👸🙈. Uz jsou skoro snezene. Ja koukam kolik lidi uz ma ozdobeny stromek, ale nemuzu za to, u nas az 24.12., tak tak to u nas bylo, kdyz jsem byla mala a je i ted. Mejte pohodove vanoce! Silvia

    OdpovědětVymazat
  8. Taky se musím přidat - ty perníčky jsou nádherné! Krásné Vánoce, Katka.

    OdpovědětVymazat
  9. Luci, jsou to nejkrásnější perníčky jaké jsem viděla. Obdivuji každý rok :-) Nádhera. Krásné Vánoce přeji. Lucie

    OdpovědětVymazat
  10. Jste neskutečně šikovná :) hezčí perníčky jsem nikdy neviděla!
    Krásné a klidné svátky přeji.
    Lenka

    OdpovědětVymazat
  11. Luci , ty jsi skutečně umělkyně ... vážně nádhera. Krásné dny. Věrrka

    OdpovědětVymazat
  12. Lucka, dávno som nepísala. ale k perníčkom sa musím vyjadriť! Sú krásne! Povedala by som, že si zbytočne skromná! Máš cit nielen pre fotografovanie, ale i pre takúto drobnú umeleckú prácu,akou je zdobenie perníčkov.Obidve ste šikuľky!
    Marta♥

    OdpovědětVymazat
  13. Jak jste tohle dokázala ozdobit? to je škoda i jíst!! Nádherné:)Janča

    OdpovědětVymazat
  14. Chtěla bych všem moc poděkovat za tak milé reakce! Milé dámy, kdybyste viděly moje perníčky ještě 4 roky zpátky...to byl děs.

    OdpovědětVymazat

Děkuji za komentář!