úterý 6. prosince 2016

Mikuláš

V noci z neděle na pondělí jsem si vzpomněla, že na Mikuláše mívají děti v naší školce kostýmy. Narychlo jsem poskládala nějaké oblečení pro andílka, přilepila jsem hvězdu na čelenku, aby byla slečna spokojená. Loni kostým neměla a já uháněla alespoň pro šílené blikající rohy, aby měla dušička klid. Ve školce měli besídku a to bylo vlastně jediné místo, kde čerta, anděla a Mikuláše tenhle rok viděla. Domů si je pozvat neodvážím, ona se totiž bojí a já jsem máma citlivka:). Stačilo, aby jí čert od sousedů zamával do okna.  

Co se týče nadílky, ve školce děti dostaly do pytlíku takový ten klasický perník, který jsem dostávala jako malá i já:). Já jsem jí nachystala skromnější punčochu, protože se činili i prarodiče. 

A jinak doma postupně přidávám nějaké další dekorace. Napečené mám linecké (bude brzy na blogu, je embosované válečkem), namlela jsem pistácie na rohlíčky a vyloudila jsem od tchýně recept na její marokánky, které mám moc ráda.









Zkoušíte letos nějaké nové cukroví? V příštích dnech se můžete těšit na fotky z pečení, na vánoční knížky, dekorace a na nové vzory ve zdobení perníčků:). Prosincové blogování mám nejradši!

Mějte se krásně,

L.

12 komentářů:

  1. Krasne, vse:-).
    Certa jsme zatim take nezvali domu, i kdyz jsme ho uz nekolikrat potkali, letos syn obrecel, ze nam doma nechal jen balicek a ze ho nevidel, tak snad za rok. Hezky den. M.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. To je vtipný:). Já si dost živě pamatuju, jak jsem se bála, když přišel k nám domů. A bála jsem se i poté, co jsem zjistila, že je to soused:)).

      Vymazat
  2. Domů je také nezveme. Sama to nemám ráda a ty dnešní gumové masky čertů jsou hororové i pro dospělé. Ty pistáciové rohlíčky chci zkusit a recept na marokanky bych take rada. Delavam je kazdy rok, ale kkidne zkusim novy recept. Jinak u nas klasika. Linecke, pernicky a rohlicky delam vzdy plus dva druhy vzdy nove.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Ty gumový masky jsou opravdu strašný, to chápu. Marokánky jsem chtěla dělat teď o víkendu, ale marně sháním kandované ovoce. Všude vyprodáno! Jakmile seženu, dám to sem.

      Vymazat
  3. Moc se těším na Vaše nové zdobení perníčků...ty od Vás jsou pro mě vždy velká inspirace.
    Můj desetiletý syn včera prohlásil, že se mu z čertů ještě třesou kolena a to podotýkám, že k nám domů žádné nezveme a ani do školy nepřišli. Nějak si nedokážu představit, kdyby přišli...asi bude po mně:)
    Krásný advent přeji.
    Veronika

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Jste moc hodná, Veroniko. Těší mě, že se perníčky líbí:). Prostě každý dítě je jiný, že;-). Mějte se krásně!

      Vymazat
  4. Moc krásné. Ta punčocha se mi moc líbí. Poprosila bych o ten recept na marokánky :-)
    Hezký advent!

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Romi, recept na marokánky už by tu byl, ovšem kdybych sehnala kandované ovoce. U nás je všude vyprodané. Ještě se budu snažit a jakmile to půjde, recept sem hodím. Díky a mějte se krásně, Lucka.

      Vymazat
  5. Lucie, neshanejte kandovane ovoce, beztak je to hnus.Kupte bio pomerance, nastrouhat,smichat s turbinado cukrem a uz nikdy nebudete delat jinak,naktaket merunky a datle,tot vse.;-))) Puncocha je krasna,asi si takovou usiju!

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Turbinado cukr slyším poprvé! Díky za tip, letos bych to ani nestihla, ale třeba zkusím příště. Nakonec jsem sehnala nechemickou v Makru.

      Vymazat
  6. prosim tu krasnou pruhovanou svicku jste poridila kde??? dekuji

    OdpovědětVymazat

Děkuji za komentář!