pátek 30. prosince 2016

Jsou pryč

Vánoce jsou pryč, ale byly krásné. Možná takové zrychlené, ale to je asi problém téhle doby. Chceme toho hodně stihnout, přitom bychom měli vypnout. A vlastně to se mi docela povedlo. U počítače jsem byla naprosto minimálně. Jsem vděčná, že za příbuznými nemusíme cestovat daleko, protože Vánoce trávíme rádi v klidu doma. 

Co se týče dárků, naše slečna byla letos obzvlášť nadšená. Dostala hodně z těch, které si přála. My jsme z těch rodičů, co dětem dopřejí i nějaký ten plastový kýč. Vím, že s minimalistickými dřevěnými hračkami by si nehrála, takže kvůli svému pocitu je pořizovat nebudu. Dostala vysněnou panenku, spoustu modelíny a výtvarných potřeb, nějakou tu Barbie, novou kuchyňku do domečku, a tak dále... Já jsem byla spokojená velice, muž také. Stihli jsme i nějakou tu návštěvu, aktivitu, sport, vánoční film, no a nezapírám, že se i jedlo. Upekli jsme husu, poprvé se mi povedly bramborové knedlíky. Přečetla jsem knihu, vyspala jsem se.  

A kdo mě čte už déle, tak ví, že bych nejradši zaspala Silvestr a Nový rok. Mívám splín a zvláštní náladu, to přetrvává. 

O svátcích jsem moc nefotila, ale do alba přece jenom něco potřebujeme... Ty rodinné sem nedávám. Doufám, že jste si Vánoce užili, podařilo se vám trochu odpočívat a být s těmi, které máte nejradši. A mě zajímá - co materiálního vám pod stromečkem udělalo největší radost? Já dostala nové brýle, které jsem si přála. Plnil váš Ježíšek sny a koukal třeba do wishlistu?

L.







 














15 komentářů:

  1. Lucí, nesmutni. Vánoce končí až Třemi králi 6. ledna. I původní pohanské svátky slunovratu se slavily 12 dní, takže neházej flintu do žita:-)
    My dáváme dárky jen dětem. A jeden malý si s Tomem nadělíme jen kvůli nim, aby se nedivily ... hlavně věřící Bety, že nám Ježíšek nic nenosí. Dostali jsme lístky do divadla. Takže další těšení na prožitek.
    Přežij dnešek a vstup do pohodového a na inspirace bohatého nového roku.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. To já zas nesmutním, jen to překlenutí je takový zvláštní. Mockrát děkuju, ať se vám všem daří a zdravíčko!

      Vymazat
  2. Luci, fotky josu krasne, takove cistoucke:-). Me potesily hodinky, ty jsem moc chtela a doufala, ze tam budou. Plastove veci nebo ty kycovite taky mame, nase deti bavi vice, ja ale myslim, ze to tak maji vsechny deti a vubec me to netrapi:-).
    Tak dnesek tedy pekne v klidu a bez pochmurnych nalad a od zitrka uzasny rok 2017 preju. M.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Marcelo, mockrát děkuju! A ano, já taky dostala hodinky, moc jsem je chtěla. Ať se daří!

      Vymazat
  3. Milá Lucie,mám to podobně nesnáším Silvestr.Na vánoce nadělujem hlavně dětem,vzhled neřešíme co si přejí nebo nás zaujme vede lego Duplo pro prcka hry pro školáka a písek,plastelína,lego .... Mě letos Ježíšek potěšil automatem na kávu přítel si naježil helmu na lyže takže spokojenost(a tradičně od rodičů oblečení a drobnosti do kuchyně)přeji Vám do dalšího roku vše nej,zdraví, štěstí,lásku,inspiraci na focení i blogovaní.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. U nás taky hodně Lego a PlayDoh. Cokoli s kávou je super, taky jsme si kdysi nadělili automat a pěkně slouží. Mějte se krásně a hodně zdraví! Mockrát děkuju!

      Vymazat
  4. Haha,já si svůj dárek od Ježíška vyberu pozítří: jdu k zubaři pro korunku na zub:-)

    OdpovědětVymazat
  5. Dáváme si jen jeden dárek s manželem. Dostala jsem Instax mini :) Ale díky ceně za jednu fotku si hodně rozmýšlím, co zachytím. Takže mám jen jednu silvestrovskou, kde je muž s dcerkama :D Nicméně radost z toho momentu, kdy fotka vyjede a začne se vybarvovat budu mít asi dlouho :)

    Přeji Vám vše nejlepší do tohoto roku a hlavně zdraví! O tom, že Vám focení půjde tak nádherně od ruky jako doposud nemám pochyb :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. My většinou taky jeden, někdy i společnej. A dítě si pak myslí, že jsme zlobili:)). Tak jsme letos vysvětlovali, že dětem toho Ježíšek nosí víc. Jinak tyhle aparáty jsou moc fajn, ale ta cena je bohužel mínus... Mockrát děkuju za přání, hlavně zdraví!

      Vymazat
  6. Silvestr, Nový rok, splín a divná nálada, kterou žádný jiný den v roce nemívám....naprosto ti rozumím!

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Je nás víc! Zvláštní, jako by člověk nevěděl, kde začít. Nemám ráda očekávání a nejistý začátky.

      Vymazat
  7. Dobrý den, máte úžasný vkus a krásnou výzdobu. Obracím se na Vás v kontextu s předchozím s velmi přízemním materiálním dotazem, omlouvám se za to... Pokud jsem správně četla v předchozích článcích, je délka Vašeho vánočního osvětlení na stromečku 15 m. Zvažuji totiž na příští vánoce také toto osvětlení, moc se mi líbí a chci využít povánočních slev. Viděla jsem stejný, ale 6 m, chci se zeptat, zda by byl na stromeček dostačující, nemám vůbec odhad:-(. Moc děkuji a přeji pokud možno vydařenější a pozitivnější dny:-) Kamila (eliasice@centrum.cz)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Milá Kamilo,

      děkuji za pochvalu, jste hodná. Co se týče vašeho dotazu, tak není třeba se omlouvat, je naprosto v pořádku:).Jen doufám, že jsem vám na ten předchozí někde nezapomněla odpovědět. Je pravda, že mívám hodně mailů a různých dotazů na všech možných platformách, tak se stane, že opomenu. Ráda bych poradila co nejlépe, snad to nebude naopak kontraproduktivní. My máme vždy stromek okolo 180cm, letos ještě vyšší. Světýlka jsou, řekla bych, hustě. Každý to tak husté mít nemusí, takže pro menší stromek by to snad i šlo.

      Vymazat
  8. Moc děkuji za zprávu. Zvážím, ještě jsem našla variantu mezi, tak možná ta bude optimální. Děkuji za Váš čas, chápu, že dotazů máte asi dost, každopádně toto byl můj první, takže jste neopomenula :-) Krásné bílé dny Kamila

    OdpovědětVymazat

Děkuji za komentář!