středa 13. ledna 2016

Nový rok, nová vůně

Také máte vzpomínky spjaté s parfémy? Já ano. Přesně si vybavuji životní období, když přičichnu ke konkrétním parfémům. Například, Tendre Poison, to je moje máma hodně dávno... CK One je můj pobyt v Anglii po maturitě, Euphoria je zima 2008, randila jsem se svým mužem.  Chloe je můj svatební den. A tak bych mohla pokračovat dál, s přestávkou okolo těhotenství a narození dcery, kdy jsem parfémy nemohla cítit skoro dva roky.

Pod stromečkem jsem letos objevila nový parfém, což bylo velké překvapení. Já si vůně jinak kupuji sama a je to samozřejmě i proto, že je těžké se mi trefit do vkusu. Tchýně mě ale zná, kosmetiku spolu řešíme často a ona ví, že mám ráda ty čisté, ženské, spíš pudrové vůně. Nevím, jak se popisuje tahle moderní múza od EL, ani jsem nezkoumala složení. U mě je to buď voní, nebo ne. Pro mě je to rozhodně trefa do černého. I ta kazeta je moc krásná a já jsem z ní nadšená. 

Když jsem jí fotila na blog, v pozadí se plazila E.ve svém vánočním dárku - kostýmu mořské panny:). Ač původně nebyl podle představ, vzala ho na milost. Ten výjev mi přišel vtipný, tak jsem jí dvojitou expozicí vyfotila a mohla by do kampaně:-D. 



Tak jaká je vaše oblíbená? A co ty vzpomínky? To mě opravdu zajímá. 

L.

23 komentářů:

  1. Toto poznám aj ja, nielen s vôňami, ale aj s rôznymi pesničkami, ktoré vo mne evokujú ľudí a vône. Chloe zbožňujem, dostala som ju k narodeninám, ktoré som oslávila vo Švédsku a vždy keď ju použijem, pripomenie mi túto krajina. A tieto Vianoce som dostala Hugo Boss - nikdy mi nebola tá značka symatická, ale musím povedať, že som ostala milo prekvapená a obľúbila som si ju. Krásne fotky, mimochodom :) Martina

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Martino, ty písničky jsou přesný! Ano! O tom taky ještě musím napsat článek:).Já už teda Chloe bohužel nepoužívám, mně se nějak otrávila. Stejně tak ta Euphorie. Na Hugo Boss parfémy jsem měla stejnej názor a změnila jsem ho až díky tchýni, která si je kupuje a já je očichávám. Díky!

      Vymazat
  2. No jasně, já si nedávno přivoněla k Impulsu (deodorant) a byla jsem rázem 25let zpět:), až jsem se lekla... A v těhotenství jsem nesnesla vůbec nic z drogerie, ani máchadlo, jar, jít na ulici za někým navoněným - mdloby...:).

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Impuls:-D. Já si vybavím vůni lesku pro děti od Oriflame, Naomagic a ještě jedna drogérková řada, u který si nevzpomenu na jméno. Bylo to něco zelenýho:). Mně se v těhotenství udělalo špatně jen jednou, když jsme byli na promoci mého muže, vedle mě seděl tchán a měl výraznou kolínskou, taky známá značka. A pak už jsem dlouho nemohla cítit nic.

      Vymazat
  3. Taky to tak mám, že mám vůně, ale i zvuky spojené se vzpomínkami. Moje nejmilejší vjemová vzpomínka je z dětských let, kdy jsme v bytě měli otevřené balkonové dveře, bylo krásné letní poledne, maminka vařila oběd a létali letadla. Teď bydlím na druhé straně letiště, ale když jdu podávat oběd pod pergolu, je teplý letní den a nad hlavou mi vrčí letadlo, vždy se mi vybaví ten blažený pocit z dětství :-)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Teď jsem si díky tobě vzpomněla na byt a ulici, kde jsem vyrůstala - lípy a kočičí hlavy, ten zvuk, když po nich jezdí auta:).To je hezký.

      Vymazat
  4. Krásné fotky, obzvlášť ta druhá je úžasná!
    A.

    OdpovědětVymazat
  5. S vunemi to mam stejne,proto si na kazdou velkou(tim myslim treba u more,ne po cechach nebo vikendovky ;-) dovolenou vyberu jiny sprchovy gel,ktery normalne nepouzivam (s parfemy by se to dost prodrazilo :-) A pak jakmile ho citim a zavru oci,jsem na danem miste.. A.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. To je dobrej nápad:). Já si pamatuju jenom jeden kokosovej sprchovej gel, to byla zrovna Itálie:-D.

      Vymazat
  6. Parfém mě zaujal a půjdu si ho "očuchat. Druhá fotka je top!! :))

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Pro mě úplně úžasná vůně na den. Už jsem od EL měla Pure White Linen, ale růžovej, ten byl taky zajímavej. EL fakt parfémy umí. Jinak děkuju za pochvalu:).

      Vymazat
  7. Môj obľúbený stiahli z predaja, tak teraz hľadám náhradu. Tá fotka je bezkonkurenčná a naozaj je to na stránku časopisu s reklamou na parfém. Andrea

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. A kterej byl ten oblíbenej? To je vždycky tragédie, když se tohle stane:-/. Můj muž miluje Polo Black od RL a už to i vypadalo, že ho stáhnou a vymění za Double Black, tak dostal 200ml:). Děkuju za pochvalu!:)

      Vymazat
  8. Mam ju...uz rok...je bozska... Ako ta fotka

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Je!! A je to ten typ vůně, co se neomrzí. Děkuju:).

      Vymazat
  9. Krasne fotky.
    Ma oblibena Coco Chanel Mademoiselle taktéž s přestávkou v těhotenství, ale i několik let po. Ale ráda vune menim. Ted, krome COCO, pouzivam i vuni od Valentina.
    Spise nez s momenty mam vune spojene s lidmi.
    A tuhle urcite nekdy otestuji, protože vim, ze u me funguje, ze když parfem vypada lehce, pudrove nebo svetle barvy, často se mi libi a voni mi. Tmave barvy nebo syte ruzove apod. znaci silne nebo na me moc kvetinove vune. Tahle by mohla byt zajimava:-). Marcela

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Chanel a Dior parfémy jsou top. Jinak naprosto souhlasím, u mě taky fungujou minimalistický flakony, ty klasický, rozhodně světlý.

      Vymazat
  10. Já mám poměrně dobrou čichovou paměť. Jsou vůně, které poznám i po deseti nebo dvaceti letech. A na parfémy jsem vysazená, ale musím si je vybírat sama a pečlivě, nikdo mi je nezkouší dávat na blind:o) a manžel smí nosit jen mnou schválené vůně.
    Akorát s dětma jsem se nějak zasekla a vlastně celých 5 let, co jsem otěhotněla, tak jsem si nekoupila nic nového, není čas lítat po parfumeriích a testovat:o)a navíc parfémy na doma nepoužívám, takže ty moje tři flakony mi pořád stojí na poličce a jsou používaný jen velmi málo.

    A taky když někam přijdeš do domu/bytu, tak cítíš specifickou vůni (někdy teda spíš pach)?

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. On se mi zatím nikdo parfém neodvážil dát. O to větší to bylo překvapení - a moc pěkný. Úplná trefa, zázrak! Já se voním i doma, většinou:).

      Jinak ano, ale pach naprosto minimálně. Chodím hodně ke klientům domů a v podstatě vždycky voňavý byty a lidi:).

      Vymazat
  11. Tak ta poslední fotka je úplná bomba! EL jsem kupovala tátové přítelkyni k Ježíšku v kazetě, přála si ji. A já blbec si ani nepřivoněla!!! Pěkný den Luci

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Šárko, děkuju!:) Kdybys tu fotku viděla bez retuše, smíchy by ses trhala, má tam špekatej pupík a je to fakt vtipný:). To jsem sem radši nedala. Někdy očuchej, ale tebe bych možná tipovala na něco míň květinovýho. Tak dej pak vědět:).

      Vymazat
  12. Ahoj. Já přemýšlím nad parfémem od Chanel voní vám? A oplatí se za tu cenu?

    OdpovědětVymazat

Děkuji za komentář!