pátek 1. ledna 2016

Na konci a na začátku

Tak jsem trochu bilancovala. To se přeci na konci roku dělá, ne? A asi by i mělo. Měli bychom si připomenout to hezké i ošklivé, úspěchy i přešlapy. 

Těch přešlapů u sebe naštěstí moc nevidím, přesto se můžu ponaučit. Nemám investovat do někoho, kdo za to nestojí. A naopak. Musím znát svou cenu. Všechno nemusí být vždy dokonalé (jsem puntičkář). Nemám si věci tolik brát. 

A tak dále...

Někdy musíme vykročit z vlastní komfortní zóny. O tom můj rok 2015 vlastně byl. Je třeba čapnout příležitost za pačesy, ale taky umět říct ne.

Musíme se umět i pochválit. Jsem na sebe dokonce i trochu pyšná. Nezaprodala jsem se, snažila jsem se a dělala jsem věci po svém. Nejspíš je to náročnější cesta, ale věřím, že lepší a hodnotnější.

Je dobré držet se při zemi. Někteří chtějí moc a možná proto nejsou nikdy šťastní. Já jsem spokojená s tím, co mám. To neznamená, že nechci žít líp, mám svoje sny, ale ne přehnaná očekávání.  

...

Všechno nejlepší do nového roku! Ať je takový, jaký ho chceme mít, ať se nám splní alespoň některá přání a ať jsme zdraví. 





Poslední den v roce jsme strávili lenošením. Udělala jsem domácí zázvorovou limonádu a připili jsme si dětským šampusem. U nás se nepije.

A taky jsem vytvořila koláž s některými oblíbenými momenty a detaily. Je jich strašně moc, takže výběr je vždycky těžký, ale jsem tak ráda, že nejsem líná a fotím. Když si to dá člověk takhle dohromady, jako by to prožil znovu. 



Mějte se!

L.

24 komentářů:

  1. Luci, přeji Ti krásný nový rok. Hlavně zdraví Tobě i Tvé rodince, lásku, pochopení a spoustu důvodů k tomu se u/smát. Díky za krásné "obrázky", kterými se u Tebe můžeme kochat.

    Krásný den

    A.

    PS: i pro mne byl závěr předchozího roku naplněn úvahami a přemýšlením a některá "ponaučení se" nejsou až tak odlišná od těch, které jsi prezentovala. Tak snad budeme mít fajn rok, podle čínského kalendáře začíná v únoru rok Rudé opice přinášející řadu zajímavých výzev i posílení rodinných vztahů a dlouhodobých přátelství na straně druhé :-)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Mockrát díky, Aničko! Jsem na tu opici teda zvědavá:)

      Vymazat
  2. Vše nejlepší do nového roku a ať se vše daří, tak jak si budeš přát :-) Alča

    OdpovědětVymazat
  3. Krásný vstup do nového roku.
    Přeji, ať vás vše dobré provází .... Eva

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Evi, děkuju! Jsem trochu nervózní, jako vždycky:).

      Vymazat
  4. Hezke ohlednuti, preji, at i letosni rok je uspesny a spokojeny. Marcela

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Marcelo, mockrát díky, to bych přála nám všem. Minimálně jako ten 2015, kdy ničeho nelituju.

      Vymazat
  5. Lucinko, přeji Vám vše dobré v tom novém roce 2016.
    M.

    OdpovědětVymazat
  6. Luci, prajem Ti v novom roku hlavne hodne zdravia, lásky, rodinnej pohody a množstvo krásnych fotografií tých profesných i tých do rodinného albumu. Andrea

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Andreo, díky moc! Když bude zdraví, bude všechno:). A když mluvíš o fotkách, tak zrovna potřebuju dodělat album 2015 a to teda bude fuška.

      Vymazat
  7. ..mě se u tebe moc líbí:) jsi inspirativní...na blozích mi ale nevyhovuje nemožnost hlubší komunikace, bližšího poznání...ráda k tobě budu dál chodit pro krásno a pro takové to měkké, snové světlo,které umíš dát do svýh fotek...přeju ti,at tě tenhle rok hodně baví:) Káťa

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Káťo, děkuju. Mně naopak forma blogu moc vyhovuje, protože hlubší komunikaci vedu s těma nejbližšíma - a tak by to taky mělo bejt:). Přece jen to virtuální setkávání bude vždycky trochu povrchní. Ale i to jde prohloubit. Možná jen nevím, jak to myslíš. A díky za pochvalu, měkké, snové světlo, na tom mi záleží.

      Vymazat
  8. Lucko, přeji klidný, úspěšný, zdravý a šťastný nový rok. A to rozhodnutí, myslím ohledně práce,, dělat si to po svém" je rozumné. Jen tak tě nedovede do stereotypu a nechuti. Pa♥

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Věrko, mockrát děkuju. Však ty mi vždycky rozumíš:).

      Vymazat
  9. Krasny rok i tobe a cele rodince. Rada se vracim prave pro to ze nepodlehas. Ze nejsi chodici reklama na nordic day i kdyz je ti sever blizko. Ze jsi sva. Ze citim viru v cesko a ceske vyrobky. Ze beres stesti v rodine za to podstatne. Je mi tu vzdy hezky. Radka venoskamade

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Radko, děkuju moc. Napsala jsi to tak, jak to cítím. Vážím si tě a jsem tvá velká fanynka!:))

      Vymazat
  10. Krásné bilancování... Luci, přeji Tobě i Tvé rodině, ať si užíváte nový rok naplno, podle svých představ... Přeji spoustu inspirace, silných momentů a přijemného světla... Veronika

    OdpovědětVymazat
  11. Luci, do nového roku přeji splněná přání, zdraví a rodinné štěstí které na mne dýchá z tvých nádherných fotek <3

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Děkuju, tobě rok splněných přání, zasloužíš si to!:)

      Vymazat
  12. Luci, moc hezky napsáno :-) Máš to v hlavě srovnané a tvoje myšlenkové pochody jsou mi velmi blízké :-) Tak ať se daří i letos :-)

    OdpovědětVymazat

Děkuji za komentář!