středa 20. ledna 2016

Momentky

Jsou to často obyčejné momenty, každodenní věci, ale já je chci mít na papíře. Když můžu, fotím zrcadlovkou, ale většinu času mám při ruce samozřejmě jen telefon. 

Mívala jsem průměrný smartphone s obyč foťákem, jehož výstup připomínal spíš olejomalbu. Ale i tak jsem fotila, protože na momentky se člověk nestíhá moc připravit a pak je rád, že má i ty nekvalitní fotky. Muž mě o Vánocích obdaroval novým telefonem a celkem si užívám tu změnu k lepšímu. 

Několikrát do roka si nechám ty vzpomínky vytisknout a jistě jsem se už zmínila o Vyvolej.to. I když je fotka z telefonu nekvalitní, jako polaroid pak vypadá skvěle. Vždy to nakombinuji s klasickými fotkami do Project Life alba. Někdy si totiž říkám, že ty naše rodinné fotky jsou tak "profesionální", až nejsou tolik autentické:-D. A přesně proto mám ty "polaroidy". Jsou to třeba jen detaily, takové náladové fotky, ale já i skrze ně chci po letech vidět, jak jsme žili, chci mít tu vzpomínku úplnou i s tou atmosférou a chci mít zachycené i věci, kterými jsme byli v tom daném čase obklopeni.

Něco z roku 2015...



L.

8 komentářů:

  1. Skvělý!! Co máš za telefon, jestli se můžu zeptat? Taky uvažuju o novém, právě kvůli fotkám. :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Diky! Honor 7. Vykon super i se zatezovejma aplikacema, fotky pekny a ostry. Muj muz je na techniku a ma v tom prehled, tak to evidentne zase dlouho zkoumal. Ja tim telefonem ridim skoro vsechno totiz:-D.

      Vymazat
  2. chtěla bych zrcadlovkou fotit jako Vy mobilem! pecka! já taky dělám project life, ale říkám mu scrapbook, ujíždím na francouzských scrapbookových sadách, vše archivuji včetně ručně psaných diářů a kalendářů a pak dělám dětem k narozeninám. Vaše fotky úžasně přinášejí atmosféru, jste báječná, to se málo vidí! Maruška

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Já bych scrapbook nestíhala už vůbec, ale obdivuju, když si s tím dá někdo takovou práci! To je moc dobře, že to děláte. Jinak mockrát díky za pochvalu, Maruško:). Mějte se krásně. L.

      Vymazat
  3. Naprosto souhlasim. Je hezke mit ty vystylovane a naaranzovane fotky, ale ty autenticke momentky jsou tim pravym korenim. Marcela

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Já fotím profi foťákem i ty domácí, ty momentky a tak, ale je to někdy natolik "dokonalý" po technický stránce, že je to jak katalogový prostě:-D.

      Vymazat
  4. Dobrý den, Lucko, jako vždy se u Vás kochám, máte nááádherné fotky, opravdu:)
    Zdraví Terka

    OdpovědětVymazat
  5. Jůů je tam kavárna, kde jsme spolu byly!

    OdpovědětVymazat

Děkuji za komentář!