středa 27. ledna 2016

Domeček

Tatínci mají autodráhu, maminky třeba domeček. Někdy si své sny plníme díky svým dětem - a proč to nepřiznat. 

Myslím, že tohle je zrovna takový neškodný příklad. Já jsem jako malá mívala moc pěkný domeček. Máma mi ho udělala z poličky a vyrobila mi do něj spoustu nábytku a doplňků. Mám na něj hezké vzpomínky. Chtěla jsem, aby ho měla i moje dcera, ale bylo třeba počkat na věk, kdy to má trochu smysl. Ačkoli mám ráda dřevěné hračky, třeba kuchyňku se všemi těmi proprietami má komplet ve dřevě, dřevěné domečky se mi tolik nelíbily. Byly moc robustní. 

Oslovil mě švédský domeček Lundby Smaland, na první pohled. Moje dcera má ráda, když to co nejvíce odpovídá realitě. Tenhle vypadá jako zmenšenina opravdového domu a svítí! Líbilo se mi, že můžu dokoupit spoustu doplňků, případně něco vyrobit.

Nevýhodou je jistě cena, která je vyšší. Dala jsem za něj hodně peněz, s výdaji za nábytek pomohla i tchýně. Jenom za adaptér, který prostě potřebujete k tomu, aby domeček svítil, dáte pěkných pár set. Ale já myslím, že to za to stojí. Doporučila bych ho až od 4 let, protože ty kousky (hlavně okýnka apod.) jsou prostě drobné. To musí každý zvážit sám podle toho, jaké má dítě. Někdo je prostě víc na dřevo, tak si nebude kupovat plastový domeček.

Většinu tapet jsem nechala původní, ale vyměnila jsem stromy v obýváku, puntíky v ložnici a růžový chevron v koupelně (díky Magdě z Nana Party). Přidala jsem zrcadlo a plakát. Většina nábytku je přímo od výrobce, ale něco jsem doplnila z jiných zdrojů (např.sedačka a židle v kuchyni z Ebay, taburetku dělala moje maminka). Panenky Lundby se mi upřímně vůbec nelíbily, vypadají jak z hororu, tak má zatím tyhle mini Barbie, ale plánuji pořídit nějaké nové, ideálně celou rodinu. 

Co je největší výhoda? Samozřejmě, slečna si s domečkem vyhraje a mě ten domeček baví taky. Podle mě je ideální, když nás ta hra s dítětem baví. O tom to přece je:). Ve Švédsku si ho předávají i po generacích, tak třeba to tak bude i u nás:).

Domeček jsem koupila ZDE.






















L.

11 komentářů:

  1. Je úžasný! Domeček pro malou také řeším, zatím máme dřevěný nábytek, který dostala k Vánocům a vytahujeme ho jen, když si s ním chce hrát, jinak je uklizený v šuplíku pod postelí. Do budoucna bych chtěla poličku tvaru domečku, která by později mohla sloužit třeba jako knihovnička...
    V.

    OdpovědětVymazat
  2. My porizovali k Vanocum dreveny WOODY, ja rada to drevo:-). Tenhle je ale taky krasny. Opravdu propracovany a vypiplany do detailu, a to svetylko! No uzasny. Marcela

    OdpovědětVymazat
  3. Tohle je prostě dokonalost! Fotky jsem projela 3x nahoru a dolů! Až to bude u nás aktuální, tak se připrav na bombardování mými dotazy ;-)

    OdpovědětVymazat
  4. Já jsem tento domeček, ale jen dvoupatrový, dostala od mojí babičky před 30 lety a vždycky jsem si přála ten dřevěný, takže tenhle je někde schovaný na půdě. Teď díky Tobě jsem odhalila, jaký to byl poklad (který jsem ovšem neocenila - na mě byl prostě příliš subtilní). O víkendu ho vyhrabu... Myslím, že má ještě původní krabici :-).

    OdpovědětVymazat
  5. Moc krásný, škoda, že mám kluky :-)
    Posílám odkaz na panenky do domečku - rodinu, třeba se bude líbit...
    http://www.agatinsvet.cz/domecek-pro-panenky-rodina-toma-a-marion

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Ano, ty mam vybrane uz od listopadu, ale variantu s blondynou:-)), ktera je ted bohuzel nedostupna. Budu muset v cizine. Mockrat diky!!

      Vymazat
  6. Milá Lucie, si jedna z najúžasnejších mamičiek, aké poznám. Pravda- len vo virtuálnom svete...Tvoja dcérka je skutočne milovaná.Cítiť to z každého tvojho príspevku,ktorý sem dáš...Vždy som z toho úprimne dojatá a rozcítená, ako hlboko ju miluješ a hlavne dávaš jej to aj najavo.Mňa rodičia síce milovali,ale lásku mi akosi nevedeli ukázať,v našej rodine sa nepatrilo ukazovať city navonok.Mala som však láskavú a múdru svokru, ktorá ma naučila lásku nielen prijímať, ale aj dávať.
    Domček pre tvoju dcérku je krásny.Ver mi, že aj ja by som sa v ňom rada pohrala a to som už babičkou.
    Želám ti pekné, pohodové dni.
    Marta♥

    OdpovědětVymazat
  7. Zdravím Lucie,

    nemusíte se obhajovat, že dcerce chcete dopřát
    rozvíjení fantazie a taky model rodiny...moje dcera
    / 21 let/ měla v devadesátých letech podobný a velmi pěkný
    model z Ikea, vybaven vším možným i hand-made věcmi,
    bydlely v něm panenky i plyšáci... vyhrála si dost dlouho,
    ještě ve školních letech. Moje panenky měly byty z krabic
    a jsou u babičky, neteř i dcera si s nimi v dětství hrávaly celé prázdniny.
    Doba je jiná, hračky dokonalejší
    a my maminky stále stejné - chceme pro ně to nejlepší....
    Takže za mě chvála!!!!

    OdpovědětVymazat
  8. Ahoj Lucie,slovo VIRTUÁLNE,ktoré som napísala v prvom príspevku, mením za slovo blogové. Ospravedlňujem sa, myslela som to dobre.
    Ešte k fotografiám: tvoja dcérka mi na nich pripadá ako víla. Jemné a krásne zábery.
    Ešte raz pekné dni.
    Marta♥

    OdpovědětVymazat
  9. Ten je krásný, nikdy jsem domeček neměla, ale až jednou nastane situace a příležitost, určitě jej budeme doma mít :-)

    OdpovědětVymazat

Děkuji za komentář!