úterý 29. prosince 2015

Sváteční

Sbíráte něco? Já ano. Sklo. A porcelán taky. Sbírám hezké věci, které mají atmosféru a díky kterým se cítím dobře. Neřekla bych, že jsem materialista, ale mám ráda kousky, do kterých někdo něco vložil, které mají hodnotu.

O tom, jak jsem si zamilovala finskou značku Iittala, už jste jistě slyšeli. A taky jste mohli číst tento článek o mé oblíbené kolekci Ultima Thule. 

Za poslední týdny se u nás sbírka rozrostla. Do většiny jsem investovala sama, ale obdarovala mě i tchýně (ty sklenice na fotce ještě nejsou). A muž nám dopřál krásný porcelán se stehem od Dity P. Mám ho jako sváteční. Ač se mi líbí platina, tak trvám na použití v myčce. A sváteční dojem skvěle dotváří i běhoun z kolekce Tanssi, inspirovaný Liškou Bystrouškou. Já na ubrusy nejsem, ale něco to na sváteční tabuli přece jen chce. 

Na Instagramu jsem obdivovala vaše krásné stoly a výzdobu. Je jasné, že převládá jednoduchost, přírodní materiály a lesní motivy. Opulence už bylo asi dost:). 








L.

6 komentářů:

  1. Chapu vase nadseni do porcelanu a skla:-). Talire od Dity jsem před par lety darovala jako darek manzelovym rodicum, presne tento vzor:-). At vam dlouho delaji radost. Mejte se. M.

    OdpovědětVymazat
  2. Luci, nádhera ......chápu tvou slabost pro sklo a porcelán, mám to taky tak .... ujíždím na "zeleném" ..... naštěstí to Ježíšek ví a tak si na mě taky vzpomněl .....přeji ti krásný nový rok a veselého Silvestra ..... Marki

    OdpovědětVymazat
  3. Nádhera, Luci! Pohádkově kouzelné...
    V.

    OdpovědětVymazat
  4. Krásné,jednoduché a přitom tak vánoční.. A.

    OdpovědětVymazat

Děkuji za komentář!