středa 30. prosince 2015

Štědrý večer


S dítětem, které brzy oslaví čtvrté narozeniny, nabývají sváteční chvíle nový rozměr. Loni si slečna Vánoce užila, ale letos je to ještě intenzivnější. Přání byla konkrétnější, otázky na Ježíška důmyslnější a vytrvalejší.

Odpoledne vzal Emi dědeček do kostela a ukázal jí jesličky. My jí k tomu dali menší přednášku, takže ví o Ježíškovi zase něco navíc, ale je fakt, že je to pro malé dítě trochu zmatek. Ale ona je tak zvídavá a odbýt to tím, že Ježíšek nosí dárky, zkrátka už nelze. Snažíme se:).

My jsme zatím mohli připravit domov na tu slávu. Poprvé jsme pouštěli skořápky, to se jí moc líbilo. Ráda se také vyšňořila a chválila i můj outfit:). Při večeři byla moc hodná. Po večeři šla s tatínkem chvilku vyhlížet Ježíška, zatímco já naskládala dárky pod stromeček, zapojila jsem domeček, aby svítil, no a přišla jsem za nimi. Po návratu v chodbě uslyšela zvoneček, protože můj muž stihl zvuk zvonění pustit do sound baru přes wifi (neprůstřelné:)), to jí úplně fascinovalo ještě druhý den.

A nastala mela:). Radost měla obrovskou - až na jednu chviličku. To jí nepříjemně překvapil dárek, ocas mořské panny ("panový ocas"). Rozčílilo jí, že měl dole díru jako sukýnka, aby mohla chodit. Ona se ale chtěla jen plazit. A já se jí smála, tak jí to namíchlo (viz foto) :-D. Ale s dárky byla jinak moc spokojená a rozbalovací šílenství pokračovalo ještě další dny - u babiček. 

Nesmí chybět tradiční společná fotka:).










L.

14 komentářů:

  1. Odpovědi
    1. Děkuju!:) Takové v rychlosti, jako všechno letos...

      Vymazat
  2. Krasne fotky, jako vzdy! Rada se u vas kocham a inspiruji (mimochodem manzel ma skvely stylovy svetr - za me dobry)! Sarka

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Šárko, děkuju! Manželovi vyřídím, bude rád. Svetr si vybíral sám:).

      Vymazat
  3. Krása! Jak já se těším, až dcera bude v tomto věku. Ale už teď, když má rok a půl Vánoce prožívala, nadchl ji stromeček, světýlka, zvonění Ježíška a i z dárků se radovala.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Každej věk má svoje něco, opravdu. Ema vnímala už ty svoje první, kdy jí bylo 10 měsíců. To už dva měsíce chodila a nikdy nezapomenu, jak jsme jí oba za ručičku vedli ke stromečku a zírala...

      Vymazat
  4. Dobrý den,krásné něžné fotky.... prosím mohu se zeptat, odkud je ten domeček pro panenky. Jana

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Děkuju, Jano. Je to švédský domeček Lundby, typ Smaland.

      Vymazat
  5. Luci, ...ať víra, láska a naděje vás provází ve zdraví celým rokem 2016 ...Věrka

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Věrko, mockrát děkuju, hlavně zdraví aby nám sloužilo, že... Pak jde všechno.

      Vymazat
  6. Krása, tvůj muž má boží svetr:o)
    V.

    OdpovědětVymazat

Děkuji za komentář!