středa 9. prosince 2015

S příběhem

Ráda pro děti vymýšlím nejrůznější aktivity, protože je to vděčná činnost. Děti jsou vděčné za náš čas. Jistě, nesmíte mít moc velká očekávání. Každá výtvarná aktivita se nakonec trochu zvrhne, pozornost nevydrží kolikrát moc dlouho a nevyhnete se úklidu, ale stojí to za to. 

Já mám ráda, když je za vším nějaký příběh. Měla jsem tu na hlídání Emičky milovanou kamarádku Elinku a pro holky jsem upekla perníkové chaloupky k nazdobení. Nebyl čas, tak jsem je v rychlosti udělala v noci předtím, ale děti nevyžadují dokonalost:).





S pytlíkem by jim to šlo, pokud bych našla nějakou gumičku. Ale udělala jsem do něj větší dírku a spíš jsem jim vedla ruku a dělala jim puntíky k nalepení lentilek. Lentilky na zdobení mají úspěch vždycky a hlavně jim šlo strkat je do pusy:).

A aby nezůstalo jen u tvoření, přečetla jsem jim k tomu pohádku - jak jinak než o Jeníčkovi a Mařence. A trochu jsem je z toho i vyzkoušela:-D.  Knížka je z mého dětství a mám jí moc ráda i dnes. Já jsem vlastně pořád takové dítě. Líbí se mi ilustrace a abych řekla pravdu, právě obrázky jsou většinou důvodem, proč nějakou knížku koupím.

Myslím, že byly nadšené.




L.

9 komentářů:

  1. Lucka ija by som bola nadšená z takejto zábavky. Vôbec sa dievčatám nedivím. Andrea

    OdpovědětVymazat
  2. Chtěla bych také jen tak v noci udělat perníkové chaloupky a klidně si je nazvat nedokonalými. Já si ale naopak myslím, že je nádherná i bez zdobení :-)
    Holky musely být nadšené. I z pohádky.
    Poslední dobou také koukám hodně po obrázcích v dětských knížkách, protože to je jedna z věcí, které si já sama z dětských knih a obrázků na stěnách pamatuji.
    Jarka

    OdpovědětVymazat
  3. Zni to uzasne, primo pohadkove:-). Marcela

    OdpovědětVymazat
  4. Luci, krásné... Já se pořád chystám také upéct perníkovou chaloupku, ale ještě jsem to nezrealizovala :-) a letos teda také nevím :-) Nám pekla peníkovou chaloupku prababička, také s bonbony na střeše a okýnko bývalo žluté nebo červené, průsvitné a taťka to nějak nachystal, že se uvnitř dala rozsvítit žárovička a vypadalo to suprově :-) To jsou krásné vzpomínky, budu se muset překonat :-) Krásný adventní čas Tobě i Tvé rodině... Veronika

    OdpovědětVymazat
  5. Miloučké....kéž by tohle dělala moje mamka pro mě, když jsem byla dítě. O to víc to vynahradím té svojí prdelínce, až mi trošku povyroste :)

    OdpovědětVymazat
  6. Lucie bezva napad:-). Krasne pohadkove roztomile ach...

    OdpovědětVymazat
  7. Já jsem dělala chaloupku včera, ale měla jsem jí problémy sestavit - zkoušela jsem párátka a polevu, ale nedrží to. Napadla mě ještě tavící pistole, stejně se to jíst nebude, ale nevím no. Jak to máte prosím spojené? díky R.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Hodně, hodně hustá poleva a podepřené párátkama přes noc. Je to o nervy, to je fakt:).

      Vymazat

Děkuji za komentář!