sobota 12. prosince 2015

Perníčky

...mám prostě ráda. Hlavně je tedy ráda zdobím a miluji tu vůni.

Každý rok koupím nějaké nové vykrajovátko, objevím novou techniku, inspiraci či nový nápad. Ale stylově mám ráda ty inspirované Severem. Letos jsem přidala nějaké finské prvky, to je taková má nová úchylka:). Prostě se mi líbí folklorní vzory, kvítka a tak podobně. A taky mě zaujala ta placatá srdíčka:).



Jako vždy jsem pekla podle svého oblíbeného receptu, zdobila jsem hodně hustou bílkovou polevou a pytlíkem se zdobičkou. A tiskátka ve tvaru vloček také nesmějí chybět, protože to dělá opravdu krásný efekt. 

A jako vždy jsem zdobila s dcerou, která seděla vedle mě, různě do mě drkala, kopala, objímala mě, hladila:)). Je to ale miláček. Úplně mě dojala tím, jak se jí povedl nádherný koník. To jsem měla opravdu obrovskou radost. A zrovna toho švédského Dala koníka jsem jako vykrajovátko nesehnala, tak jsem si udělala šablonu z papíru. Stejně tak i rovné stromečky a šišku jsem jen vykrojila. 








 

Zítra zapálíme třetí svíčku na adventním svícnu a trochu se mi zhoupl žaludek při představě, že je to opravdu za dveřmi! Ale vlastně proč? Dárky jsou skoro všechny pořešené, úklid děláme úplně běžný (ne, já o Vánocích okna nemyju:)), žádný stres. Protože jaké si to uděláme, takové to máme:).

Mějte se krásně...

L.



23 komentářů:

  1. to je kouzelne...ja taky rada zdobim...tesim se az s dcerou toto taky spolecne budeme uzivat...i kdyz ja mam rada pernicky bez polevy nejsou tk sladke B-)

    OdpovědětVymazat
  2. Lucko,
    moc krásně zdobíte perníčky !
    U nás jsme se snažili celá rodina, ale nějak nám to zdobení perníčků moc nejde :-(
    Moc mě zaujalo na perníčkách i razítko vločky, jen jsem ještě na něj nikde nenarazila :-o
    Krásnou adventní neděli !

    OdpovědětVymazat
  3. Hotové umělecké dílo!!! Obdivuji...

    OdpovědětVymazat
  4. Tohle umění prostě obdivuju! Nádhera! S.

    OdpovědětVymazat
  5. Luci, to je nádhera. Velký obdiv a krásný třetí adventní vikend. Eva

    OdpovědětVymazat
  6. Nádhera, nádhera, nádhera!!!

    OdpovědětVymazat
  7. Fiha, ja se klanim vasemu umu. Jsou nadherne!!! Obdivuji tu trpelivost, peclivost, sikovnost mne v tomto oboru na hony vzdalenou:-).
    Krasny adventni cas.
    Marcela

    OdpovědětVymazat
  8. Luci, perníčky máš moc krásný ♡ A taky se mi líbí ubrus s japonským motivem :-) Přeji krásný a pohodový advent, o tom to je!

    OdpovědětVymazat
  9. Váš blog jsem objevila nedávno, a od té doby sem chodím ke kafi :). Pro krásně čisto, pro inspiraci. A děkuju! Vy a Zlesa jste naše skvělá inspirace.

    A perníčky! Pekli jsme je včera, podle vás. A protože ne a nemůžeme najít krabici vykrajovátek, které jsme si začátkem listopadu vytáhli, abychom Vánoce už trochu přivábili, tedy dumali jsme, jak na to. A! Vykrajovali jsme klasicky skleničkou, a do příjemně tvárného těsta jsme po vzoru razítek vtiskávali, co kdo našel (tak to byla výzva! A hledalo se skvěle, děti tím byly naprosto pohlceny). Takže: badyán, tobolky mně neznámého stromu, který nám roste před domem (po obtisku vyvářejí sotva půlcentimetrové hvězdičky), větvičky z různých stromů, šiška - její fraktálový "zadek", dětský prstýnek, dětský korálkový náramek z malinkatých korálků; to vše se různě kombinovalo, prolínalo, chvílemi bylo u nás takové ticho, že kdyby šlo vyfotit, fotím. A teď, když vidím ty skvělé cukrovoozdobené perníčky, je jasné, co zítra dopo.

    Mějte se moc krásně, těšíme se na další návnady:)!

    Veronika

    OdpovědětVymazat
  10. Holky, krásné to máte, opravdu moc! :)

    OdpovědětVymazat
  11. Luci Vy jste kouzelnice,to je taková nádhera...smekám!
    Už jsem tu potřetí,abych se pokochala.Úžasný nápad,krásné provedení.
    Jste nám velkou inpirací,pokud mohu,tak se budu příští rok perníčky inspirovat.
    Už se těším na další krásné fotky.
    Přeji Vám pohodovou adventní neděli.Zuzka

    OdpovědětVymazat
  12. Lucka to sú teda krásne medovníčky. I ja budem piecť, ale takéto krásne isto nebudú. Nádherne nazdobené. Andrea

    OdpovědětVymazat
  13. Luci, jsou dokonalé, kochala jsem se už na střeše. A koník dcerky perfektní, úplně chápu tu radost, malý letos taky perníčky zdobil poprvé, už jsem si pár dala stranoua na ty nesmí nikdo šáhnout. letos už se mi nechce mám tři várky, ale na velikonoce se budu opičit, srdíčka a koníci jsou nová výzva, pa a děkuji, že fotíš a dělíš se. Radka venoskamade

    OdpovědětVymazat
  14. Nádhera!! jsou překrásné.. jste šikulka.
    Mějte krásné dny, letí to hrozně, ještě mi chybí pár dárků tak mám co dělat.
    Petra

    OdpovědětVymazat
  15. No tak to je přímo pohádka :) Krása!

    OdpovědětVymazat
  16. Opravdu nádherné perníčky, kouzelné! :))

    OdpovědětVymazat
  17. Perníčky jsou skvostné! Nejhezčí, co jsem zatím viděla!
    V.

    OdpovědětVymazat
  18. To je prostě nádhera, opravdový smysl pro sebemenší detail! Tohle se mi v životě nepodaří :-D

    OdpovědětVymazat
  19. Milá Lucko, váš blog jsem objevila teprve nedávno a jsem naprosto okou okouzlena. Svým stylem mi naprosto mluvíte z duše a jste obrovskou inspirací a máte obrovský talent nejen k fotografování. Jsem naprosto bez fantazie, děkuji za všechny velkorysé odkazy, vše využiji. Perníčky jsou prostě TOP. Překrásně nazdobené, výběr vhodných tvarů pro vánoce, tištěná vločka - naprostá dokonalost. Tak krásné perníčky jsem nikdy neviděla a i když se každoročně snažím - máte můj obdiv a ráda, když byste se s nimi někdy v budoucnu hodlala zúčastnit nějakého workshopu - přijedu, ač jsem z Plzně:-). Já všechno vždy pokazím zdobením a přesně to píšete - je to největší úskalí. Prosím vás, byla byste tak hodná a mohla blíže upřesnit případně dát link, jaké přesně ty sáčky ke zdobení používáte? Já jsem sice letos zakoupila na trhu nějaký igelitový pytlík i se špičkou, ale nepodařilo se mi tuhý sníh přes tu špičku protlačit a sáček se zdeformoval, tak jsem skončila jako vždy u obyčejného, u něhož jsem ustřihla špičku, ale prostě linky mám asi 3 x tlustší, sníh se při vytlačování kroutil a při nanášení "trhal". Ještě dotaz k těm puntíkům na vločkách. Ty také děláte sněhem či používáte nějaké zdobící bílé kuličky? Moc moc děkuji a těším se na další inspirace.Alena z Plzně.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Aleno, mockrát děkuji za tak srdečný komentář, který mi udělal opravdu ohromnou radost. Já vím, že blog sleduje spousta lidí, ale taková zpětná vazba je pro mě moc příjemná. A je to motivace. Mám tu hodně poptávek po workshopech - perníčky, pečení chleba, zaplétání vlasů a focení:-D. Tak třeba v budoucnu něco vymyslíme. Ono i samotné setkání se čtenáři by mě lákalo. Co se týče perníčků, určitě se nepovažuju za mistra ve zdobení. Všechno je to o nápadu a často ty nejjednodušší věci vypadají nejlíp. Například, kdo nevládne zdobení polevou, tak si udělá jen tiskátka, nebo potře bílkem a ozdobí mandlemi. Ale zkuste tenhle sáček: http://www.hospodynkam.cz/fotky8982/fotos/_vyr_1739sacek-text.jpg . Puntíky dělám taky sáčkem, jen tak trochu zvrchu ťupnu. Věřím, že to vychytáte, je to o zkušenosti a trpělivosti. Ale nadšení je to hlavní;-). Mějte se krásně, veselé Vánoce. Lucka

      Vymazat

Děkuji za komentář!