pátek 4. prosince 2015

Adventní dny

Jsou věci, které mě nikdy nepřestanou bavit. Vánoční přípravy a pečení s mou malou mezi ně rozhodně patří. 

Jak dlouho jí to se mnou bude ještě bavit?













Letos si počínala opravdu šikovně. Krásně válela i vykrajovala. Loni to byla ještě jedna velká patlanice, ale letos jsem byla úplně v úžasu. Ale ona je prostě manuálně zručná. Můžu na ní koukat hodiny a můžu pořád fotit jenom ji. Mám zase nějaké fotky k porovnání a ano, vyrostla. Utíká to, až se to ve mně svírá. O to víc si užívám ty dny, kdy je se mnou doma, nic není víc. 

Dnes mají ve školce mikulášskou nadílku. Bojí se čerta, tak jsem jí před spaním musela uklidňovat, že pokud tam čerti budou, budou hodní. A že ona se nemá čeho bát, vždyť je to moc hodná holčička. Matýsek ze školky prý hodný není:-D. 

Jinak jsem vyrobila ještě věnec ze zbytku cesmíny. Normálně je na okno, ale chtěla jsem ho nějak rozumně nafotit, tak jsem ho na chvilku přemístila. Muž se chystá ozdobit naší mini terasu. Papírová hvězda se mi bohužel rozbila. Ale ten věnec s mašlí vypadá v okně opravdu moc hezky, doporučuji na DIY.

Ještě jsem objednala nádherné boxy na sušenky od Maileg. Měli je na Bellarose, ale už jsou vyprodané. Vyšly mě tedy o něco dráž. Ale to nevadí, tahle značka je prostě moje srdcovka a když ty kousky vidím třeba u Zuzany na blogu, musím mít další a další:). Udělejte si kávu, čaj nebo čokoládu a prohlédněte si i příspěvky z jejích loňských Vánoc. To je prostě nádhera.

L.

10 komentářů:

  1. Lucie, nebojte se...bude s Vámi péct dlouho, protože si s dcerou hýčkáte hezký vztah. Já to tak mám s tou svou také. Dnes je jí 21 let a v srdce je to stále má malá holčička.
    M.

    OdpovědětVymazat
  2. Krasne fotky jako vzdy. Nejvic me zaujal ten stylovy bily princeznovsky outfit k tomu peceni a ty tvoje uzasne ucesove vytvory:) V tomhle smeru jsem rada, ze mam kluky, jsem na to leva i u sebe:)

    OdpovědětVymazat
  3. ..miluju taky tyhle skřítky:) mám jeden ručně malovaný hrníček s nimi a vyndavám jen na Vánoce:)...a mě by bavilo péct s maminkou i ted v 55letech:)

    OdpovědětVymazat
  4. Luci,
    krásná je ta tvá dcerka a ještě k tomu šikovná :-)
    Také mě dostávají ty copy !
    Já zvládám jen ten základní :-o
    Tak krásné i další adventní dny !

    OdpovědětVymazat
  5. Milá Lucie,
    ráda chodím na Váš blog. Je mi 56 let a stále to moji dceru 27 let se mnou baví. Přibyla nám do "party" , vnučka 15 měsíců a jsme spolu velmi šťastné. Jsme spolu rády. Čím jsem starší, tím je pro mne vztah s dcerou intenzivnější a hlubší. No a ta malá ta je třešničkou na dortě. Nechápu, když slyším matky s lítostí vzpomínat, jak to bylo krásné, když byly děti malé. Já se těším z toho, co všechno se děje TEĎ a s očekáváním vítám i své stárnutí, raduji s z toho, že mohu být u maminkovské role své dcery a naplno si užívat svoji babičkovskou roli. Vím, že miluji a jsem milována ,dcery samostatnost a dospělost pro mne není ztrátou, ale ziskem, neboť vidím, že všechno, pokračuje v lásce a jen díky lásce mezi námi. Těžko se o tom píše.
    Vlaďka

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Milá Vlaďko, to jste krásně napsala! Magda

      Vymazat
    2. A přesně tak to cítím já se svou dcerou. ♥ M.

      Vymazat
    3. A přesně tak to cítím já se svou dcerou. ♥ M.

      Vymazat
  6. Luci, obdivovala jsem nádherný cop.
    S holčičkou si užívejte příjemné dny. Jarka

    OdpovědětVymazat

Děkuji za komentář!