středa 25. listopadu 2015

Zážitky

Ještě pořád jsem plná dojetí a dojmů ze křtin druhé holčičky mojí kamarádky Magdy. 

Naše prvorozené dcerky jsou stejně staré a mají se moc rády. Magda je jeden z těch nejbližších lidí a mám ráda její rodinu. Prožívaly jsme spolu svatbu, první těhotenství, já s ní to druhé, prožíváme spolu i bydlení a práci a vlastně veškeré každodenní radosti i starosti. Jsme spolu v kontaktu neustále, kolikrát od rána až do noci. 

Je velké štěstí mít někoho takového. Někoho, kdo na vás myslí, když přijde nemoc, když máte moc práce, když v obchodě spatří něco, co by se vám hodilo,... kdo vám přeje jen to nejlepší. O tom je přátelství.

A každý vztah a život obecně je o zážitcích, které se společně prožijí. Já děkuji, že jsem u této chvíle mohla být a ráda jsem ji zdokumentovala. A co víc, je mi ctí, že holčička má druhé křestní jméno po mně. Já křtěná nejsem a ani nikdy nebudu biologická teta, protože nemám sourozence, ale tady si to vynahradím.











Jak jste si mohli všimnout, obřad byl pravoslavný a všechny ty ceremonie na mě působily magicky. Bylo to krásné a jsem ráda, že jsem to mohla zažít, navíc na tak krásném a historicky významném místě.

L. 

14 komentářů:

  1. Ach, to je nádhera! A fotky jen tu událost podtrhují. Opět děkuji za pokochání, Luci.
    Krásný předadventní čas, Klárka.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Kláro, mockrát díky:). Těším se na tvoje vánoční příspěvky!

      Vymazat
  2. To je krásný křest, netroufnu si uhádnout, jaká je to víra (celé dítě se ponořuje do vody), ale je to vlastně jedno, ten okamžik je na celý život. Fotky nádherné, Ivana.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Ivano, pravoslavná, je to až úplně na konci:). Děkuju!

      Vymazat
  3. Luci, to je nádhera. Já jsem křtila dcerku, ale tento obřad má opravdu něco do sebe. Přesně jak píšeš, je magický:-) Krásný večer! Petra z hájenky

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Děkuju, Petro:). My věřící nejsme, ale stejně se mi to moc líbilo.

      Vymazat
  4. Tvé fotky, Lucí, jsou s takovým nádechem tajemna a kouzla♥
    Nádhera.
    Jak Tě mohly ve školce odmítnout jako fotografku? Já bych jásala jako maminka.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. No ona paní zástupkyně neví, jak fotím, já to zmínila jen tak mezi řečí a oni tam mají ty svoje "známý firmy". Tohle bych musela navrhnout v Klubu rodičů, ale je fakt, že tolik volnýho času nazbyt zase nemám:-D. Díky moc!

      Vymazat
    2. Ještě bych k tomu dodala, že někde si lidi nevědí moc rady s tím, když chce někdo udělat něco jen tak, zadarmo, prostě pro ostatní. Nechtěla jsem platit za ošklivý fotky a šlo jen o nápad něčeho podzimního na školkový zahradě. Jedno dítě-jedna fotka a pak třeba společná. Nafotila jsem ty dýně a budu si takhle fotit ty školkový akce a kdo bude chtít, fotky dostane.

      Vymazat
  5. Krásné vyznání! Máš štěstí, že máš takovou přítelkyni. Fotografie z křestu jsou překrásné. Máš můj velký obdiv ;-) PA, Katka

    OdpovědětVymazat
  6. Chtěla jsem se právě zeptat jaký byl obřad. Opravdu nádhera. Tvoje fotku miluju a velmi pěkný článek. Taky mám takovou kamarádku, troufám si říct že rovnou dvě a jsem za ně nesmírně vděčná!

    OdpovědětVymazat
  7. Nikdy jsem neviděla tak důvěrné fotky ze křtin... nádhera. Jako bych tam byla.

    OdpovědětVymazat
  8. Lucko nádherné fotky a krásný obřad. Naše děti jsou také obě křtěné , ale nahalaté u toho nebyly , ale takhle to vypadá nádherně

    OdpovědětVymazat

Děkuji za komentář!