pondělí 30. listopadu 2015

Odpočítávání

Myslela jsem, že letos adventní kalendář ani nestihnu. Všichni mají krásně zabalené dárečky pověšené na větvi, pečlivě vybírané předměty, krásná čísla... Fakt letos s podzimním a vánočním focením není čas a do obchodů chodím jen v největší nouzi.

Ale zalíbila se mi představa kalendáře, kdy bude malá prostě odpočítávat. Procvičí si čísla:). Mikuláš jí zcela jistě nějaké sladkosti donese, ona navíc miluje perníčky. A já jsem ráda, že má pořád ještě radost z maličkostí a z toho, co jí vyrobím. 

Tady se tedy podílela i ona sama, protože teď nechodila kvůli nemoci do školky. Bylo třeba jí nějak zabavit. Už mi bohužel došly oblíbené zdobící pytlíky, takže posloužil obyčejný pytlík s ustřiženým rohem, ale to nevadí. Líbí se mi, že od zadělání těsta to celé zabralo tři hodiny, navíc to skoro nic nestálo. Byla to fakt rychlovka. 

Jen mi někdy přijde, že nemám jedno dítě, ale dvě. Muž dělal blbosti a při věšení rozbil soba. To jsem s ním tedy chvíli nemluvila. 

Prostě milujeme perníčky.

Jen ho asi budu muset schovat, aby se jí na to neprášilo (to mi jaksi předem nedošlo:))). 

Recept na těsto i polevu najdete v příspěvku Napečeno







Perníčky ještě budou a budou hezčí. Chci vám opět ukázat nějaké nové vzory v severském stylu, co měly loni takový uspěch. 

L.

8 komentářů:

  1. Tak ten perníčkový kalendár je ohromný. Ja sa neviem odhodlať s tým mojím trojročným divočákom začať piecť, on má ruky všade, a na niekoľkých miestach naraz v jeden moment. A druhého divočáka mám v bruchu (amen tma), ten keď počuje svojho staršieho brata, tak ma kope striedavo do mechúra a boxuje do žalúdka. A Luci, ako to robíš, že Ti malá s prepáčením nezožerie všetky perníčky naraz, prípadne aspoň každý nenahryzne? A muž si tú chvíľkovú tichú domácnosť zaslúžil, robiť soba, to sú spôsoby.

    OdpovědětVymazat
  2. Ahoj, kdybys chtěla pro malou ještě adventní kalendář na vybarvování - doplňování, tak si ho stáhni u mě http://www.ukavanza.blogspot.co.at/2015/11/adventni-kalendar.html (kdyby to nešlo, pošlu mailem)
    Máte to moc krásné holky :-) P.

    OdpovědětVymazat
  3. krasne :-) skuste prekryt papierom na pecenie, taky na polovicu prehnuty harok - pekne sa budu pod tou prikryvkou perniky crtat, akoby za zahmlenym sklom :-) mag

    OdpovědětVymazat
  4. krasne :-) skuste prekryt papierom na pecenie, taky na polovicu prehnuty harok - pekne sa budu pod tou prikryvkou perniky crtat, akoby za zahmlenym sklom :-) mag

    OdpovědětVymazat
  5. Dobrý den Luci,
    dodatečně Vám děkuji za milé komentáře(našla jsem je dnes v hromadných zprávách),moc jste mne potěšila.
    Vaše perníčky jsou dokonalé,napřed jsem myslela,že jsou z nějaké hmoty,tak jsou pěkně hladké a krásně nazdobené.
    Překrásné fotky a to mě moc baví,krásné fotky mě dobíjí.Ráda se přidu opět pokochat.
    Přeji Vám krásný adventní čas,ať se maličké splní všechna tajná přání.
    Zuzka

    OdpovědětVymazat
  6. Super nápad :) Škoda že už nejsem malá...

    OdpovědětVymazat
  7. nádherné perníčky, Lucí.
    U nás se první dávka po roce sní rychleji, než ušlehám cukrový sníh :o)

    OdpovědětVymazat

Děkuji za komentář!