pátek 13. listopadu 2015

Bread wreath

Chlebový věnec je další krásná věc z Pinterestu, kterou už mám dlouho uloženou k vyzkoušení. Byla to rychlovka, záležitost asi na dvě hodiny.



Na těsto jsem použila oblíbený recept na Pain a l'ancienne od Cuketky. Jen ten postup už za tu dobu trochu flákám. Dělám totiž jen jedno kynutí, nezadělávám den předem. Taky možná přidávám trošičku víc droždí. Většinou totiž moc nestíhám a tenhle chleba bývá na poslední chvíli. Třeba ale máte nějaké své vlastní oblíbené těsto na rustikální chléb.

Co se týče tvarování/nastřihování, koukněte SEM. Já měla krátké nůžky, tak ten výsledek ale není úplně 100%.




Já musím vždycky fotit rychle, jinak je po stylingu:).


Myslím, že tenhle věnec bude skvěle vypadat na slavnostně prostřeném stole!

L.

5 komentářů:

  1. Lucka, opäť úžasná inšpirácia. Určite vyskúšam na nejakú slávnostnú príležitosť, pretože aj slávnostne chlebový venček vyzerá. Andrea

    OdpovědětVymazat
  2. Tenhle chleba miluju! Mrzelo mě, že se mi minule nepovedl, neboť jsem pospíchala a nenechala řádně vykynout...a to byl z dvojité dávky! Tvoje zpracování je úžasné, díky za inspiraci! Upeču pro nějakou návštěvu, ohromí je to ;).

    OdpovědětVymazat
  3. Krásná inspirace, Luci. Díky za ni :-) Hezký večer A.

    OdpovědětVymazat
  4. Na ten se chystám už dlouho - na ten tvar. Moc se mi líbí. Ale upřímně - zatím jsem byla líná i vygooglit, jak na to :-D Tak díky :-) Jo a ten tvůj se mi líbí i víc než originál :-) Je takový kompaktnější :-)

    OdpovědětVymazat
  5. Luci,chlebový věnec se Vám moc povedl.Moc chválím a opět úžasné fotky!
    Děkuji za velkou inspiraci,určitě vyzkouším.
    Přeji Vám pohodovou sobotu,Zuzka

    OdpovědětVymazat

Děkuji za komentář!