neděle 29. listopadu 2015

Advent


Máme tu první adventní neděli. 

Věnec je u nás letos docela klasický, žádný výstřelek. Naopak, chtěla jsem živý, zelený, jednoduchý. Už roky toužím po cesmíně a letos jsem se jí konečně dočkala. Svatka alias Coolinářka, moje skorosousedka, mi ochotně nabídla keř a jsem jí moc vděčná. Sice mě ta cesmína pořádně popíchala a naaranžovat jí okolo svícnu (Ib Laursen) bylo celkem náročné, ale jsem z výsledku nadšená. Můj muž o něco méně, ale úplně netuším, co by si představoval:). Cesmína je prostě vánoční rostlina a vždycky se mi líbila. 

Letos máme také nové skřítky:).

K andělíčkům z papíru se ještě vrátím v nějakém z dalších postů, stejně jako vám ještě ukážu adventní kalendář z perníku.












Fotky se dnes nedařily, byla opravdu celý den tma.

Hezkou první adventní neděli všem!

L.

21 komentářů:

  1. Lucka, máš pravdu. Cezmína k Vianociam patrí a je naozaj nádherná. Ja však nemám to šťastie zohnať ju. Určite by u nás nechýbala. Krásnu prvú adventnú nedeľu. Andrea

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Andreo, to je právě ten problém, je k nesehnání. Ještě umotám jeden na dveře nebo na okno, ať si jí letos užiju:). A jinak děkuju, těším se na tvoje vánoční příspěvky!!

      Vymazat
  2. ten svícen je nádhernej:) cesmína je krásná, stačí jedna větvička a jsou to Vánoce:) jak jsi dokázala,aby ti neopadly ty čevený kuličky:) a andělé taky nádherní, všechno takové čisté harmonické:)Káťa

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Káťo, ty červený kuličky jsou umělý. To prostě jinak nešlo. Kuliček bylo na větvičkách jen pár a aranžování moc nepřežily. Jinak mockrát děkuju za pochvalu:).

      Vymazat
  3. Mate to krasne, ta cesmina opravdu k vanocum patri a vypada uzasne.....a ti skritkove jsou nadherni!!! Nesijete je na zakazku? Az zacnete, tak se hlasim. Tesim se na dalsi vanocni prispevky.
    Sarka

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Šárko, skřítky jsem nakonec nešila já, přemluvila jsem jednu paní, která už je nešije. Látky jsem dodala sama. Jsem moc vděčná, že se na to ještě vrhla. Děkuju!

      Vymazat
  4. Krásný adventní čas.....u vás je opět moc krásně. Eva

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Evi, děkuju a nápodobně, hezký vánoční přípravy!

      Vymazat
  5. Lucko,
    tvé fotky jsou krásné, i když je zataženo!
    Moc se mi také líbí netradiční cesmínový svícen :-)
    Ale nejhezčí je tvá princeznička se skřítky !
    Krásný adventní čas !

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Ilono, děkuju! No princezna...ona je úžasná:). Měj se krásně!

      Vymazat
  6. Lucko, věnec je super! Líbí se mi, že je takový "light"! Hezký večer! S.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Přesně tak, je to light a jsem fakt nadšená, ještě jednou moc děkuju!!

      Vymazat
  7. Věnec jednoduchý, ale nádherný, takový bych si přála. Máte to u Vás krásný, a E. je kouzelná, jako vždy, krásný a klidný advent, přeji, Markéta

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Markéto, mockrát děkuju, jsem s ním letos fakt spokojená a pořád na něj pyšně koukám:)). Krásný vánoční přípravy i vám, hlavně domácí pohodu, žádný stres:).

      Vymazat
  8. Nádherná adventní výzdoba, Luci! Tak mě napadá, co se Tvému muži na tomhle nezdá??? :) Cesmína a Vánoce... to přece k sobě patří a ty jsi to dokázala tak krásně naaranžovat a ještě líp nafotit :) Je to jednoduché, prostě dokonalé... Přeju krásný a pohodový adventní čas, Renata

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Renčo, děkuju za pochvalu!:) Můj muž si asi myslí, že je to právě moc "light", asi chtěl spíš jehličí nebo co. Nevím, neřeším, k nám do malýho bytu ani nic velkolepýho nejde:). Měj se moc krásně a užívej přípravy, sleduju tě!:)

      Vymazat
  9. Mali sme v záhrade 2 obrovské kríky, ktoré vždy zarastali žihľavou a vytrhať ju bol veľký problém, tak sme ich vykopali. Teraz keď vidím, ten krásny venček, tak trochu ľutujem.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Ona je ta cesmína v našich podmínkách asi celkově problematická, málokomu vůbec na zahradě jde.

      Vymazat
  10. Krásná atmosféra. A výrobky okouzlující,přeji krásný předvánoční čas. Radka

    OdpovědětVymazat

Děkuji za komentář!