sobota 17. října 2015

Podzimní moučník

Nesnažím se o to mít food blog, ale ráda peču, ráda to pak fotím pro tu náladu, momentky nebo vizuální nápad. Vy se mě pak na recepty vždy ptáte, tak se je snažím nějak zprostředkovat. Budu ráda za jistou shovívavost, protože recepty psát neumím, nemám na to ani čas a často jen šoupnu nějaký odkaz.

Už dlouho jsem chtěla vyzkoušet tuhle věc. Na nástěnce Pinterestu to mám uložené snad dva roky. Pokaždé není čas na blbinky, ale někdy zkrátka chcete něco zajímavého.





Recept na těsto najdete tady

Je to takové moje oblíbené třené těsto, ze kterého dělám například i velikonočního beránka. Mám ho moc ráda, protože není suché. Na klasickou formu, ve kterém se peče biskupský chlebíček nebo toastový chléb, je třeba udělat dvojitou dávku, byť těch vajec by jistě stačilo pět. Já ještě přidala trochu bio citronové kůry a madagaskarské vanilky. Ale klidně použijte své oblíbené těsto. Tady jde totiž spíš o ten nápad, který jste jistě už viděli třeba zrovna na Pinterestu. 

Co se týče postupu, z těsta si oddělíte zhruba třetinu, tu obarvíte kakaem, rozetřete na pečící papír, upečete. Po vychladnutí vykrájíte tvary, které pak poskládáte doprostřed formy a přelijete světlým těstem. Dáte péct na 180°C (horkovzduch na 160°C) zhruba na 40min. 

Foto návod na vzor uprostřed, kterým může být nejen lísteček, ale cokoli, co se vám líbí nebo zrovna hodí, jsem nedělala, protože ho najdete zde. Vera má nádherný blog plný skvělých nápadů a kvalitních fotek. Určitě se inspirujte i jinými články. 



Vykrajovátko jsem koupila ZDE.

Přeji krásné podzimní dny, doufejme, že přijdou i nějaké slunečné...

L.

13 komentářů:

  1. Děkuji za úžasnou inspiraci a rozepsaný postup , jak na to. Měj se krásně Ivana

    OdpovědětVymazat
  2. Lucko,
    tak tohle je teda super tématický nápad !
    Vůbec jsem po zhlédnutí fotek nechápala, jak je možné že máš uvntiř světlého těsta lístečky a jeden jako druhý !
    A on je v tom jednoduchý fígl ;-)
    To musím, hned příští pečení vyzkoušet !
    Díky moc za nápaditý recept:-)
    Já práv vytáhla z trouby Hraběnčiny řezy.
    A přeji ať už malou nachlazení netrápí a můžete si společně užívat podzimu!

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Ilono, díky:). Já jsem ještě před čtením postupu teda tušila, ale bála jsem se, že to nevyjde. No, dokonalý to není, ale myslím, že i tak super:). Hrabenčiny řezy miluju, dělávala je prababička. Někdy si je upeču. Jinak děkuju, ta rýma je neústupná! A počasí teda taky...

      Vymazat
  3. Já ty vaše fotky fakt miluju!! Můžu se zeptat jestli někdy používáte doma blesk třeba o strop? Nebo na to stačí to vyšší iso? My máme tyhle dny doma takový hrozný světlo, že nejsem schopná s dx vyfotit vůbec nic:-(

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Děkuju:). Blesk jsem doma použila naposledy někdy loni o Vánocích. Letos na něj asi ani nedojde, mám úplně nový tělo, který je vyhlášený tím, že i při vysokým ISO vůbec nešumí, zvládá to fakt skvěle. A to světlo je tyhle dny fakt strašný.

      Vymazat
  4. Jsi moc šikovná!! Foodblog nefoodblog, jde ti to! :)

    OdpovědětVymazat
  5. Hi Lucie, I had lots of clicks from your page today, so I found your post. Thank you for the link and the compliment :) Your cake turned out just perfect and I love the cosy mood of your pictures. Have a nice evening!

    OdpovědětVymazat
  6. To je fakt geniální, brzo to vyzkouším! Díky moc za tip =)

    OdpovědětVymazat
  7. A ja som stále rozmýšľala, že ako sa takáto nádhera upečie. No tak toto Luci určite vyskúšam. Si neskutočná. Ja podľa Tvojich receptov pečiem veľmi rada. Andrea

    OdpovědětVymazat
  8. Teda, Luci, ty jsi ale hračička! Úžasný!!!! A jsem úplně unešená z blogu Very, dnes jsem ho prohlížela a četla snad celé odpoledne, vůbec jsem ho neznala, díky za tip! Tohle určitě musím vyzkoušet, za týden už snad bude namontovaná nová kuchyň, tak už se nemůžu dočkat, až si podzimně vyzdobím dům a budu zase vařit a péct :-)

    OdpovědětVymazat

Děkuji za komentář!